Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Burgasz

Akciós repülőjegyek Burgasba

Érdekességek: Burgas

Burgasz 212 000 fős lakosságával Bulgária ötödik legnagyobb városa. Itt található az ország második legnagyobb kikötője. Egy megfizethető Bulgár nyaralóhely tele kis kávézókkal, éttermekkel és templomokkal.

A turizmus szempontjából jelentős forgalmi csomópont a nemzetközi repülőtér. A kirándulók Burgaszból repülnek Bulgária déli részére, valamint Kiten, Nesebar, Primorsko és Napospart üdülőhelyekre. A városközpont rendkívül népszerű a magyarok körében. A legközkedveltebb az Alexandrovska sétány, amely a déli autóbusz-pályaudvartól húzódik észak felé.

Nem is annyira a történelmi műemlékek, mint a nyüzsgő éjszakai élet vonzza a turistákat Burgaszba. A város kiváló éttermeiben a hagyományos bolgár ételek mellett minden képzeletet felülmúló ételkülönlegességeket is kínálnak. Emellett számos múzeum és templom található a városban.

A legolcsóbban Budapestről vagy Pozsonyból utazhat Burgaszba. A Wizz Air és a Ryanair légitársaságok egyenes járatokat indítanak Burgaszba, amelyek hossza 1 óra 35 perc.

A nemzetközi repülőtér 10 kilométerre dél-keletre Burgasztól, Sarafovo városrészben található.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Burgaszról

Úti okmányok Bulgáriába

Ha Bulgáriába utazol, nincs szükséged útlevélre, elég, ha érvényes a személyi igazolványod. Az irataid elvárt érvényességi ideje minimum 6 hónap a hazautazásod napjától számítva. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A burgaszi időjárás

Bulgáriában hasonló az időjárás, mint Magyarországon. Kellemesen meleg a nyár, a hőmérséklet 30 ºC alatt mozog. A legtöbb turista a Fekete-tenger partjára igyekszik, augusztusban a víz hőmérséklete 25 ºC fölé is emelkedhet.

Bulgáriában a nyár rendkívül forró. A napos és meleg időjárás 23 ºC átlaghőmérséklettel áprilistól szeptemberig tart. A legmagasabb hőmérséklet 34 ºC. Az erős, délről érkező trópusi légáramlatoknak köszönhetően azonban melegebb az idő belföldön, mint a part mentén. A Fekete-tenger hőmérséklete júniustól szeptemberig 23 ºC körül mozog.

A burgaszi árak

A Bulgáriában használatos pénznem a bolgár leva. Bármelyik bankban, pénzváltóban, postán, utazási irodában, kempingben vagy hotelben beválthatja a forintot. Nem árt, ha tart magánál készpénzt és bankkártyát is.

Szinte minden nyilvános helyen és bankautomatában elfogadottak a Visa, MasterCard, American Express, Diners stb. kártyák. A kártyás fizetés a legelőnyösebb; a legtöbb étteremben 5 bolgár leva a legkisebb, kártyával fizethető összeg.

A turisták örömére Burgaszban kivételesen jók az árak, főként az élelmiszerek árai. A szállás azonban más lapra tartozik. A városban magasak a szállodák árai. Ha nem szeretne többet költeni szállásra, érdemes kempingeznie. A legközelebbi kemping Burgasztól 14 kilométerre található, s ár-érték arányban igazán megfelelő.

A repülőtérről könnyedén Burgaszba juthat, szinte minden félórában indulnak járatok a városba. A jegy ára 1 leva (160 Ft), az autóbuszra felszállva tudja megvásárolni.

Védőoltások a Bulgáriába való utazás előtt

Ha Bulgáriába utazol, nincs szükség védőoltások beadására.

Hány óra van Burgaszban?

Burgaszban egy órával több van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Burgasban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Burgasba mindössze 39,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Burgaszban

10 érdekesség Bulgáriáról

1
Bulgáriában a bólintás nemet, a fejrázás pedig igent jelent
2
A bolgárok két technológiai találmánnyal is büszkélkedhetnek. A digitális órát Peter Petroff bolgár mérnök találta fel
3
Bulgária területének egyharmadát erdő borítja
4
A közkedvelt bolgár joghurtok egyedülálló ízvilága a Lactobacillus bulgaricus baktériumnak köszönhető, amely kizárólag Bulgáriában fordul elő
5
Szófia a második legrégebbi európai város. Csaknem 9000 éves
6
Bulgária a világ legnagyobb bortermelő vidékei közé tartozik. Évente csaknem 200 ezer tonna bort termelnek az országban
7
A duda említésére mindenki a hagyományos ír vagy skót zenére gondol, de kevesen tudják, hogy Bulgáriának is megvan a maga népi, fúvós hangszere. Ez a kaba-duda
8
A parfümgyártáshoz használatos rózsaolaj 70-80 %-a Bulgáriából származik
9
Ha ön is az ásványvizek szerelmesei közé tartozik, akkor Bulgáriában a helye, ahol több mint 700 ásványvízforrás található
10
A leghíresebb bolgárok Cirill és Metód voltak
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?