Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Thaiföld

Akciós repülőjegyek Thaiföldre

Érdekességek: Thaiföld

Olcsó repülőjegyet keres Thaiföldre? Vonzza Önt Bangkok, Phuket, Krabi, Koh Samui, Pattaya vagy Chiang Mai? Gyorsan és kedvező áron foglalhat a pelikan.hu oldalon. Rengeteg tippünk van szálláslehetőségekre, autókölcsönzésre vagy akár utasbiztosításra.

Thaiföld egykor a Leonardo Di Caprio főszereplésével készült A part (The Beach) című filmtől vált felkapottá. Ma turisták milliói látogat Thaiföldre az egész világról, akiket főként a pálmákkal övezett homokos tengerpartok, egzotikus szárazföldek és a magas színvonalú szállodakomplexumok csalogatnak.

Ha Európából repül Thaiföldre, az első lépesei valószínűleg a főváros, Bangkok felé vezetik. Ez a mindig nyüzsgő nagyváros magával ragadja az embert a sajátosságával. Nem véletlen hogy Bangkokot kelet Velencéjének is nevezik.

Ha szeretne megpihenni a zajos Bangkoktól, ajánljuk a következő turisztikai úti célok egyikét: Phuket, Koh Samui, Krabi, Pattaya vagy Chiang Mai. Ha szeretné elkerülni a tömeget, és egy kicsit kalandosabb szellemű utazó, béreljen ki Bangkokban egy motort vagy robogót, és fedezze fel a rizsföldek sokaságát vagy a kevésbé ismert környező helyeket.

Olcsó repülőjegyeket Thaiföldre budapesti és bécsi indulással is vásárolhat, több légitársaság is kínál járatokat ebbe az úti célba. Amivel számolni kell, az az egy átszállás, és hogy az út legalább 13 órát vesz igénybe. A jó hír, hogy egy utazáson belül két úti célt is betervezhet, ugyanis Thaiföldről csak egy kis ugrás Bali, Malajzia vagy akár Szingapúr is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Thaiföldön

Bangkok

Thaiföld fővárosa, Bangkok, mondhatni, Ázsia kirakata. A Csaophraja folyó keleti partján fekszik, amely kanálisok egész hálózatával szövi át a várost. Nem véletlenül nevezik a kelet Velencéjének is.

Ez a modern, bár talán kissé kaotikus város az ízek és illatok utánozhatatlan kavalkádjától lüktet. Sokan gasztronómiai mennyországnak tartják. Bár 50 kerületre van osztva, a legjelentősebb városrészek a hátizsákos Khao San Road, az előkelő Bangkok Riverside, a világias Sukhumvit, a természettel együtt lélegző Silom, a divatos Siam, a vásárlók Paradicsoma, Pratunam, valamint a forgalmas kínai negyed (Chinatown).

Ez az ázsiai központ egyre közkedveltebbé válik a magyarok körében is. Bangkokba legolcsóbban Budapestről (Qatar Airways, Emirates Airlines), Bécsből (Turkish Airlines, Emirates Airlines) vagy Prágából (Air France, Air Berlin, Turkish Airlines) repülhet, ugyanakkor találni akciós repülőjegyeket a Pozsonyból (flydubai) vagy Kassáról (Turkish Airlines) induló bangkoki járatokra is. A repülőút körülbelül 14–19 órás, általában egy, esetenként két átszállással. Több légitársaság indít közvetlen járatot Bangkokba – rendkívül népszerűek az EVA Air, a Thai Airways vagy a Bécsből induló Austrian Airlines járatai, amelyek körülbelül 11 órásak.

Bangkok fő reptere a Suvarnabhumi Nemzetközi Repülőtér, ahonnan könnyedén eljuthat a második legnagyobb thai városba, Csiangmajba, az egzotikus Krabi tartományba, illetve a híres Ko Szamuj vagy Phuket szigetekre. Ezekre a célállomásokra közvetlen járatok indulnak, amelyek egy- vagy másfél órásak. Esetleg merülni vágyik Pattaya búvárközpontban? Nem kell az extra repülőjeggyel bajlódnia. Bangkokból autóbusszal két óra alatt eljuthat oda.

