Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Szingapúr

Akciós repülőjegyek

Érdekességek Szingapúrban

A városállam 580 km2 területet foglal el, s mintegy 5 millió lakosa van. Ma az egyik legfontosabb kereskedelmi, forgalmi és gazdasági központ. Szingapúr a jövő világvárosa.

Egyrészről a legmagasabb életszínvonallal büszkélkedő helyek egyike, másrészről viszont a tilalmak városa. Komoly büntetést kaphat egy eldobott cigarettacsikkért, rágóért, mi több, azért is, ha nem a gyalogátkelőt használva megy át az úton. Ugyanakkor élettel, színekkel, mennyei ízekkel, finom illatokkal, boltokkal és zöld parkokkal teli város.

Szingapúr neve szabad fordításban annyit tesz: az oroszlán városa. Legismertebb jelképe a Merlion, az oroszlánfejű, haltestű mitikus állat. Szingapúr volt a világ első városa, amely a hetvenes években bevezette a városközpontba való belépési díjat.

Mi több, csak a 10 évnél fiatalabb autók számára engedélyezett a belépés, ezzel védekezik a város a szmog és a környezetszennyezés ellen. Tokió az elektronikai ipar úttörője, azonban Szingapúrban található a leértékelt elektronikai eszközök két legnagyobb bevásárlóközpontja, a Funan Digitalife Mallban és a Sim Lim Square, ahol kedvező áron vásárolhat kamerát, laptopot, fényképezőgépet, illetve mobiltelefont. A készülékek árai többnyire 20 %-kal alacsonyabbak az európai áraknál.

A városállam rendkívül népszerű a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Szingapúrba. A legkényelmesebben az Emirates, a Qatar Airways, a Turkish Airlines, az EVA Air, a Thai Airways, az Austrian Airlines, a British Airways vagy a SWISS légitársaságokkal utazhat Szingapúrba, méghozzá egy átszállással. A repülőút hossza 16 óra.

A Changi nemzetközi repülőtér Délkelet-Ázsiában, Szingapúr keleti végében található, s közel 100 légitársaság járata fordul meg itt. A check-in, a járatindulás, a terminálok közötti közlekedés és a vásárlási lehetőségek alapján háromszor is megválasztották a világ legjobb repülőterének, valamint a legjobb szabadidős szolgáltatásokkal ellátott repülőtérnek. 80 különböző országba, 300 célállomásra repülhet innen. A Changi repülőtér szállodákkal, mozival, úszómedencékkel, orchideaparkkal, gyerekeknek kialakított játszósarokkal, illetve masszázsszalonokkal várja az átutazókat.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Szingapúrról

Vízum Szingapúrba

Ha Szingapúrba utazik, szüksége lesz útlevélre. Az útlevélnek a Szingapúrból történő kiutazás után még 6 hónapig kell érvényesnek lennie. A gyerekeknek saját útlevéllel kell rendelkezniük. A magyar állampolgárok 90 napig tartózkodhatnak vízummentesen az ország területén.

A szingapúri időjárás

Szingapúr időjárását nagymértékben befolyásolja, hogy egy fokkal az egyenlítő fölött helyezkedik el, a trópusi éghajlati övben. Egész évben forróság van, és magas, olykor 72-79%-os páratartalom gyakran elviselhetetlen. A legmagasabb értékek februárban és szeptemberben mérhetőek, nyaranta azonban mérsékeltebb a páratartalom.

Évente kétszer várható monszun időjárás. Decembertől március elejéig tart az északkeleti monszun évszak, júniustól szeptemberig pedig a másik. Egész évben sok csapadék esik, átlagosan az év 182 napja esős. Gyakoriak a záporok, de az erős viharok is. Az év legmelegebb hónapja a március, április, május, június, július és október, amikor a maximális átlaghőmérséklet 31 °C.

A szingapúri árak

A Szingapúrban használatos pénznem a szingapúri dollár. A magyarországi árszint csaknem 50%-kal alacsonyabb, mint Szingapúrban. Az átlagos fogyasztói árak 48%-kal alacsonyabbak. Szingapúrban az éttermi szolgáltatásokért 44%-kal többet fizetünk.

Olcsó szállást keres Szingapúrban? A szállodák ára attól függően változik, hogy 4-5 csillagos üdülőközpontban szeretne tartózkodni, vagy megelégszik a szerényebb szállodákkal, motelekkel is. A szállodák árát ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol évközben is kedvező áron foglalhat szállást. A legolcsóbb szállás ára 4700 Ft/éj, de számoljon magasabb árakkal, mint Délkelet-Ázsia többi részén. Szingapúr a legmagasabb életszínvonallal büszkélkedő helyek egyike, s ez meglátszik az árakon is.

Védőoltás a szingapúri utazás előtt

Ha Szingapúrba utazik, nem kötelező a védőoltások beadása. Az egészségügyi ellátás magas színvonalú. Utazás előtt érdemes teljeskörű egészségügyi biztosítást kötnie.

Hány óra van Szingapúrban?

Szingapúr és Magyarország ideje között 7 óra az eltérés.

Szingapúr látnivalói

10 érdekesség Szingapúrról

1
Szingapúr hosszú évek óta igyekszik bekerülni a világ legtisztább városai közé. A kormány ennek érdekében bevezetett néhány intézkedést, például törvény tiltja a liftben való vizelést, ezért vizelet-érzékelővel látta el a lifteket
2
A világ legnagyobb szökőkútja Szingapúrban található. A kilencvenes években épült a szingapúri Suntec bevásárlóközpontban
3
Az utóbbi 100 évben hat alkalommal változott Szingapúr időzónája
4
Nem tudja fejből a szingapúri nemzeti himnuszt? Kapjon elő egy szingapúri ezer dollárost, és nézze meg a hátoldalát. A bankó hátulján rajta van a nemzeti himnusz
5
A megélhetési költségek rendkívül magasak. Szingapúr rendszeresen felkerül a világ legdrágább városainak listájára
6
2004-től betiltották a rágógumi behozatalát és árusítását. Egyetlen módon juthat hozzá, ha az orvos kiállít egy receptet, amelyben megindokolja annak fogyasztását
7
Szingapúr elnevezése szabad fordításban annyit tesz, az oroszlán városa. Ennek ellenére nem találni egyetlen szabadon élő oroszlánt sem az országban
8
A város kis területéből kifolyólag magassági korlát van érvényben az új épületeket illetően. A befektetők nem építhetnek 280 méternél magasabb épületet. Ennek oka a szingapúri repülőtér és légibázis közelsége
9
Szingapúr bizarr törvényei közé tartozik a nyilvános vécé használata utáni kötelező öblítés. A amennyiben a felhasználó ezt nem teljesíti, 150 dolláros (31 ezer Ft) büntetést szabhatnak ki rá
10
Bukit Timah természetvédelmi területen több fafajta található, mint az egész Egyesült Államokban
Hasznos ez a cikk?