Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Krabi

Akciós repülőjegyek Krabiba

Érdekességek: Krabi

Thaiföld egyik legszebb tartománya. Így is jellemezhető Krabi, egy hely, amely thai nyelvből szabad fordításban azt jelenti: "A kőtengerben". A szigetek hangulatát és különlegességét a 2004-es pusztító szökőár, a nyaraló tömegek, vagy az évente ide visszatérő sportolók százai sem zavarták meg. Krabi továbbra is megőrzi varázsát, és mi ezért szeretjük annyira.

A csodás tájjal, egyedi sziklaalakzatokkal szegélyezett fehér strandokon túl Krabi sokkal többet kínál. Krabi területén több mint 200 sziget található. Némelyik kisebb, mint a nappalink, mások ámulatba ejtenek elterülésükkel, és lesznek olyanok, melyeket egyáltalán nem fogunk látni, mert tilos a látogatásuk. Krabiba utazásunk során javasoljuk, hogy a helyi idegenvezetők egyikének szolgáltatásait, béreljünk hajót, ésfedezzünk fel a lehető legtöbbet a térségből.

Krabi kétségtelenül a magyar utazók egyik legnépszerűbb üdülőhelye. Főként Budapestről, Bécsből vagy Prágából foglalhatunk olcsó járatokat a thai Krabi tartományba. Régiónkból nincs közvetlen járat a szigetre, de nagyon kényelmesen repülhetünk egy átszállással az Emirates, a Qatar Airways, a Thai Airways, az EVA Air vagy az Austrian Airlines társasággal.

A repülés egy rövid átszállassal együtt mintegy tizenhárom órás repülőutat vesz igénybe. Krabi nemzetközi repülőtere körülbelül 11 kilométerre található a várostól, és főleg belföldi járatokra használják. A terminál a repülőtér méretét tekintve elég nagy, és nagyon jól karbantartott.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Thaiföldről

Szükség van vízumra Thaiföldön?

Turistaként utazik Thaiföldre? Ebben az esetben nincs szüksége vízumra. Fontos viszont, hogy ez a légi úton történő belépésre és 30 napot meg nem haladó tartózkodásra érvényes csak. Ha szárazföldi határátkelőn kel át, vízum nélkül legfeljebb 15 napot maradhat az országban. Mindkét esetben szükséges a belépéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél. A hatóságok megkérhetik, hogy igazolja magát a retúr repülőjegy, az érvényes szállásfoglalás és az elegendő pénzügyi fedezetet felmutatásával. Az említettektől eltérő esetekben vízumra lesz szükség.

Melyik évszakban ajánlott Thaiföldre utazni?

Thaiföldön, csakúgy, mint Délkelet-Ázsia más trópiusi országában, a száraz és a monszun évszak váltakozik. Mégis mely évszakban lehet egy thaiföldi nyaralás helyes választás? Az időkárás november és március között ideális, amikor a legalacsonyabb hőmérséklet meghaladja a kellemes 26°C fokot. Március, április és május az év legmelegebb hónapjai, júliustól októberig pedig az esős időszak jellemzi. A magas páratartalmú levegőt egész évben megérzik.

Milyen pénznemet használnak Thaiföldön?

Thaiföld pénzneme a Thai Baht (THB), amit gyakran bathnak írnak, és általánosan B betűvel van jelezve. Thai bahtot egyik magyar bankban sem lehet váltani, ezért az utazók által az egyik leggyakrabban feltett kérdésre, hogy milyen pénznemet érdemes magukkal vinni Thafiöldre a válasz: nem kell aggódni, az euró ideális lesz.

Thaiföldön, a repülőtérre való érkezés után elegendő csak a legszükségesebb mennyiséget beváltani a városba való bejutáshoz. Nem túl meglepő, viszont a reptéri pénzváltók árfolyamai nem éppen előnyösek. Thaiföld minden turisztikai helyén számos pénzváltót talál az ember, és ha az otthonról hozott euró is elfogyna, a helyi ATM-ekből minden probléma nélkül lehet pénzt felvenni magyarországi bank- vagy hitelkártya segítségével.

A szállás ára természetesen attól függ, hogy 4-5*-os szállodakomplexumban, egy szerényebb apartmanban vagy egy kevesebb csillagos hotelben szeretnénk álomra hajtani a fejünket. A thaiföldi szállásajánlatokat összehasonlíthatják a pelikan.hu oldalon, sőt, főszezonban már akár 5000 Ft/ éj ártól foglalhatnak.

Mely oltások javasoltak a thaiföldi utazás előtt?

Az országba való belépéskor a fertőző betegségek területéről érkezőktől oltási igazolványt kérnek. A Konzuli szolgálat szerint Thaiföldön (főleg az északi és a déli területeken) a zika vírus, malária és a dengue-láz is előfordul, ezért ajánlatos a szúnyogriasztók használata. A javasolt védőoltásokkal kapcsolatosan kérjük, konzultáljanak háziorvosukkal, és vegyék fel a kapcsolátot az Országos Epidemiológiai Központtal.

Úgyszintén feltétlenül javasolt egy teljeskörű utasbiztosítás megkötése. Thaiföldön minden orvosi és egészségügyi ellátás rendkívül költséges. Az egészségügy színvonalas, a magánintézmények standardja kifejezetten magas.

Mennyi a pontos idő Thaiföldön?

A Magyarország és Thaiföld közötti időeltolódás + 6 óra.

Repülési érdekességek Krabiban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Krabiba mindössze 521,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

10 érdekesség Thaiföldről

1
A thaiföldi királlyal való beszédhez egy sajátos nyelvet alakítottak ki, amelyet kizárólag erre a célra használtak.
2
Thaiföld a világ „legistenfélőbb” országa. A lakosok 97%-a vallásos, főként buddhista.
3
A thaiföldi király volt a leghosszabb ideig uralkodó államfő a világon.
4
A Red Bull energiaital Thaiföldről származik. Eredetileg a kamionsofőrök számára készült, serkentő céllal.
5
A nagy kókuszültetvényeken a kókuszdiót majmok gyűjtik be, amelyeket erre a célra neveltek és idomítottak.
6
A Wat Pa Maha Chedi Kaew templom pontosan egymillió darab sörösüvegből épült.
7
A thaiföldi hadsereg többek között sorsjáték segítségével toboroz tagokat. Minden 21 éven felüli férfinak részt kell vennie a sorsoláson, ha pirosat húz, a hadsereg szolgálatába kell állnia, ha nem, akkor nem kötelező számára.
8
A thaiföldi király az Amerikai Egyesült Államokban, Massachusetts államban született.
9
A thaiföldi királynő 1880-ban vízbefulladt az alattvalói jelenlétében, akiknek tilos volt megérinteniük őt.
10
A thaiföldi főváros, Bangkok valódi neve (magyar átírással) Grungthép-mȧhánákān-ȧmān-rȧtȧnȧgószin-mȧhinthȧrá-juthȧjá-mȧhádilog-popnoppȧrȧt-rádsȧtháni-burirom-udom-rádsȧnivédmȧhászȧthán-ȧmānpimán-ȧvȧtánszȧthid-szȧgȧthȧdtijȧ-viszȧnugȧmprȧszit.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)