Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Svédország

Akciós repülőjegyek Svédországba

Érdekességek: Svédország

Olcsó repülőjegyet keres Svédországba? Szállodát vagy apartmant kedvező áron? A Pelikán oldalán összevetheti a repülőjegyek, szállodák, autókölcsönzők és biztosítások árait, illetve megtekintheti a teljes körű, svédországi utazási csomagjaink kínálatát is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Svédországban

Stockholm

Az „vízen lebegő” város a Mälaren tó és a Balti-tenger határán fekszik. A legszebb skandináv város 14 szigeten terül el, amelyet 57 híd köt össze.

A várost átszelő, festői kanálisoknak köszönhetően Stockholmot „észak Velencéjének” is nevezik. A víz felszínén tükröződnek az élénk narancs- és sárgaszínű, északi stílusú épületek, mintha egy utazási magazin címlapja tárulna a szemünk elé.

A szépséges Stockholm három városrésze is felkerült az UNESCO világörökségi listájára: Birka, Drottningholm és a Woodland temető. Innovatív svéd konyha, óvárosi macskaköves utcák, verhetetlen múzeumok – Stockholmot egyszerűen nem lehet nem szeretni.

A város egyre közkedveltebbé válik a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Stockholmba. A repülőút körülbelül 2 óra 10 perc hossszú.

Budapestről a Wizz Air, a Norwegian Air Shuttle, Bécsből az Austrian Airlines, Prágából pedig szintén a Norwegian Air Shuttle légitársaságokkal repülhet az Arlanda, esetenként pedig a Skavsta reptérre.

Göteborg

Ámulatba ejtő hidak és friss, tengeri herkentyűkkel roskadásig rakott piacok. A legnépszerűbb klubnegyedben tett pénteki látogatása után pedig imádkozzon, hogy másnap lábra tudjon állni. Üdvözlet Göteborgban!

Svédország második legnagyobb városa barátságos város hírében áll, amelyet sokan még Stockholmnál is nyitottabbnak és barátságosabbnak tartanak. A társasági élet és szórakozás tekintetében Göteborg mind a turisták, mind a helyiek számára csábító hely. A neoklasszicista építészet, a művészet, a villamosoktól zajos utcák és a kávézók zsivaja teszi a város atmoszféráját egyedülállóvá és megismételhetetlenné.

Göteborgot svéd Londonnak is nevezik. A Social Cities Index szerint Göteborg a világ legtársaságkedvelőbb és legnyitottabb városa. A helyi lakosok is tartják vezető szerepüket a közösségi oldalak használatát illetően, a svéd a világ harmadik nemzete, amely a bizalomra és a barátságra épül.

A város egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Göteborgba. Budapestről a Wizz Air, Bécsből az Austrian Airlines, Prágából pedig a Norwegian Air Shuttle légitársaságok indítanak közvetlen járatot a svéd városba. A repülőút 1 óra és 45 perc hosszú. A Lufthansa, a SWISS, az SAS, a Brussels Airlines, a KLM vagy a ČSA légitársaságokkal egy átszállással juthat el Göteborgba.

Malmö

Ha Svédországról beszélünk, önkénytelenül is Stockholm jut az eszünkbe, vagy az ország 28 nemzeti parkjának egyike. Ám az eredetileg dán területen fekvő, harmadik legnagyobb svéd városról gyakran megfeledkezünk. Malmö könnyedséggel és egyedülálló bájjal vegyíti a régit az újjal.

Gamla Staden, avagy az Óváros történelmi épületei és utcái természetességgel olvadnak egybe a látványos építészeti alkotásokkal, nehéz betelni a látvánnyal. A színpompás, ódon házak mentén kanyargó macskaköves utcák a Stor Torget főtérre és a valamivel kisebb, ám annál forgalmasabb Lilla Torget térre vezetnek.

Azt mondják, a várost leginkább hajóval érdemes bejárni. A csatornák vizén ringatózva Malmö egy teljesen más arcát ismerhetjük meg. Ha szereti aktívan tölteni a nyaralását, kölcsönözzön kerékpárt, és tekerjen el például a Malmöhus Slott várhoz.

Ha már Malmőben van, kár lenne nem ellátogatni Koppenhágába. Malmőtől csupán néhány kilométerre található. Így egy nyaralás alatt 2 országot látogathat meg.

Bár Malmö nem annyira népszerű a turisták körében, mint Stockholm vagy Göteborg, egyre több magyar kezdi felfedezni a svéd várost. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Malmőbe. Budapestről a Wizz Air légitársaság indít közvetlen járatot a svéd városba. A közvetlen járat 1 óra 50 perc hosszú. Egy átszállással repülhet Bécsből és Budapestről a Norwegian, a Lufthansa, a Finnair, a SWISS SAS vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal.

Kiruna

Ez a kicsi, ugyanakkor rendkívül fontos város, mondhatni, a svéd Észak, tehát Lappföld központja. Az ország északi részének legfontosabb pontja 145 kilométerrel az Északi-sarkkörön túl helyezkedik el. Arról vált ismertté, hogy itt található Európa legnagyobb vasbányája, ahol a legjobb minőségű ércet termelik ki. Éppen az említett érc miatt voltak kénytelenek lerombolni, és arrébb költöztetni a város egy részét.