Phuket

Phuket. Amikor kimondjuk ezt a szót, máris érezzük a napsugarakat a bőrünkön, halljuk a tenger moraját és eláraszt minket a forró thai levegő. Körülbelül egy hetet töltöttünk ezen a gyönyörű szigeten, de olyan alaposan megterveztük a programot, hogy mindent sikerült megnéznünk, ami miatt ez a hely üdülőparadicsommá vált.

Azt hittük, hogy ezért hívják az Andamán-tenger gyöngyszemének, de később kiderült, hogy valaha innen exportálták messze földön a legtöbb gyöngyöt. De vissza Phukethez. Ez egy gyönyörű sziget, és ha meg akarjuk tapasztalni a legszebbet, amit csak Thaiföld kínálhat, akkor ezt a helyet nem hagyhatjuk ki.

Phuket egy egzotikus sziget, amely Thaiföld partjaitól délnyugatra helyezkedik el. Ez a legnagyobb thaiföldi sziget és egyben az egyetlen sziget, amely egyidejűleg tartomány is. És nem akármilyen, hanem az ország leggazdagabb tartománya! Phuket Délkelet-Ázsia egyik leglátogatottabb területe is, de aggodalomra semmi ok - továbbra is megőrzi varázsát, látványos tengerpartjait és gyönyörű azúrkék tengerét. Phuket nem okoz csalódást.

Főleg Bécsből, Budapestről és Prágából foglalhatunk olcsó repülőjegyeket Phuketbe. Régiónkból nincs közvetlen járat a szigetre, de nagyon kényelmesen repülhetünk egy átszállással az Emirates, Qatar Airways, Thai Airways, Turkish Airlines, EVA Air vagy Aeroflot társasággal. A repülési idő mintegy tizenhárom órás, egy rövid átszállással együtt.

Phuket Thaiföld második legnagyobb repülőterével rendelkezik, összekötve ezt a népszerű szigetet a világgal. Olyan helyekkel is, mint amilyen Bangkok, Chiang Mai, Ko Samui, Pattaya, Kuala Lumpur, Malajzia és Szingapúr. Az éves utasforgalom mintegy 16 millió utas. A turistatömegek beáramlása és a parkolással kapcsolatos problémák egy ideje egy új terminál megnyitását eredményezték. Phuket nemzetközi repülőterét (Phuket International Airport), a nemzetközi terminált közvetlenül a régi mellett építették fel, mely ma már belföldi járatokat fogadja.

Krabi

Thaiföld egyik legszebb tartománya. Így is jellemezhető Krabi, egy hely, amely thai nyelvből szabad fordításban azt jelenti: "A kőtengerben". A szigetek hangulatát és különlegességét a 2004-es pusztító szökőár, a nyaraló tömegek, vagy az évente ide visszatérő sportolók százai sem zavarták meg. Krabi továbbra is megőrzi varázsát, és mi ezért szeretjük annyira.

A csodás tájjal, egyedi sziklaalakzatokkal szegélyezett fehér strandokon túl Krabi sokkal többet kínál. Krabi területén több mint 200 sziget található. Némelyik kisebb, mint a nappalink, mások ámulatba ejtenek elterülésükkel, és lesznek olyanok, melyeket egyáltalán nem fogunk látni, mert tilos a látogatásuk. Krabiba utazásunk során javasoljuk, hogy a helyi idegenvezetők egyikének szolgáltatásait, béreljünk hajót, ésfedezzünk fel a lehető legtöbbet a térségből.

Krabi kétségtelenül a magyar utazók egyik legnépszerűbb üdülőhelye. Főként Budapestről, Bécsből vagy Prágából foglalhatunk olcsó járatokat a thai Krabi tartományba. Régiónkból nincs közvetlen járat a szigetre, de nagyon kényelmesen repülhetünk egy átszállással az Emirates, a Qatar Airways, a Thai Airways, az EVA Air vagy az Austrian Airlines társasággal.

