Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Malajzia

Akciós repülőjegyek Malajziába

Érdekességek: Malajzia

Kuala Lumpur, Penang, Langkawi, Borneo. Egy malajziai utazásnak bőven van kínálnivalója a legigényesebb utazók részére is. Egy jó választás lehet mind a kezdő, mind a haladó utazók közt. A közlekedés kitűnően működik, az árak is kedvezőek, a helyiekkel gond nélkül megérti magát az ember angolul is. Malajziában megismerkedhetünk különböző kultúrákkal, hitvallásokkal, kiváló gasztronómiával, strandokkal, esőerdőkkel és teaültetvényekkel.

Az utazás Malajziában nagyon kellemes, mert a távolságok nem olyan nagyok, mint más ázsiai országokban. Malajzia megismerését lehet hogy Kuala Lumpurban, Penangban vagy Langkawiban kezdhetnénk, de akár délről kezdve, Szingapúrtól is. Olcsó repülőjegyeket Malajziába Európából gond nélkül foglalhatunk az említett térségekbe.

Repülőjegyeket Malajziába olcsón foglalatunk Bécsből, Budapestről és Prágából is. Kuala Lumpurba az Emirates, Qatar Airways, Turkish Airlines vagy a Thai Airways járataival juthatunk. Közvetlen járat a mi térségünkből viszont egyelőre nincs működtetve.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Malajziában

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur az egyik legmodernebb város Délkelet-Ázsiában. Tele felhőkarcolókkal, remek streed-foodal és még jobb élményekkel. Egyesíti a nyugati luxust fűszerezve az ázsiai illatokkal és az európai életmóddal. Kuala Lumpur általánosásgban kiváló kiindulási pontja egy délkelet-ázsiai utazásnak.

Malajzia multikulturizmusa éppen az, ami leginkább lenyűgözi az embert. Egyidejűleg az indiai, a kínai és a malajziai kultúra, különféle vallások, de természeti és kulináris élmények izgalmas keveréke. Sokak számára a legnagyobb vonzerő az a tény, hogy Délkelet-Ázsia sok más úti céljával ellentétben itt nem találkozni turistákkal - valahogy még mindig elesik a fő turisztikai útvonalaktól.

A főváros Kuala Lumpur, igaz, Szingapúr szépségéhez vagy Bangkok légköréhez nem ér fel, megvan a maga bája. Tele van történelmi épületekkel (a legrégebbi mecset a városban, a Jamek, a legszebb építészeti emlékek közé tartozik Kuala Lumpurban), felhőkarcolókkal, zöld parkokkal, forgalmas utcai piacokkal, nyüzsgő éjszakai élettel, és legfőképpen óriási bevásárlóközpontokkal, ahol a helyiek két legkedvencebb tevékenységüknek hódolnak - vásárolnak, vagy esznek.

Kuala Lumpur az egyik leglátogatottabb úti cél Délkelet-Ázsiában. Jól tudják ezt a Magyarországról utazók is, akiknek Malajzia nagy kedvencük. Olcsó repülőjegyeket Kuala Lumpurba Budapestről, Kassáról és Prágából is foglalhatunk. Közvetlen kuala-lumpuri járatot sajnos a környékünkről nem indítanak. Egy átszállással viszont kényelmesen eljuthatnak főként a Qatar Airways, Emirates, EVA Air, Turkish Airlines, Thai Airways vagy KLM légitársaságok járataival. A kuala lumpuri repülőút átlag hossza 15 óra.

Langkawi

A szárazföldi Malajzia nyugati partja külön figyelmet érdemel minden Ázsia-rajongó közt. Egy csodás szigetet találni itt, Langkawi néven, szebbnél szebb strandokkal, zöld dombokkal, vízesésekkel és a világ legmeredekebb felvonójával (Langkawi Cable Car).

Langkawi szigetcsoportja Malajzia félszigetétől északnyugatra, az Andamán-tengerben fekszik, mintegy 99 szigetből áll és Kedah maláj állam része. Langkawi szimbóluma a sas, melyről maga a sziget elnevezésre került, és a fő látványosság az ő etetésük. A főváros Kuah, ahol a repülőtér is taláható.