Érdekesség, hogy a kirunai bánya az Európában egy év alatt kitermelt vasérc 90%-át állítja elő. Ahogy a kitermelés folytatódik, úgy omlik össze lassan a város. Megrepedezett a talaj, ezért 2014-ben arrébb kellett költöztetni a várost mintegy három kilométerrel. Ha vonattal érkezik Kirunába, elcsodálkozhat azon, hová tűnt az állomás, ugyanis a leszállást követően autóbusz szállítja az utasokat a városba.

Miért érdemes Kirunába utazni? Ellátogathat Európa legnagyobb vasbányájába, megcsodálhatja Lappföldet, de kalandozhat az északi tájon is.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhet Kirunába. Közvetlen járat nem indul az országból, ugyanakkor kényelmesen utazhat egy átszállással az SAS vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal.

További városok
Luleå

Ez a hamisítatlan északi város Svédország csendesebb vidékén terül el, festői kis szigetek társaságában. Svédország északi része kevésbé sűrűn lakott a többi területhez képest, ezért a városok sem olyan nagyok. Luleåhoz tartozik a part menti szigetcsoport, amely 1700 kisebb szigetből áll.

Norrbotten régió fővárosa, Luleå csak egy karnyújtásnyira található az északi sarkkörtől. A várost Luleälven folyó öleli körül, amely a ragyogó vizű öbölbe ömlik, háttérben a kis szigetek rajával. Luleå már a középkorban is fontos kikötő volt, eredetileg a mai Gammelstad területén helyezkedett el. Ha szeretné megtapasztalni Svédország valódi, fagyos, északi természetét, érdemes ellátogatnia a mintegy ötvenezer fős városkába. Remek múzeumokat találni itt, a romantikus lelkek pedig otthonra lelhetnek a középkori város, Gammelstad falai közt, vagy élvezhetik az esti hajókázást a város körül.

A legolcsóbban Budapestről, Prágából vagy Bécsből repülhet a városba. Közvetlen járat nem indul az országunkból, de kényelmesen utazhat mindössze egy átszállással a Norwegian, a SAS, az Austrian Airlines és a Lufthansa légitársaságokkal.

Hasznos infók Svédországról

Úti okmányok Svédországba

Svédország az Európai Unió tagállama, ezért nincs szüksége vízumra, ha nem szándékozik 3 hónapnál többet tartózkodni az országban. Ebben az esetben elég, ha érvényes a személyi igazolványa vagy az útlevele.

A svédországi időjárás

Északi elhelyezkedése ellenére Svédországban egész évben mérsékelt az éghajlat. Drámai változások állnak be a nappali órák számában. Télen mindössze 6 órán át van világos, nyaranta azonban akár 18 órán keresztül is élvezheti a világosságot.

Mikor érdemes Svédországba látogatni? A legjobb a május közepétől szeptember közepéig tartó időszakban érkezni, főként júliusban vagy augusztusban. Nyáron a hőmérséklet kellemes 20–25 °C között mozog.

A leghidegebb évszakok az ősz és a tavasz, ilyenkor sok a csapadék. Télen készüljön fel a depresszív időjárásra, ugyanis (néhány óra világosságtól eltekintve) szinte állandóan sötét van, a hőmérséklet pedig -3 °C és 3 °C között ingadozik. Novembertől április közepéig gyakoriak a hóviharok.

A svédországi árak

A Svédországban használatos pénznem a svéd korona. Bármelyik repülőtéren beválthatja a pénzét. Nem szükséges sok készpénzt magánál tartania, hiszen a legtöbb helyen lehet kártyával is fizetni – akár kis tételekben is.

Szállást keres Svédországban? Nyaranta az országot ellepik a turisták, s ez megmutatkozik az árakon is. Érdemes előre foglalni, s így akár 10-12 ezer forintért (per éj) is találhat szállást. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

Autókölcsönzéskor ellenőrizze, hogy az ár magába foglalja-e a városba való belépti díjat is. Érdemes a repülőtéren kocsit bérelnie, a foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is. Ha teljes körű szolgáltatást szeretne, tekintse meg a Pelikán oldalán az utazási csomagok aktuális kínálatát.

Hány óra van Svédországban?

Svédország ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Repülési statisztikák Svédországban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Svédországba mindössze 20,00 € volt?

  • Ha Svédországba utazol, érdemes ellátogatnod Stokholm, Göteborg, Malmo, Lulea, Kiruna városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

10 érdekesség Svédországról

1
Stockholm és Helsinki között egy kirándulóhajó közlekedik, amely kizárólag az olcsó alkohol árusításának célját szolgálja
2
Svédország hivatalos Twitter fiókját (@Sveden) minden héten más svéd állampolgár kezeli
3
1967. szeptember 3-a volt a „H-nap” Svédországban, amikor megfordult a közúti forgalom iránya baloldaliról jobboldalira
4
Svédországban a szülőknek joguk van 480 nap szülői szabadságra, ha gyermekük születik vagy gyermeket adoptálnak
5
A TOP 20 svéd vezetéknév közül mindössze egy nem végződik „son”-ra: Lindberg
6
A középkortól egészen 1809-ig Finnország Svédország része volt
7
Svédországban tilos Elvisnek vagy Ikeának keresztelni a gyermeket
8
A svédek 89%-a beszél angolul
9
XIV. Károly királynak volt egy tetoválása Halál a királyokra (Death to Kings) felirattal
10
Svédország és Finnország határán található egy golfklub, amelynek egyik fele svéd, másik fele pedig finn területen fekszik
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)