Skip to main content

Olcsó repülőjegyek San Francisco

Akciós repülőjegyek

San Francisco

Az Egyesült Államok nyugati partján fekvő várost kanyargó utcácskák és siklóvonatok – az USA mozgó emlékművei – szövik át. San Francisco csaknem 800 000 lakosával az USA legnépesebb és legsűrűbben lakott városa.

Az amerikai őslakosok körülbelül 10 000 évvel ezelőtt telepedtek le itt. 1906-ban hatalmas földrengés rázta meg San Franciscót, ami elpusztította annak háromnegyedét. A város idővel újjáéledt, s a 20. század második felében számos festőt, írót, zenészt és hippit vonzott magához.

Manapság úgy tartják, San Francisco a gazdagok városa, s London, Moszkva és New York mellett itt él a legtöbb milliárdos a világon. Földrajzi fekvésének köszönhetően a város Észak-Kalifornia fontos közlekedési csomópontja és fő tengeri központja.

A város a Szent András törésvonal mentén fekszik, ennek köszönhetően egyenetlen terepét legalább ötven domb ékesíti.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Los Angelesbe, ugyanis sem hazánkból, sem a környező országokból nem közlekednek közvetlen járatok San Franciscóba. A repülőút 13-17 óra hosszú, egy, esetenként két átszállással.

A magyarok leggyakrabban a British Airways, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a United Airlines, a LOT Polish Airlines, illetve a Turkish Airlines légitársaságokkal repülnek Los Angelesbe, méghozzá a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérre (LAX). Újabban Barcelonából repülhet rendkívül olcsón a LEVEL légitársasággal.

RÉSZLETEK Show less

Hasznos infók San Franciscóról

Vízum az USA-ba (ESTA)

Az USA-ba való utazáskor nem szükséges vízumot kérvényezned az amerikai nagykövetségen, elég, ha biometrikus útlevéllel és ESTA elektronikus utazási engedéllyel rendelkezel. Vízumért csak abban az esetben kell folyamodnod, ha több mint 90 napig szándékozol az Egyesült Államok területén tartózkodni, illetve ha tanulmányi vagy munkavállalási célból, esetleg diákcsere program keretén belül utazol. Ugyanez érvényes abban az esetben, ha nem hagyták jóvá az ESTA-kérelmedet. A blogunkban részletes leírást találsz arról, hogyan folyamodhatsz ESTA engedélyért.

A San Francisco-i időjárás

A város a Csendes-óceán partján fekszik, s a hideg áramlatok és a terület tagoltsága nagymértékben befolyásolja San Francisco, illetve a környező települések időjárását.

Bár Kalifornia a napsütés és a hőség mintaképe, az állam északi részére ez nem egészen érvényes. Bármelyik évszakban utazik San Franciscóba, mindenképpen csomagoljon meleg ruhákat is.

A helyiek tréfásan mondogatják, hogy San Franciscóban csak három évszak létezik: tél, nyár és köd. A valódi nyár csak szeptemberben kezdődik, ugyanis a nyári hónapokban gyakori a ködös idő.

Az USA-beli árak

Az USA-ban használatos pénznem az amerikai dollár. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy amerikai pénzváltóban beválthatja a forintot.

Úgy tartják, az USA-ban olcsón kaphatóak az elektronikai eszközök és a ruházati cikkek, ez azonban nem minden államra érvényes egyaránt. Az árak viszonylag magasabbak, mint nálunk, ez azonban nagymértékben függ az egyes államoktól. A legdrágább helyek közé tartozik New York, valamint a Hawaii-szigetek, ahol többszörös árkülönbséggel kell számolni.

Szállodát vagy panziót keres? Minél közelebb van a városközponthoz, annál magasabb lesz az ára. Ez az Egyesült Államokra sokkal inkább érvényes, mint a világ bármely más országára.

A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhat.

Védőoltások az USA-ba való utazás előtt

Az Egyesült Államokba való látogatás előtt nem szükséges a védőoltások beadatása. Az Államokban minimális a fertőzés esélye. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása. Ha a természetbe készül, ajánlatos a kullancs elleni védőoltás beszerzése.

Hány óra van San Franciscóban?

A város a GMT -7 időzónában fekszik, tehát San Franciscóban kilenc órával kevesebb van, mint Magyarországon.

Látnivalók San Franciscóban

10 érdekesség az USA-ról

1
Az USA és Oroszország közti legkisebb távolság mindössze 4 kilométer.
2
A valaha nyomtatott legnagyobb bankjegy 10 000 dollár értékű volt.
3
Hawaii az egyetlen olyan amerikai állam, ahol kávét termesztenek.
4
Az Egyesült Államoknak nincs hivatalos nyelve.
5
A Disneyland vidámpark nem árul rágógumit, mert Walt Disney nem akarta, hogy a kiköpött rágó beleragadjon a látogatók cipőjébe.
6
Az amerikai kormány megmérgezte a szeszt az alkoholtilalom idején, s ezzel csaknem 10 000 ember halálát okozta.
7
Kentucky államban mindmáig törvényellenes a nadrág hátsó zsebében vinni a fagylaltot.
8
Az amerikaiak 25%-a hisz a reinkarnációban.
9
Az Egyesült Államoknak csak egyetlen egy szótagos állama van: Maine.
10
A dollárt 293 féle képpen lehet felváltani apróra.
Hasznos ez a cikk?

Miért válassza a Pelikánt