Langkawiban csodálatos víz alatti világgal találkozhatunk, az egyik legszínesebbel Délkelet-Ázsiában. Itt található Ázsia egyik legnagyobb akváriuma egy 15 méteres alagúttal, ahol megcsodálhatjuk a halakat és más víz alatti állatfajokat.

Kedvező árú repülőjegyeket Langkawiba manapság már könnyedén találni. Langkawi felé közlekedő közvetlen járatot a mi környékünkről nem működtetnek. Nagyon kényelmes átszállással lehet eljutni a Qatar Airways, az Emirates vagy a China Southern légitársaságokkal.

Penang

A kultúrák változatos koktélja, melyben Kelet-Ázsia és Európa legnagyobb érdekességei keverednek, ez Penang. Fedezzük fel a maláj államot, mely az elhelyezkedésének köszönhetően nyitotta meg kölcsönös kereskedelmi kapuit az európai kereskedők előtt, és mely a mai napig megőrzi a buddhista templomok és a neoklasszikus gyarmati elemekkel kevert építészetének egyedülálló hangulatát.

Kicsi, de ügyes. Így is lehetne jellemezni Malajzia második legkisebb államát, amely az alig több mint 1000 négyzetkilométeres méretével nem veszi fel a versenyt a szomszédos nagy szigetekkel, viszont ami méretileg hátráltatja, vonzerejét csak növeli. Penang a Maláj-félsziget északnyugati partrészen található, George Town fővárossal, melynek neve ma is az egykori gyarmatosítás idejéből származó történelmére emlékeztet.

Maga Penang különleges földrajzi elrendezéséről ismert, ugyanis a kisebb fele az államnak a Penang-szigeten fekszik, míg a másik, valamivel nagyobb fele pedig a már korábban említett félszigeten. Noha Penang régészeti eredete a neolitikumig vezethető vissza, és első említéseket a 15. századi kínai hajósok tesznek róla, a modern és a félig-meddig hivatalos történelme 1786-tól számítódik, a British East India Company kezdeményezésére, mely fontos kereskedelmi csomópontot hozott itt létre.

Malajzia az egyik leglátogatottabb úti cél Délkelet-Ázsiában. Hazai körökben is nagyon jól ismert, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magyar utazók közt, akik nemcsak Budapestről, hanem Bécsből is találnak olcsó repülőjegyeket. Jóllehet, közvetlen járattal nem jutunk el ebbe az országba, kényelmes átszállással repülhetünk a Qatar Airways, Thai Airways, Austrian Airlines vagy China Airlines járatain. Az átlag repülési idő Penangba 18 óra.

Kota Kinabalu (Borneo)

Kota Kinabalu város, eredeti nevén Jesselton, Sabah állam fővárosa, és Borneo sziget északnyugati partján található.

Kota Kinabalut Malajziiában gyakran említik a KK rövidítés alatt, és a legnagyobb városi központja Borneo szigetének, továbbá a hatodik legnagyobb város egész Malajziában. Fontos politikai és kereskedelmi központ és a leggyorsabban fejlődő malajziai városok közé tartozik.

Az ide látogatóknak nem szabad megfeledkezni a Sabah Museum, az állami mecset, a madárszanatórium vagy a halpiac meglátogatásáról. Mindenképpen javasoljuk a Lok Kawi Wildlife Park-ot, amely 30 perces autóúbuszútra található Kota Kinabalutól délre. Tulajdonképpen egy természeti rehabilitációs központ, ahol számos lenyűgöző állatfaj él: tigrisek, elefántok, orángutánok, orrmajom és további veszélyeztetett fajok.

Ne hagyjuk ki továbbá Tanjung Aru Beach-et. Egy széles tengerpart, 4 kilométerre délre a városközponttól és közvetlenül a strandok kóstoljuk meg a friss tenger gyümölcseit, gyümölcsöket és italokat.

Végezetül pedig jön a Kinabalu nemzeti park, mely Malajzia legmagasabb hegye - a Mount Kinabalu. Számos növény- és állatfaj található meg itt, a hegy körüli nemzeti parkban, mely kb. 750 négyzetkilométeren terül el. A Mount Kinabalu hegyére való feljutás egy igazi fizikai erőnlétet és állóképességet igénylő túra. Nagyon kevés hasonló magasságban található hegycsúcs kínál feljutási lehetőséget speciális képzés nélkül.

