Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Bukarest

Akciós repülőjegyek Bukarestba

Érdekességek: Bukarest

Talán nem kerülne be a világ legszebb és legdizájnosabb városai közé, Bukarest dinamikus és nagyvárosi légkörével azonban számos meglepetést tartogat a látogatóknak.

A két háború közti időszakban kiérdemelte a „kelet Párizsa” becenevet. Ma már a szocialista építészet mintaképe – köszönhetően a 80-as években uralmon levő román diktátornak, Nicolae Ceaușescunak. A románok számára ez volt a kommunizmus legsötétebb időszaka.

Beton- és szecessziós épületek, ódon templomok és kolostorok, üde, zöld területek, tavak és elegáns sétányok – ez Bukarest mai arca. Kóstold meg a román konyha ínyencégeit a helyi éttermekben, valódi gasztronómiai élményben lehet részed.

Bukarest az éjszakai élet balkán dívája. Lipscani óváros a főutcáról kapta nevét, amely keresztülszeli a városrészt. Éjszaka zsúfolt bárok panoptikumává válik. Fedezd fel a város egyedülálló varázsát.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Bukarestbe. A román nagyvárosnak kiváló légi összeköttetése van a bécsi repülőtérrel, ahonnan a TAROM, az Austrian Airlines és a Laudamotion légitársaságok járatai közlekednek. A közvetlen járat három és fél óra hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Romániáról

Úti okmányok Romániába

Ha Romániába utazol, nincs szükséged útlevélre, elég, ha érvényes a személyi igazolványod. Az irataid elvárt érvényességi ideje minimum 6 hónap a hazatérésedet követően. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A romániai időjárás

Románia Közép- és Kelet-Európa határán terül el, így a Balkánhoz tartozik. Területét főként kiterjedt hegygerincek és medencék alkotják, a Keleti- és a Déli-Kárpátok. Az északi területeken kontinentális, délen pedig mediterrán az éghajlat. A tél jellemzően fagyos, a nyár pedig forró az ország nagy részén. A Fekete-tenger 378 kilométer hosszan húzódó partvidékén enyhe az éghajlat. Nyáron főként napos és meleg az idő.

A romániai árak

A Romániában használatos pénznem a lej. A romániai árak hasonlóak a magyarországiakhoz. Valójában attól függenek az árak, hogy épp hol tartózkodsz vagy milyen minőségű árut és szolgáltatást szeretnél. A szokványos román éttermekben, ahol országszerte ugyanaz a kínálat, egy főétel megközelítőleg 10 lejbe, azaz 700 forintba kerül. Ne lepődj meg, hogy a leves (ciorbă) ugyanannyiba kerül, mint a főétel – a román levesek igazán kiadósak, és nagy adagokban szolgálják fel őket.

A tengerparti üdülőhelyeken és Bukarestben magasabbak az árak – sajnos ez az ételek minőségén nem mutatkozik meg. Az éttermekben a (többnyire palackozott) sör ára 180–280 Ft körül mozog. Romániában a bőráru kedvező áron kapható, főként a bőrcipő, amely minőségi és rendkívül olcsó áron hozzáférhető.

Olcsó szállást keresel Romániában? A szállások árát és a belvárostól való távolságát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol a foglalást is elintézheted. A városokban széles a választék az 5 csillagos szállodáktól az olcsó motelekig. Akár 2700 forinttól (fő/éj) is találhatsz szállást. Ha szeretnéd felfedezni Erdélyt, érdemes autót bérelned a Pelikán oldalán.

Mennyi az idő Romániában?

Románia és Magyarország közt egy óra az időeltérés.

Repülési érdekességek Bukarestben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Bukarestba mindössze 49,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes átélni Bukarestben?

10 érdekesség Romániáról

1
Románia csaknem világelső az egy főre jutó személyautók számát illetően
2
Románia nemzeti hőse az utolsó dák király, Decebal. Sziklaszobra Orșova városban található, s ez Európa legmagasabb sziklaszobra
3
Az ország nyugati részén, Temesváron jelentős esemény volt, amikor a 19. században, pontosan 1889-ben bevezették az elektromos közvilágítást. Ezzel megelőzte az olyan nagy városokat, mint London, Párizs, Amszterdam vagy Bécs
4
A Palatul Parlamentului palota, ahol a romániai parlament székel, a világ második legnagyobb közigazgatási épülete
5
Drakula gróf sosem létezett. A legenda III. Vlad Tepeshez kötődik, akit „Karóbahúzó Vlad”-ként is ismertek. Ezt a kedves becenevet egyik kedvenc kivégzőmódszeréről, a karóbahúzásról kapta
6
Az európai államok közt Románia büszkélkedhet a legnagyobb aranylelőhelyekkel. Paradox módon gazdasági szempontból az Európai Unió legszegényebb országai közé tartozik
7
Romániában elterjedt utazási módszer a stoppolás. A különböző életkorú utazók, akik nem akarnak várni a (késlekedő) autóbuszra, az út szélén állva várnak, hátha valaki felveszi őket
8
Az Európában élő barna medvék 60%-a a romániai Kárpátokban fordul elő
9
A Transfăgărășan, avagy a 7 C országút a világ egyik legszebb útszakasza (sőt a Top Gear televíziós magazin szerint a világ legszebbje)
10
Ébredj fel, ó román! – így kezdődik a román himnusz, eredeti nyelven így hangzik: Deșteaptă-te, române!
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)