A repülés egy rövid átszállassal együtt mintegy tizenhárom órás repülőutat vesz igénybe. Krabi nemzetközi repülőtere körülbelül 11 kilométerre található a várostól, és főleg belföldi járatokra használják. A terminál a repülőtér méretét tekintve elég nagy, és nagyon jól karbantartott.

Koh Samui

Ko Szamuj, avagy a kókuszsziget mintegy 230 km2 területével és saját nemzetközi repülőterével Thaiföld egyik legfelkapottabb városa. Talán A part (The Beach) című film egyik dala jellemzi a legjobban: Trust me, it’s a paradise! Egyszóval, maga a paradicsom.

A keleti parton fekvő, csodás strandokkal, mennyei ételekkel, nyüzsgő éjszakai élettel és minden, Thaiföldre jellemző jóval teli Ko Szamujt mintegy 60 sziget veszi körül. A szigetre érkezve azonnal átjárja a kellemes meleg és a párás levegő. A repülőtér egy dzsungel közepére épült, 4 csillagos bambusz-szállodára emlékeztet. A legjobb, hogy nem számít, merre indul útnak a szigeten.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhet a szigetre. Kényelmesen repülhet egy átszállással az Emirates, a Qatar Airways, a Thai Airways, az EVA Air vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal. A repülőút körülbelül 13 óra hosszú.

A Szamuj Nemzetközi Repülőtér is a sziget egyik látványossága. Garantáljuk, hogy soha nem látott még szebbet. Páratlan épület, amely ötvözi a modernitást a természettel.

További városok
Koh Phangan

Koh Phangan az éjszakai élet, nyüzsgés kedvelőinek a paradicsoma. Minden hónapban teliholdkor rendezik az ún. Full Moon Party-t. Ez egy hatalmas buli a Telihold fényében, amikoris emberek tömegei vonulnak le a strandra és hangos zenére táncolnak a kora hajnali órákig.

De nem csak a buliról szól. Koh Phangan elsősorban a csodálatos strandjairól nevezetes. Olyan hátizsákkal érkező turisták számára is menedékhely, akik kalandos nyaralásra vágynak és főként a természet miatt utaznak ide. A szigeten jó áron foglalható szállás.

Koh Phangan Koh Samui és Koh Tao szigetek közt találjuk félúton. Olcsó repülőjegyeket foglalhatunk bécsi, budapesti indulással is, de a szigetre közvetlenül repülővel nem jutunk el. Ideális, ha Koh Samuira érkezünk, és onnan gyorshajóval folytatjuk tovább az utunk.

Koh Tao

Mondhatni, hogy Thaiföld már ilyen utazási közhely. Hiába keresnénk itt elhagyatott, széles, véget nem érő strandokat... Viszont ha ezmiatt nem szerepelt Thaiföld az úti célok listáján, akkor poroljuk le gyorsan az útikalauzokat és búvárszemüveget, és fedezzük fel saját szemünkkel ezt a gyönyörrű vidéket.

Koh Tao szigete Thaiföld nyugati partján található a Thai-öbölben. Két másik idősebb és ismertebb testvérével: Koh Samui és Koh Phangan szigetekkel együtt egy szigetcsoport része.

Fedezzük fel a búvárkodás világát a turisták által kevésbé ismert szigetek egyikén ebben a mosolygós országban. Búvárkodás, strandok, partik, pad thai, ez mind Koh Tao! A búváriskolák sűrűsége a világon ezen a szigeten a legnagyobb.

Olcsó repülőjegyeket Koh Tao szigetére közvetlenül nem találunk, viszont a közeli Koh Samuira, vagy Bangkokba, ahonnan autóbusz és hajó kombinációval könnyedén eljuthatunk a szigetre, biztosan. Koh Taon ugyanis nincs nemzetközi repülőtér, így Budapestről vagy Bécsből más szigetet/várost kell kiindulási pontként választanunk.

