Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Szingapúr

Akciós repülőjegyek Szingapúrba

Érdekességek: Szingapúr

A városállam 580 km2 területet foglal el, s mintegy 5 millió lakosa van. Ma az egyik legfontosabb kereskedelmi, forgalmi és gazdasági központ. Szingapúr a jövő világvárosa.

Egyrészről a legmagasabb életszínvonallal büszkélkedő helyek egyike, másrészről viszont a tilalmak városa. Komoly büntetést kaphat egy eldobott cigarettacsikkért, rágóért, mi több, azért is, ha nem a gyalogátkelőt használva megy át az úton. Ugyanakkor élettel, színekkel, mennyei ízekkel, finom illatokkal, boltokkal és zöld parkokkal teli város.

Szingapúr neve szabad fordításban annyit tesz: az oroszlán városa. Legismertebb jelképe a Merlion, az oroszlánfejű, haltestű mitikus állat. Szingapúr volt a világ első városa, amely a hetvenes években bevezette a városközpontba való belépési díjat.

Mi több, csak a 10 évnél fiatalabb autók számára engedélyezett a belépés, ezzel védekezik a város a szmog és a környezetszennyezés ellen. Tokió az elektronikai ipar úttörője, azonban Szingapúrban található a leértékelt elektronikai eszközök két legnagyobb bevásárlóközpontja, a Funan Digitalife Mallban és a Sim Lim Square, ahol kedvező áron vásárolhat kamerát, laptopot, fényképezőgépet, illetve mobiltelefont. A készülékek árai többnyire 20 %-kal alacsonyabbak az európai áraknál.

A városállam rendkívül népszerű a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Szingapúrba. A legkényelmesebben az Emirates, a Qatar Airways, a Turkish Airlines, az EVA Air, a Thai Airways, az Austrian Airlines, a British Airways vagy a SWISS légitársaságokkal utazhat Szingapúrba, méghozzá egy átszállással. A repülőút hossza 16 óra.

A Changi nemzetközi repülőtér Délkelet-Ázsiában, Szingapúr keleti végében található, s közel 100 légitársaság járata fordul meg itt. A check-in, a járatindulás, a terminálok közötti közlekedés és a vásárlási lehetőségek alapján háromszor is megválasztották a világ legjobb repülőterének, valamint a legjobb szabadidős szolgáltatásokkal ellátott repülőtérnek. 80 különböző országba, 300 célállomásra repülhet innen. A Changi repülőtér szállodákkal, mozival, úszómedencékkel, orchideaparkkal, gyerekeknek kialakított játszósarokkal, illetve masszázsszalonokkal várja az átutazókat.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Szingapúrról

Vízum Szingapúrba

Ha Szingapúrba utazik, szüksége lesz útlevélre. Az útlevélnek a Szingapúrból történő kiutazás után még 6 hónapig kell érvényesnek lennie. A gyerekeknek saját útlevéllel kell rendelkezniük. A magyar állampolgárok 90 napig tartózkodhatnak vízummentesen az ország területén.

A szingapúri időjárás

Szingapúr időjárását nagymértékben befolyásolja, hogy egy fokkal az egyenlítő fölött helyezkedik el, a trópusi éghajlati övben. Egész évben forróság van, és magas, olykor 72-79%-os páratartalom gyakran elviselhetetlen. A legmagasabb értékek februárban és szeptemberben mérhetőek, nyaranta azonban mérsékeltebb a páratartalom.

Évente kétszer várható monszun időjárás. Decembertől március elejéig tart az északkeleti monszun évszak, júniustól szeptemberig pedig a másik. Egész évben sok csapadék esik, átlagosan az év 182 napja esős. Gyakoriak a záporok, de az erős viharok is. Az év legmelegebb hónapja a március, április, május, június, július és október, amikor a maximális átlaghőmérséklet 31 °C.

A szingapúri árak

A Szingapúrban használatos pénznem a szingapúri dollár. A magyarországi árszint csaknem 50%-kal alacsonyabb, mint Szingapúrban. Az átlagos fogyasztói árak 48%-kal alacsonyabbak. Szingapúrban az éttermi szolgáltatásokért 44%-kal többet fizetünk.

Olcsó szállást keres Szingapúrban? A szállodák ára attól függően változik, hogy 4-5 csillagos üdülőközpontban szeretne tartózkodni, vagy megelégszik a szerényebb szállodákkal, motelekkel is. A szállodák árát ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol évközben is kedvező áron foglalhat szállást. A legolcsóbb szállás ára 4700 Ft/éj, de számoljon magasabb árakkal, mint Délkelet-Ázsia többi részén. Szingapúr a legmagasabb életszínvonallal büszkélkedő helyek egyike, s ez meglátszik az árakon is.

Védőoltás a szingapúri utazás előtt

Ha Szingapúrba utazik, nem kötelező a védőoltások beadása. Az egészségügyi ellátás magas színvonalú. Utazás előtt érdemes teljeskörű egészségügyi biztosítást kötnie.

Hány óra van Szingapúrban?

Szingapúr és Magyarország ideje között 7 óra az eltérés.

Repülési statisztikák Szingapúrban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Szingapúrba mindössze 396,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Szingapúr látnivalói

10 érdekesség Szingapúrról

1
Szingapúr hosszú évek óta igyekszik bekerülni a világ legtisztább városai közé. A kormány ennek érdekében bevezetett néhány intézkedést, például törvény tiltja a liftben való vizelést, ezért vizelet-érzékelővel látta el a lifteket
2
A világ legnagyobb szökőkútja Szingapúrban található. A kilencvenes években épült a szingapúri Suntec bevásárlóközpontban
3
Az utóbbi 100 évben hat alkalommal változott Szingapúr időzónája
4
Nem tudja fejből a szingapúri nemzeti himnuszt? Kapjon elő egy szingapúri ezer dollárost, és nézze meg a hátoldalát. A bankó hátulján rajta van a nemzeti himnusz
5
A megélhetési költségek rendkívül magasak. Szingapúr rendszeresen felkerül a világ legdrágább városainak listájára
6
2004-től betiltották a rágógumi behozatalát és árusítását. Egyetlen módon juthat hozzá, ha az orvos kiállít egy receptet, amelyben megindokolja annak fogyasztását
7
Szingapúr elnevezése szabad fordításban annyit tesz, az oroszlán városa. Ennek ellenére nem találni egyetlen szabadon élő oroszlánt sem az országban
8
A város kis területéből kifolyólag magassági korlát van érvényben az új épületeket illetően. A befektetők nem építhetnek 280 méternél magasabb épületet. Ennek oka a szingapúri repülőtér és légibázis közelsége
9
Szingapúr bizarr törvényei közé tartozik a nyilvános vécé használata utáni kötelező öblítés. A amennyiben a felhasználó ezt nem teljesíti, 150 dolláros (31 ezer Ft) büntetést szabhatnak ki rá
10
Bukit Timah természetvédelmi területen több fafajta található, mint az egész Egyesült Államokban
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?