Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Koppenhága

Akciós repülőjegyek Koppenhágába

Érdekességek: Koppenhága

A legtisztább, legbiztonságosabb és a legboldogabb. Ezekkel a jelzőkkel illetik leggyakrabban a dán fővárost, Koppenhágát. Skandinávia kapuját szépséges csatornák, szűk utcácskák és színpompás házikók díszítik.

Mesébe illő látvány. Vajon azért, mert itt élt minden idők legnagyobb mesélője, Hans Christian Andersen? Az általa megálmodott csodavilágnak állít emléket a Kis hableány bronzszobra is, amely a város jelképévé vált. Számos palota, történelmi emlékmű, a világ utolsó királyi családjainak egyike, valamint a Koppenhága szívében található, önálló Christiania város: Koppenhága valóban az inspirációk kifogyhatatlan tárháza.

A dán főváros egyre népszerűbbé válik a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet – közvetlen járattal, esetleg egy átszállással – Koppenhágába, a Copenhagen repülőtérre. A közvetlen járat egy és háromnegyed óra hosszú. A magyarok leggyakrabban az Austrian Airlines, a Norwegian Air, a Ryanair, illetve a Lufthansa légitársaságokkal repülnek Koppenhágába.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Koppenhágáról

Úti okmányok Dániába

A Dániába való utazáshoz elég, ha érvényes a személyi igazolványa vagy az útlevele. Fél éven belül 90 napot tartózkodhat az állam területén, ez idő alatt érvényes iratokkal kell rendelkeznie.

A koppenhágai időjárás

A skandináv államok közül Dániában a legkevésbé extrém az éghajlat. Az év legmelegebb hónapja a július 17 °C-os átlaghőmérséklettel, ami napközben 25 °C fölé is emelkedhet. Ellenben a leghűvösebb hónap a január 0 °C-os átlaghőmérséklettel. A legesősebb hónap a június, átlagosan 60 mm a csapadékmennyiség, ami nem számít soknak. Nyaranta rengeteg turista érkezik a városba. Ha szeretné elkerülni a turistaáradatot, a legjobb, ha május, június vagy szeptember környékén utazik Koppenhágába.

A koppenhágai árak

A Dániában használatos pénznem a dán korona. A városba érkezve bárhol beválthatja a forintot.

Szállást keres Koppenhágában? A városban óriási a választék az olcsóbb szállóktól a luxus szállodákig. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat

A városban kiváló a tömegközlekedés: S-train vonatok, metró, autóbuszok, illetve sárga vízibuszok (ferry-k) közlekednek a koppenhágai kikötőben. Vonat- és metrójegyet a megállókban levő jegyautomatákból vagy a jegypénztárakból vásárolhat.

Az autóbuszra a sofőrnél is válthat jegyet, ez azonban kicsivel többe kerül. Gyakoriak az ellenőrzések a járműveken. A jegyek egyaránt érvényesek minden városi közlekedési eszközre. Koppenhága több közlekedési zónára oszlik. Ügyeljen rá, hogy mindig a megfelelő zónára váltson jegyet. Az első két zóna lefedi a városközpont nagy részét, az első három pedig a repülőtér felé közlekedik. A menetjegyek mellett egynapos, illetve egyhetes jegyet is vásárolhat.

Ha több napig tartózkodik a városban, érdemes City Pass-t vásárolnia, amellyel korlátlanul utazhat az 1–4-es zónákban 24 vagy 72 órán keresztül.

Az autóval való közlekedés hátránya, hogy magasak a parkolódíjak. Ha ennek ellenére úgy dönt, kocsival szeretné bejárni a város környékét, érdemes a repülőtéren autót bérelnie. A foglalást elintézheti a Pelikán közvetítésével is.

Hány óra van Koppenhágában?

Koppenhága ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Koppenhágában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Koppenhágába mindössze 22,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Koppenhágában

10 érdekesség Koppenhágáról

1
A város dán neve, København a középkori dán nyelvből származik, azt jelenti: kereskedők kikötője.
2
A koppenhágai kikötő vize olyan tiszta, hogy nyugodtan fürödhetnének is benne.
3
Koppenhága a világ egyik legbiztonságosabb városa. A szülők akár a kávézó ajtaja előtt hagyják gyermeküket a babakocsiban, mindenféle felügyelet nélkül. Lényegesen alacsony a bűnözési ráta.
4
Koppenhága kerékpározásra termett. A városlakók több mint fele biciklivel jár munkába. A kerékpárosoknak saját közlekedési lámpája van a városban.
5
A tömegközlekedési eszközökben szokatlanul nagy a csend, amit biztosan értékelnek majd az introvertált emberek.
6
Koppenhágának több mint 583 000 lakosa van. A városközpontban csaknem kétmillió ember él.
7
Koppenhága büszkélkedhet Európa leghosszabb sétányával. A Strøget 1,1 km hosszan húzódik. Utcáin olyan luxusmárkák boltjai találhatóak, mint a Prada, Louis Vuitton vagy Mulberry.
8
Koppenhága két szigeten terül el, ezek Sjælland és Amager.
9
Dánia a világ egyik legboldogabb országa. A Word Happiness Report 2017-es ranglistáján Dánia a második helyen szerepel.
10
A híres dán sörfőzde, Carlsberg tisztelete jeléül egy fejedelmi épületet ajándékozott a Nobel-díjas fizikus Niels Bohrnak. Az épület csövei a sörfőzdébe vezettek, így a híres fizikus ahányszor csak megkívánta a sört, elég volt megnyitnia a csapot.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?