Koh Lanta

Ko Lanta egy kisebb szigetcsoportból áll Krabi tartományban, mintegy húsz négyzetkilométer területtel. Még mindig számos elhagyatott strandot találni itt, és szállásokat nagyon kedvező áron. Ez egy olyan hely is, ahova az emberek többsége tanulni megy, méghozzá merülni-búvárkodni, erre kiváló feltételek adottak. A tenger alatt ugyanis korallzátonyok, hatalmas manták és bálnák várják a merülőket.

Maga Koh Lanta egy jutalom azoknak, akik az ide vezető út során arra vágynak, hogy érintetlen csendes strandokra jussanak. Krabitól mintegy két órányi útra található. Legegyszerűbben Bangkokból jutunk ide közvetlen repülőjárattal Krabiba és onnan tovább komppal.

Koh Lanta szigetére is foglalhatunk olcsó repülőjegyeket. Nemzetközi repülőteret viszont itt nem találunk, ezért a legideálisabb Budapestről vagy Bécsből Bangkokba vagy Krabiba repülni az egzotikus utakat kínáló légitársaságokkal (Emirates, Qatar Airways, EVA Air, Thai Airways), és onnan további alternatív közlekedési lehetőségekkel.

Pattaya

Ha valóban modernebb Thaiföldet szeretnénk megtapasztalni, Pattaya a számunkra megfelelő. Strandokat is találni a nyári üdüléshez. Míg magában a városban igénybe vehetjük Ázsia egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának szolgáltatásait, csak néhány tíz perc alatt felfedezhetjük a thaiföldi vidéket, amelynek köszönhetően egyedülálló kapcsolatba kerülhetünk a helyi lakossággal és kellemes mentalitásukkal.

Pattaya vegyíti a thai tengerparti nyaralást az ázsiai nagyvárosi hangulattal. Pattaya a világon leginkább szexturizmusáról volt híres, idővel viszont a hely kínálata új szórakozási lehetőségekkel bővült, tehát ma az éjszakai klubok mellett számos látnivalót találhatunk, mint például a tigris-állatkert, vagy bizarr múzeumok, melyek értelmét az itt töltött látogatásunk után még sokáig fogjuk keresni.

Pattayában minden fordítva van. Az éjszaka minden események központja. Bár nappal a turisták részére sok kultúrális esemény zajlik, minden lényeges sötétedés után történik, és a mulatozás viszonylag hosszú ideig tart. Aludni csak hajnal öt óra körül szokás, ugyanis itt ekkor kezdődik a nem hivatalos "éjszakai nyugalom". A bulizás velejárója a nagy hangzavar, mindenhonnan szóló zene, hangos nevetések és esetleges tüzijátékok. Reggel öt órakor viszont tényleg eljön a "reggeli buli", és a nyugalom kitart egész este kilencig. Ezután a város lassan új életre kel, hogy az éjjel megint kitörjön a buli.

Az ezredfordulón Pattaya átlépte a mágikus öt milliós határt, ami a látogatók éves számát illeti. Ha számításba vesszük azt, hogy a városnak kb százezer lakosa van, akkor a turisták és a lakosok száma kiegyenlítődik. A szezonban persze a helyiek kevesebben vannak, mint a turisták. Leginkább a Walking Street "él", ami egy kilométer hosszú utca, egy bárokkal, éttermekkel, éjszakai klubokkal teli részen, ahol különféle szórakozási lehetőségeket élvezhetünk, beleértve a legnépszerűbbeket is.

Olcsó repülőjegyeket Pattayába főleg Bécsből, Budapestről vagy Prágából foglalhatunk. Közvetlen járat híjján maradnak az egy átszállásos utak az Emirates, Thai Airways, EVA Air, Bangkok Airways vagy Qatar Airways légitársaságokkal. A repülőút így átlagosan 17 órás.

Trat

A Thaiföld délkeleti csücskén fekvő tartomány híres a drágakövek bányászatáról és feldolgozásáról, de ma főként a Ko Chang Nemzeti Tengeri Park kapuja.

