Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Ko Szamuj

Akciós repülőjegyek Ko Szamujba

Érdekességek: Ko Szamuj

Ko Szamuj, avagy a kókuszsziget mintegy 230 km2 területével és saját nemzetközi repülőterével Thaiföld egyik legfelkapottabb városa. Talán A part (The Beach) című film egyik dala jellemzi a legjobban: Trust me, it’s a paradise! Egyszóval, maga a paradicsom.

A keleti parton fekvő, csodás strandokkal, mennyei ételekkel, nyüzsgő éjszakai élettel és minden, Thaiföldre jellemző jóval teli Ko Szamujt mintegy 60 sziget veszi körül. A szigetre érkezve azonnal átjárja a kellemes meleg és a párás levegő. A repülőtér egy dzsungel közepére épült, 4 csillagos bambusz-szállodára emlékeztet. A legjobb, hogy nem számít, merre indul útnak a szigeten.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhet a szigetre. Kényelmesen repülhet egy átszállással az Emirates, a Qatar Airways, a Thai Airways, az EVA Air vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal. A repülőút körülbelül 13 óra hosszú.

A Szamuj Nemzetközi Repülőtér is a sziget egyik látványossága. Garantáljuk, hogy soha nem látott még szebbet. Páratlan épület, amely ötvözi a modernitást a természettel.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Ko Szamujról

Szükség van vízumra Thaiföldön?

Turistaként utazik Thaiföldre? Ebben az esetben nincs szüksége vízumra. Fontos viszont, hogy ez a légi úton történő belépésre és 30 napot meg nem haladó tartózkodásra érvényes csak. Ha szárazföldi határátkelőn kel át, vízum nélkül legfeljebb 15 napot maradhat az országban. Mindkét esetben szükséges a belépéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél. A hatóságok megkérhetik, hogy igazolja magát a retúr repülőjegy, az érvényes szállásfoglalás és az elegendő pénzügyi fedezetet felmutatásával. Az említettektől eltérő esetekben vízumra lesz szükség.

Ko Szamuj időjárása

Thaiföldön egész évben kellemes az időjárás. Három évszak váltakozik: a forró nyár, a meleg tél és az esős évszak. Novembertől márciusig a legjobb az idő. Az átlaghőmérséklet 30 °C körül mozog, a páratartalom nem túl magas, és ritkán esik az eső. Március közepén kezdődik az igazi nyár.

A nyár körülbelül júniusig tart, nagy forróság és alkalmi felhőszakadás jellemzi. A monszun évszak júniustól novemberig tart, rendkívül csapadékos, emellett magas a páratartalom is, a hőmérséklet azonban változatlanul kellemes 33 °C körül mozog.

Ko Szamuj árai

A thaiföldi valuta a Thai Baht, amit tévesen gyakran Bath-ként emlegetnek, általánosan pedig B betűvel jelölik. A Thai Baht nem kapható a magyarországi bankokban, éppen ezért a Thaiföldre utazó emberek által feltett leggyakoribb kérdések egyike az, hogy milyen valutával érdemes útnak indulni.

Ne aggódjon, az euró és a forint is megfelel. A thaiföldi reptéren csak végszükség esetén váltson be pénzt. Nem újság, hogy a reptéri árfolyamok nem a legideálisabbak. Thaiföld bármely turisztikai központjában talál pénzváltót, ha pedig elfogy a pénze, a thaiföldi ATM-ekből gond nélkül vehet fel készpénzt bármelyik magyar bank- vagy hitelkártya segítségével.

Olcsó szállást keres Thaiföldön? Az árak természetesen attól függően változnak, hogy 4-5 csillagos szállodában szeretne lakni, vagy megelégszik a szerényebb apartmannal, esetleg egy kevesebb csillaggal rendelkező hotellel is. A Pelikan oldalán válogathat Koh Szamuj szállodái közül. Főidényben akár 4700 forintért is foglalhat szállását.