Hasznos infók Malajziáról

Az év melyik részében érdemes Malajziába utazni?

Malajzia viszonylag közel van az Egyenlítőhöz, ami azt jelenti hogy egész évben nagyon vonzó úti cél a levegő és a víz hőmérséklete szempontjából. Délkelet-Ázsia főszezonja általában november közepén kezdődik és március utolsó hetén ér véget. Április és május a jelentősebb csapadék előfordulásáról híres, a nyári hónapok a levegő magas hőmérsékletét hozzák magukkal, de rövidebb és intenzívebb esőket is. Minél jobban közelednek a téli hónapok, úgy nyugszik meg az időjárás és érkeznek a turisták.

A mi tippünk: Ha a főszezonban akarunk utazni, válasszuk februárt vagy márciust, a repülőjegyeket és a szállásárakat tekintve a legvonzóbb időszak. Ha kevesebb turistával szeretnénk találkozni a strandon, szeretjük a kedvezményeket és nem zavar minket a néha néha előforduló eső, válasszunk időpontot a főszezonon kívül (április - október).

Milyen útiokmányra van szükségünk Malajziába?

Malajziába útlevéllel utazhatunk, melynek a Malajziába való beutazás napjától még több mint 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Vízumra csak akkor lesz szükségünk, ha a turista (90 napos) tartózkodási engedélyünk jár le. A kinttartózkodás teljes ideje nem haladhatja meg az összesen 180 napot egy naptári évben, függetlenül az országba való belépések számától.

Milyen árak jellemzik Malajziát?

Malajziában úgynevezett maláj ringgitet használnak, ami 100 senre osztható. A pénzváltással nincsen semmi gond. Pénzváltókat minden lépésben találni, az átváltások közti különbség minimális. Néhány régióban az árak magasabbak. Kuala Lumpurban akár százszorosan. Egyszerű szállást már 30-75 MYR-ért is foglalhatunk, a luxusosztály ára viszont már meghaladja a 200-300 MYR-t is.

Hotelt keresünk Penangban? A nagy kínálatban könnyedén el lehet veszni. A szállások árát összehasonlíthatjuk és a nekünk megfelelőt akár le is foglalhatjuk a Pelikán oldalán.

Autókölcsönzésen gondolkozunk? Javasoljuk megtenni azt a repülőtéren, lefoglalni viszont már lefoglalhatjuk a Pelikánon keresztül is.

Mi a pontos idő Malajziában?

Magyarország és Malajzia közi időeltolótás + 6 óra.

Milyen oltásokat ajánlott magunknak beadatni a Malajziába való utazás előtt?

Nincs kötelező védőoltás, csak javasolt, mégpedig a sárgaság ellen.

Repülési statisztikák Malajziában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Malajziába mindössze 376,00 € volt?

  • Ha Malajziába utazol, érdemes ellátogatnod Kuala Lumpur, Langkawi, Penang, Kota Kinabalu, Tawau városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Malajziában

10 érdekesség Malajziáról

1
Malajzia eredeti neve Aurea Chersonesus, ami lefordítva annyit jelent - arany félsziget.
2
Borneo malajziai sziget a harmadik legnagyobb sziget a világon. Rögtön Grönland és Új-Guinea után.
3
A világ legnagyobb körforgalmával, melynek átmérője 3,5 km Malajzia rendelkezik.
4
A Gunung Mulu nemzeti parkban található Sarawak barlangszoba a legnagyobb barlanghelyiség a világon. Gond nélkül elférne benne egy Boeing 747 típusú repülőgép.
5
Penang szigetén találjuk Délkelet-Ázsia legidősebb angol iskoláját.
6
Malajzia zászlaját egy mérnök tervezte.
7
A helyi idő Malajziában nyolcszor került módosításra a történelemben. Jelenleg az időeltolódás 6 óra Magyarország és Malajzia közt.
8
Malajziában temérdek mennyiségű autópálya található. Jelenlegi összhosszuk több mint 65 ezer kilométer.
9
Az újszülötteket és a kisgyerekeket Malajziában ulatoknak hívják. Lefordítva ez egy férget jelent.
10
Malajziában akad még különleges dolog – Délkelet-Ázsia leghosszabb hídja, mely Penang szigetére vezet.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?