Trat a thaiföldi parton található legkeletibb tartomány. Bangkoktól mindössze 315 kilométer távolságra van. A Thaiföldtől megszokott módon sok szent templom és gyönyörű tengerpart jellemzi.

Olcsó repülőjegyeket Trat tartományba a mi környékünkről is foglalhatunk. Nagyon kényelmes utat biztosít például a Thai Airways légitársaság.

Surat Thani

Surat Thani-t Thaiföld déli részén találjuk, és az egyik legfontosabb kikötőként és közlekedési csomópontként van számon tartva. Ideális kiindulási pont Koh Samui, Koh Phangan vagy Koh Tao szigeteinek felfedezéséhez is.

Surat Thani egyidejűleg a legnagyobb déli tartománynak tartják Thaiföldön. Surat Thaniba Bangkokból szárazföldön vonattal vagy busszal jutunk el, akár 9 - 12 órás úttal, mivel a thaiföldi viszonyokhoz képest nagy távolságról van szó - 650 km.

Ezt a távot megtehetjük repülővel is. Surat Thaniba az ázsiai fapados légitársaságokkal könnyen és olcsón eljuthatunk Thaiföld szinte minden pontjából. A közkedvelt Air Asia is indít járatokat ide.

Koh Lipe

A Ko Lipe sziget a Thaiföld délnyugati felén található Adang-Rawi szigetcsoport része. Ezt a kis sziget olyan pici, hogy gyalog egy óra alatt körbe lehet járni. Ko Lipe a Tarutao nemzeti park közvetlen közelében fekszik, és éppen ezért nem lett a tömegturizmus központja, így maradt meg egyedülálló jellege.

A szigeten három fő strand lelhető és több kisebb, mesés öblökkel körbevevéve, így biztosítva a magánéletet. A tenger mélykék, szép tiszta, sznorkelezésre és búvárkodásra ideális. Ezen a helyen él a trópikus halfajták 25%-a.

Ha mégiscsak megunnánk ezt a kis szigetet, a közelében számos kis, lakatlan szigetre bukkanhatunk az érintetlen paradicsom hangulatával. Hajóval ezek a szigetek mind egy órás hajóútra fekszenek. A leghíresebbek Ko Adang és Koh Rawi.

Hasznos infók Thaiföldről

Szükség van vízumra Thaiföldön?

Turistaként utazik Thaiföldre? Ebben az esetben nincs szüksége vízumra. Fontos viszont, hogy ez a légi úton történő belépésre és 30 napot meg nem haladó tartózkodásra érvényes csak. Ha szárazföldi határátkelőn kel át, vízum nélkül legfeljebb 15 napot maradhat az országban. Mindkét esetben szükséges a belépéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél. A hatóságok megkérhetik, hogy igazolja magát a retúr repülőjegy, az érvényes szállásfoglalás és az elegendő pénzügyi fedezetet felmutatásával. Az említettektől eltérő esetekben vízumra lesz szükség.

Melyik évszakban ajánlott Thaiföldre utazni?

Thaiföldön, csakúgy, mint Délkelet-Ázsia más trópiusi országában, a száraz és a monszun évszak váltakozik. Mégis mely évszakban lehet egy thaiföldi nyaralás helyes választás? Az időkárás november és március között ideális, amikor a legalacsonyabb hőmérséklet meghaladja a kellemes 26°C fokot. Március, április és május az év legmelegebb hónapjai, júliustól októberig pedig az esős időszak jellemzi. A magas páratartalmú levegőt egész évben megérzik.

Milyen pénznemet használnak Thaiföldön?

Thaiföld pénzneme a Thai Baht (THB), amit gyakran bathnak írnak, és általánosan B betűvel van jelezve. Thai bahtot egyik magyar bankban sem lehet váltani, ezért az utazók által az egyik leggyakrabban feltett kérdésre, hogy milyen pénznemet érdemes magukkal vinni Thafiöldre a válasz: nem kell aggódni, az euró ideális lesz.