A legolcsóbb közlekedési eszköz a robogó. Bármelyik sarkon talál kölcsönzőt, de némely szálloda kínálatában is szerepel ez a szolgáltatás. Akár egy hétre is kölcsönözhet járművet nagyon kedvező áron. Az egyedüli kiadása a tankolás lesz, az üzemanyag árak nem is hasonlíthatók az európai árakhoz. Robogóval könnyedén bejárhatja a sziget minden zugát, közben pedig csodás kilátás tárul majd a szeme elé. Egyszerre olcsó és menő. Mielőtt kikölcsönözné a robogót, fényképezze le minden szögből, nehogy azokat a károkat is megfizettessék önnel, amit egy korábbi ügyfél okozott.

A legolcsóbban az utcán vásárolhat ételt, a helyiek tartják magukat a humoros szóláshoz: minden, amit találsz, ehető, és minden, ami repül és nem repülő, az szintén ehető. Vigyázat a sörrel, vannak helyek, ahol annyiba kerül, mint Amszterdamban. Valódi oázis a halételek szerelmesei számára. Az ételek többsége frissen, mondhatni egyenesen a tengerből kerül a tányérunkra.

Mely oltások javasoltak a thaiföldi utazás előtt?

Az országba való belépéskor a fertőző betegségek területéről érkezőktől oltási igazolványt kérnek. A Konzuli szolgálat szerint Thaiföldön (főleg az északi és a déli területeken) a zika vírus, malária és a dengue-láz is előfordul, ezért ajánlatos a szúnyogriasztók használata. A javasolt védőoltásokkal kapcsolatosan kérjük, konzultáljanak háziorvosukkal, és vegyék fel a kapcsolátot az Országos Epidemiológiai Központtal.

Úgyszintén feltétlenül javasolt egy teljeskörű utasbiztosítás megkötése. Thaiföldön minden orvosi és egészségügyi ellátás rendkívül költséges. Az egészségügy színvonalas, a magánintézmények standardja kifejezetten magas.

Hány óra van Ko Szamuj szigetén?

Thaiföldön 6 órával több van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Ko Szamujban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Ko Szamujba mindössze 669,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Ko Szamuj látnivalói

10 érdekesség Thaiföldről

1
A thaiföldi királlyal való beszédhez egy sajátos nyelvet alakítottak ki, amelyet kizárólag erre a célra használtak.
2
Thaiföld a világ „legistenfélőbb” országa. A lakosok 97%-a vallásos, főként buddhista.
3
A thaiföldi király volt a leghosszabb ideig uralkodó államfő a világon.
4
A Red Bull energiaital Thaiföldről származik. Eredetileg a kamionsofőrök számára készült, serkentő céllal.
5
A nagy kókuszültetvényeken a kókuszdiót majmok gyűjtik be, amelyeket erre a célra neveltek és idomítottak.
6
A Wat Pa Maha Chedi Kaew templom pontosan egymillió darab sörösüvegből épült.
7
A thaiföldi hadsereg többek között sorsjáték segítségével toboroz tagokat. Minden 21 éven felüli férfinak részt kell vennie a sorsoláson, ha pirosat húz, a hadsereg szolgálatába kell állnia, ha nem, akkor nem kötelező számára.
8
A thaiföldi király az Amerikai Egyesült Államokban, Massachusetts államban született.
9
A thaiföldi királynő 1880-ban vízbefulladt az alattvalói jelenlétében, akiknek tilos volt megérinteniük őt.
10
A thaiföldi főváros, Bangkok valódi neve (magyar átírással) Grungthép-mȧhánákān-ȧmān-rȧtȧnȧgószin-mȧhinthȧrá-juthȧjá-mȧhádilog-popnoppȧrȧt-rádsȧtháni-burirom-udom-rádsȧnivédmȧhászȧthán-ȧmānpimán-ȧvȧtánszȧthid-szȧgȧthȧdtijȧ-viszȧnugȧmprȧszit.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?