Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Bali

Akciós repülőjegyek Balira

Érdekességek: Bali

Az Indonézia legszebb szigetének is nevezett Bali az istenek és démonok szigete, a csodás strandok, az azúrkék tenger, a rizsföldek és a vulkanikus hegységek hazája. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy Bali önálló állam, noha valójában csak egy Indonézia 17 000 szigete közül.

Annak ellenére, hogy a járművek a baloldalon közlekednek, és mérsékelt káosz uralkodik az utakon, a legjobb robogóval vagy motorkerékpárral bejárni a szigetet.

A tenyérnyi Bali elfér egy hátizsákban is. A szigeten nagyon kedvezőek az árak. A legtöbb utazó csak néhány ruhadarabbal érkezik, majd bőröndnyi ruhával távozik. Ha belefárad a strandolásba, látogasson el a sziget belsejébe, ahol dzsungelt, vulkánt, hegyeket, csodás templomokat és rizsföldeket talál.

A közelben Budapestről, Bécsből és Prágából indulnak járatok Balira, Denpasar repülőtérre, de népszerűek a római, velencei, milanói vagy lengyelországi csatlakozások is. Vannak, akik a repülőjegyek ára alapján döntenek, mások a kényelmes kiszolgálást és a komfortos járatindulást és érkezést helyezik előtérbe.

Az Emirates légitársasággal kellemes körülmények között utazhat Budapestről, Bécsből és Prágából, egy átszállással a Dubai Nemzetközi Repülőtéren. A repülőjegy ára magába foglalja a feladott poggyász (min. 20 kg) árát. Az Emirates legnagyobb konkurense, a Qatar Airways szintén indít járatokat Budapestről, Bécsből és Prágából, egy átszállással Dohában. A repülőjegy ára magába foglalja a feladott poggyász (30 kg) árát is.

Az ötcsillagos Eva Air légitársaság járataival is eljuthat Balira. A társaság nagy hangsúlyt fektet az üzemeltetett járatok biztonságára és karbantartására. A világ legkiválóbb turistaosztályán, egy átszállással repülhet a Thai Airways légitársasággal.

Nem hiányozhat a sorból a világ legtöbb országába közlekedő légitársaság, a Turkish Airlines sem, amely híres török vendégszeretetéről. A légitársaság Budapestről, Bécsből, Prágából és Kassáról indít járatokat Balira. Akár 2 kézipoggyászt (23 kg-ig) is felvihet a gép fedélzetére.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Baliról

Vízum Balira

Ha Balira utazik, szüksége lesz útlevélre, retúr repülőjegyének fénymásolatára és vízumra is. Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie az Indonéziából történő kiutazást követően, s legalább két üres oldalt kell tartalmaznia.

Ha kevesebb mint 30 napot szándékozik a szigeten tölteni, nem szükséges vízumot beszereznie. A 30 napnál hosszabb időre tervezett tartózkodás esetén a határátlépéskor érkezési vízumot (Visa on Arrival) igényelhet, amely 30 napig érvényes, és az indonéz Bevándorlási Hivatal regionális kirendeltségeiben egy alkalommal 30 nappal meghosszabbítható.

Ha hosszabb ideig szeretne Balin tartózkodni, igényelhet 60 napos vízumot is a budapesti Indonéz Nagykövetségen. A fent említett követelmények mellett rendelkeznie kell egy színes fényképpel ellátott kérvénnyel is (letöltheti az Indonéz Nagykövetség honlapjáról), valamint az érkezésétől számított 60 napon belüli dátumra kiállított retúrjegye fénymásolatával. Az egyszeri belépésre jogosító vízum ára kb. 16 000 Ft, a vízumügyintézés megközelítőleg 24 órát vesz igénybe.

Bali időjárása

A szigeten egész évben kellemes az időjárás. Az átlaghőmérséklet kellemes 30 ºC körül mozog, hosszú órákon keresztül élvezhetjük a napsütést. A 26-29 ºC-os tenger vize fürdésre csábít.

Bali az Egyenlítőtől 8 fokkal délre helyezkedik el, ennek köszönhetően trópusi az éghajlat, s egész évben meleg az idő. A hőmérséklet 12 hónapon keresztül 29-33 ºC körül mozog, ennek ellenére határozottan érezhető a két évszak közti különbség.

Az esős évszak novembertől márciusig tart. A levegő páratartalma eléri a 85%-t is. A száraz időszak áprilistól októberig tart. Éjszaka a hőmérséklet nem esik 22 ºC alá.

Bali árai

A Bali szigetén használatos pénznem az indonéz rúpia. Gond nélkül beválthatja pénzét a Denpasar repülőtéren. A városban és a turistaközpontokban bankautomaták is rendelkezésére állnak, a boltokban pedig kártyával is fizethet.

Olcsó szállást keres Bali szigetén? A Pelikán jó kapcsolatot ápol több indonéz szállodával is, ezért a helyi hotelek és üdülőhelyek árát könnyedén ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol az aktuális kínálatot is megtekintheti. A szállás ára gyakran a repülőjegyet, az all inclusive szolgáltatásokat és a szállítási költségeket is magába foglalja.

A helyi szállások rendkívül sokfélék lehetnek, csak az ön választásán múlik, hol szerené tölteni nyaralását. A csodás, ám borsos árú üdülőhelyektől kezdve az olcsó motelekig mindent megtalálhat itt. Az üdülőhelyek többsége Kuta és Sanur városokban található, ahol a legtöbb turista fordul meg. Ezek a helyek zsúfoltak, tele boltokkal, éttermekkel és bárokkal. Ha nyugalomra vágyik, és szeretne többet látni a szigetből, érdemes akár többnapos kirándulást tennie Bali egyes részeire, ellátogatnia az olyan városokba, mint Padangbai, Amed vagy Ubud.

Védőoltások a Balira való utazás előtt

A védőoltások beszerzése nem kötelező, ugyanakkor javasolt a Hepatitis A és B, illetve a hastífusz elleni védőoltás. Kicsi az esélye, hogy a fent említett betegségek valamelyikét is elkapná az üdülőhelyeken.

A dengue-láz ritkán fordul elő a turisztikai régiókban, ha mégis, akkor többnyire az esős évszakban (december-március). Fontos a szúnyogok elleni védelem. A helyi termékek sokkal hatásosabbak a hazaiaknál.

Hány óra van Balin?

Hat óra az eltérés Bali és Magyarország között.

Bali látnivalói

10 érdekesség Baliról

1
A helyi naptárban csak 210 nap van
2
A szigeten 580 nyelvjárás és dialektus létezik
3
A fogcsiszolás a felnőtté avatás része. A lányok esetében az első menstruációt, a fiúk esetében pedig a mutálást követően, esetleg az esküvő előtt/közben kerül sor a szertartásra
4
A gazdaság jövedelmének 80%-a a turizmusból származik
5
Bali strandjainak többségét a vulkáni tevékenység eredményeként sötét homok fedi
6
A szigeten megközelítőleg 20 000 templom van
7
Bali Indonézia része, nem önálló állam, ahogy a legtöbb ember hiszi
8
A lakosság 90%-a hindu
9
A különleges cibet kávé ára akár 15 000 Ft is lehet
10
Egy családban gyakran a motorkerékpár az egyetlen közlekedési eszköz. Ha a család kirándulni megy, megesik, hogy akár négyen-öten is ülnek egy motoron
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?