Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Malmö

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Malmo

Ha Svédországról beszélünk, önkénytelenül is Stockholm jut az eszünkbe, vagy az ország 28 nemzeti parkjának egyike. Ám az eredetileg dán területen fekvő, harmadik legnagyobb svéd városról gyakran megfeledkezünk. Malmö könnyedséggel és egyedülálló bájjal vegyíti a régit az újjal.

Gamla Staden, avagy az Óváros történelmi épületei és utcái természetességgel olvadnak egybe a látványos építészeti alkotásokkal, nehéz betelni a látvánnyal. A színpompás, ódon házak mentén kanyargó macskaköves utcák a Stor Torget főtérre és a valamivel kisebb, ám annál forgalmasabb Lilla Torget térre vezetnek.

Azt mondják, a várost leginkább hajóval érdemes bejárni. A csatornák vizén ringatózva Malmö egy teljesen más arcát ismerhetjük meg. Ha szereti aktívan tölteni a nyaralását, kölcsönözzön kerékpárt, és tekerjen el például a Malmöhus Slott várhoz.

Bár Malmö nem annyira népszerű a turisták körében, mint Stockholm vagy Göteborg, egyre több magyar kezdi felfedezni a svéd várost. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Malmőbe. Budapestről a Wizz Air légitársaság indít közvetlen járatot a svéd városba. A közvetlen járat 1 óra 50 perc hosszú. Egy átszállással repülhet Bécsből és Budapestről a Norwegian, a Lufthansa, a Finnair, a SWISS SAS vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Malmőről

Úti okmányok Svédországba

Svédország az Európai Unió tagállama, ezért nincs szüksége vízumra, ha nem szándékozik 3 hónapnál többet tartózkodni az országban. Ebben az esetben elég, ha érvényes a személyi igazolványa vagy az útlevele.

A malmői időjárás

A skandináv városok közül Malmö éghajlata a legkellemesebb. Az év legmelegebb hónapja a július, 17 °C átlaghőmérséklettel, amely napközben akár 25 °C fölé is emelkedhet. A leghidegebb hónap ellenben a január, ilyenkor a hőmérséklet 0 °C körüli. A legcsapadékosabb hónap a június, az átlagos csapadékmennyiség 60 mm körül mozog.

Nyaranta rengeteg turista érkezik a városba. Ha szeretné elkerülni a zsúfolásig telt utcákat, érdemes májusban, júniusban vagy szeptemberben érkeznie.

A malmői árak

A Svédországban használatos pénznem a svéd korona. Bármelyik repülőtéren beválthatja a pénzét. Nem szükséges sok készpénzt magánál tartania, hiszen a legtöbb helyen lehet kártyával is fizetni – akár kis tételekben is.

Szállást keres Malmőben? Nyaranta a várost ellepik a turisták, s ez megmutatkozik az árakon is. Érdemes előre foglalni, s így akár 10-12 ezer forintért (per éj) is találhat szállást. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

Autókölcsönzéskor ellenőrizze, hogy az ár magába foglalja-e a városba való belépti díjat is. Érdemes a repülőtéren kocsit bérelnie, a foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is. Ha teljes körű szolgáltatást szeretne, tekintse meg a Pelikán oldalán az utazási csomagok aktuális kínálatát.

Hány óra van Svédországban?

Svédország ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Malmóban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Malmóba mindössze 20,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Malmőben?

10 érdekesség Svédországról

1
Stockholm és Helsinki között egy kirándulóhajó közlekedik, amely kizárólag az olcsó alkohol árusításának célját szolgálja
2
Svédország hivatalos Twitter fiókját (@Sveden) minden héten más svéd állampolgár kezeli
3
1967. szeptember 3-a volt a „H-nap” Svédországban, amikor megfordult a közúti forgalom iránya baloldaliról jobboldalira
4
Svédországban a szülőknek joguk van 480 nap szülői szabadságra, ha gyermekük születik vagy gyermeket adoptálnak
5
A TOP 20 svéd vezetéknév közül mindössze egy nem végződik „son”-ra: Lindberg
6
A középkortól egészen 1809-ig Finnország Svédország része volt
7
Svédországban tilos Elvisnek vagy Ikeának keresztelni a gyermeket
8
A svédek 89%-a beszél angolul
9
XIV. Károly királynak volt egy tetoválása Halál a királyokra (Death to Kings) felirattal
10
Svédország és Finnország határán található egy golfklub, amelynek egyik fele svéd, másik fele pedig finn területen fekszik
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?