Thaiföldön, a repülőtérre való érkezés után elegendő csak a legszükségesebb mennyiséget beváltani a városba való bejutáshoz. Nem túl meglepő, viszont a reptéri pénzváltók árfolyamai nem éppen előnyösek. Thaiföld minden turisztikai helyén számos pénzváltót talál az ember, és ha az otthonról hozott euró is elfogyna, a helyi ATM-ekből minden probléma nélkül lehet pénzt felvenni magyarországi bank- vagy hitelkártya segítségével.

A szállás ára természetesen attól függ, hogy 4-5*-os szállodakomplexumban, egy szerényebb apartmanban vagy egy kevesebb csillagos hotelben szeretnénk álomra hajtani a fejünket. A thaiföldi szállásajánlatokat összehasonlíthatják a pelikan.hu oldalon, sőt, főszezonban már akár 5000 Ft/ éj ártól foglalhatnak.

Mely oltások javasoltak a thaiföldi utazás előtt?

Az országba való belépéskor a fertőző betegségek területéről érkezőktől oltási igazolványt kérnek. A Konzuli szolgálat szerint Thaiföldön (főleg az északi és a déli területeken) a zika vírus, malária és a dengue-láz is előfordul, ezért ajánlatos a szúnyogriasztók használata. A javasolt védőoltásokkal kapcsolatosan kérjük, konzultáljanak háziorvosukkal, és vegyék fel a kapcsolátot az Országos Epidemiológiai Központtal.

Úgyszintén feltétlenül javasolt egy teljeskörű utasbiztosítás megkötése. Thaiföldön minden orvosi és egészségügyi ellátás rendkívül költséges. Az egészségügy színvonalas, a magánintézmények standardja kifejezetten magas.

Mennyi a pontos idő Thaiföldön?

A Magyarország és Thaiföld közötti időeltolódás + 6 óra.

Repülési statisztikák Thaiföldön

  • Nem szereted az átszállásokat? Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Thaiföldre.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Thaiföldre mindössze 373,00 € volt?

  • Ha Thaiföldre utazol, érdemes ellátogatnod Bangkok, Phuket, Ko Szamuj, Krabi, Pattaya városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 6 nemzetközi repülőtér található.

  • Austrian Airlines, EVA Airways Corporation. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Thaiföldre.

Látnivalók Bangkokban

10 érdekesség Thaiföldről

1
A thaiföldi királlyal való beszédhez egy sajátos nyelvet alakítottak ki, amelyet kizárólag erre a célra használtak.
2
Thaiföld a világ „legistenfélőbb” országa. A lakosok 97%-a vallásos, főként buddhista.
3
A thaiföldi király volt a leghosszabb ideig uralkodó államfő a világon.
4
A Red Bull energiaital Thaiföldről származik. Eredetileg a kamionsofőrök számára készült, serkentő céllal.
5
A nagy kókuszültetvényeken a kókuszdiót majmok gyűjtik be, amelyeket erre a célra neveltek és idomítottak.
6
A Wat Pa Maha Chedi Kaew templom pontosan egymillió darab sörösüvegből épült.
7
A thaiföldi hadsereg többek között sorsjáték segítségével toboroz tagokat. Minden 21 éven felüli férfinak részt kell vennie a sorsoláson, ha pirosat húz, a hadsereg szolgálatába kell állnia, ha nem, akkor nem kötelező számára.
8
A thaiföldi király az Amerikai Egyesült Államokban, Massachusetts államban született.
9
A thaiföldi királynő 1880-ban vízbefulladt az alattvalói jelenlétében, akiknek tilos volt megérinteniük őt.
10
A thaiföldi főváros, Bangkok valódi neve (magyar átírással) Grungthép-mȧhánákān-ȧmān-rȧtȧnȧgószin-mȧhinthȧrá-juthȧjá-mȧhádilog-popnoppȧrȧt-rádsȧtháni-burirom-udom-rádsȧnivédmȧhászȧthán-ȧmānpimán-ȧvȧtánszȧthid-szȧgȧthȧdtijȧ-viszȧnugȧmprȧszit.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?