Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Göteborg

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Göteborg

Ámulatba ejtő hidak és friss, tengeri herkentyűkkel roskadásig rakott piacok. A legnépszerűbb klubnegyedben tett pénteki látogatása után pedig imádkozzon, hogy másnap lábra tudjon állni. Üdvözlet Göteborgban!

Svédország második legnagyobb városa barátságos város hírében áll, amelyet sokan még Stockholmnál is nyitottabbnak és barátságosabbnak tartanak. A társasági élet és szórakozás tekintetében Göteborg mind a turisták, mind a helyiek számára csábító hely. A neoklasszicista építészet, a művészet, a villamosoktól zajos utcák és a kávézók zsivaja teszi a város atmoszféráját egyedülállóvá és megismételhetetlenné.

Göteborgot svéd Londonnak is nevezik. A Social Cities Index szerint Göteborg a világ legtársaságkedvelőbb és legnyitottabb városa. A helyi lakosok is tartják vezető szerepüket a közösségi oldalak használatát illetően, a svéd a világ harmadik nemzete, amely a bizalomra és a barátságra épül.

A város egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Göteborgba. Budapestről a Wizz Air, Bécsből az Austrian Airlines, Prágából pedig a Norwegian Air Shuttle légitársaságok indítanak közvetlen járatot a svéd városba. A repülőút 1 óra és 45 perc hosszú. A Lufthansa, a SWISS, az SAS, a Brussels Airlines, a KLM vagy a ČSA légitársaságokkal egy átszállással juthat el Göteborgba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Göteborgról

Úti okmányok Svédországba

Svédország az Európai Unió tagállama, ezért nincs szüksége vízumra, ha nem szándékozik 3 hónapnál többet tartózkodni az országban. Ebben az esetben elég, ha érvényes a személyi igazolványa vagy az útlevele.

A göteborgi időjárás

Északi elhelyezkedése ellenére Göteborgban egész évben mérsékelt az éghajlat. Drámai változások állnak be a nappali órák számában. Télen mindössze 6 órán át van világos, nyaranta azonban akár 18 órán keresztül is élvezheti a világosságot.

Mikor érdemes Göteborgba látogatni? A legjobb a május közepétől szeptember közepéig tartó időszakban érkezni, főként júliusban vagy augusztusban. Nyáron a hőmérséklet kellemes 20–25 °C között mozog.

A leghidegebb évszakok az ősz és a tavasz, ilyenkor sok a csapadék. Télen készüljön fel a depresszív időjárásra, ugyanis (néhány óra világosságtól eltekintve) szinte állandóan sötét van, a hőmérséklet pedig -3 °C és 3 °C között ingadozik. Novembertől április közepéig gyakoriak a hóviharok.

A göteborgi árak

A Svédországban használatos pénznem a svéd korona. Bármelyik repülőtéren beválthatja a pénzét. Nem szükséges sok készpénzt magánál tartania, hiszen a legtöbb helyen lehet kártyával is fizetni – akár kis tételekben is.

Szállást keres Göteborgban? Nyaranta a várost ellepik a turisták, s ez megmutatkozik az árakon is. Érdemes előre foglalni, s így akár 10-12 ezer forintért (per éj) is találhat szállást. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

Autókölcsönzéskor ellenőrizze, hogy az ár magába foglalja-e a városba való belépti díjat is. Érdemes a repülőtéren kocsit bérelnie, a foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is. Ha teljes körű szolgáltatást szeretne, tekintse meg a Pelikán oldalán az utazási csomagok aktuális kínálatát.

Hány óra van Göteborgban?

Göteborg ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Göteborg látnivalói

10 érdekesség Svédországról

1
Stockholm és Helsinki között egy kirándulóhajó közlekedik, amely kizárólag az olcsó alkohol árusításának célját szolgálja
2
Svédország hivatalos Twitter fiókját (@Sveden) minden héten más svéd állampolgár kezeli
3
1967. szeptember 3-a volt a „H-nap” Svédországban, amikor megfordult a közúti forgalom iránya baloldaliról jobboldalira
4
Svédországban a szülőknek joguk van 480 nap szülői szabadságra, ha gyermekük születik vagy gyermeket adoptálnak
5
A TOP 20 svéd vezetéknév közül mindössze egy nem végződik „son”-ra: Lindberg
6
A középkortól egészen 1809-ig Finnország Svédország része volt
7
Svédországban tilos Elvisnek vagy Ikeának keresztelni a gyermeket
8
A svédek 89%-a beszél angolul
9
XIV. Károly királynak volt egy tetoválása Halál a királyokra (Death to Kings) felirattal
10
Svédország és Finnország határán található egy golfklub, amelynek egyik fele svéd, másik fele pedig finn területen fekszik
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?