Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Várna

Akciós repülőjegyek Varnába

Érdekességek: Varna

A napsütötte Várna Bulgária harmadik legnagyobb városa. Gyakran nevezik az ország nyári fővárosának is. Évek óta nagy népszerűségnek örvendő Bulgár kirándulóhely. Várna a nyugalmas tenger és a napsütötte napok száma mellett csodás parkjaival, tengerpartra néző kertjeivel és a végtelen tengerparttal csábítja a látogatókat.

Várna többek közt fürdőváros is, így az év bármely szakában tökéletes hely a pihenésre és a lazításra. A fáradhatatlan éjszakai életnek köszönhetően csak úgy özönlenek ide a magyar, szlovák és cseh turisták.

Olcsó repülőjegyet keresel Bulgáriába? Budapestről, Bécsből és Prágából kedvező áron repülhetsz Várnába. Az Austrian Airlines és a Wizz Air légitársaságok közvetlen járatot indítanak a bolgár városba. Egy átszállással repülhetsz a Bulgaria Air, a Turkish Airlines és a Smart Wings légitársaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Bulgáriáról

Úti okmányok Bulgáriába

Ha Bulgáriába utazol, nincs szükséged útlevélre, elég, ha érvényes a személyi igazolványod. Az irataid elvárt érvényességi ideje minimum 6 hónap a hazautazásod napjától számítva. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A bulgáriai időjárás

Bulgáriában hasonló az időjárás, mint Magyarországon. Kellemesen meleg a nyár, a hőmérséklet 30 ºC alatt mozog. A legtöbb turista a Fekete-tenger partjára igyekszik, augusztusban a víz hőmérséklete 25 ºC fölé is emelkedhet.

Bulgáriában a nyár rendkívül forró. A napos és meleg időjárás 23 ºC átlaghőmérséklettel áprilistól szeptemberig tart. A legmagasabb hőmérséklet 34 ºC. Az erős, délről érkező trópusi légáramlatoknak köszönhetően azonban melegebb az idő belföldön, mint a part mentén. A Fekete-tenger hőmérséklete júniustól szeptemberig 23 ºC körül mozog.

A bulgáriai árak

A Bulgáriában használatos pénznem a bolgár leva. Bármelyik bankban, pénzváltóban, postán, utazási irodában, kempingben vagy hotelben beválthatod a forintot. Nem árt, ha tartasz magadnál készpénzt és bankkártyát is.

Szinte minden nyilvános helyen és bankautomatában elfogadottak a Visa, MasterCard, American Express, Diners stb. kártyák. A kártyás fizetés a legelőnyösebb; a legtöbb étteremben 5 bolgár leva a legkisebb, kártyával fizethető összeg.

Szállást keresel Bulgáriában? A Pelikán oldalán akár főidényben is kedvező áron foglalhatsz szállást, akár all inclusive szolgáltatásokkal is. Már 3700 forinttól (fő/éj) is találhatsz szállást Bulgáriában.

Mennyi az idő Bulgáriában?

Bulgária és Magyarország közt egy óra az időeltérés.

Védőoltások a Bulgáriába való utazás előtt

Ha Bulgáriába utazol, nincs szükség védőoltások beadására.

Repülési érdekességek Varnában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Varnába mindössze 30,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Várnában?

10 érdekesség Bulgáriáról

1
Bulgáriában a bólintás nemet, a fejrázás pedig igent jelent
2
A bolgárok két technológiai találmánnyal is büszkélkedhetnek. A digitális órát Peter Petroff bolgár mérnök találta fel
3
Bulgária területének egyharmadát erdő borítja
4
A közkedvelt bolgár joghurtok egyedülálló ízvilága a Lactobacillus bulgaricus baktériumnak köszönhető, amely kizárólag Bulgáriában fordul elő
5
Szófia a második legrégebbi európai város. Csaknem 9000 éves
6
Bulgária a világ legnagyobb bortermelő vidékei közé tartozik. Évente csaknem 200 ezer tonna bort termelnek az országban
7
A duda említésére mindenki a hagyományos ír vagy skót zenére gondol, de kevesen tudják, hogy Bulgáriának is megvan a maga népi, fúvós hangszere. Ez a kaba-duda
8
A parfümgyártáshoz használatos rózsaolaj 70-80 %-a Bulgáriából származik
9
Ha ön is az ásványvizek szerelmesei közé tartozik, akkor Bulgáriában a helye, ahol több mint 700 ásványvízforrás található
10
A leghíresebb bolgárok Cirill és Metód voltak
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?