Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Pattaya

Akciós repülőjegyek Utapaóba

Érdekességek: Utapao

Ha valóban modernebb Thaiföldet szeretnénk megtapasztalni, Pattaya a számunkra megfelelő. Strandokat is találni a nyári üdüléshez. Míg magában a városban igénybe vehetjük Ázsia egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának szolgáltatásait, csak néhány tíz perc alatt felfedezhetjük a thaiföldi vidéket, amelynek köszönhetően egyedülálló kapcsolatba kerülhetünk a helyi lakossággal és kellemes mentalitásukkal.

Pattaya vegyíti a thai tengerparti nyaralást az ázsiai nagyvárosi hangulattal. Pattaya a világon leginkább szexturizmusáról volt híres, idővel viszont a hely kínálata új szórakozási lehetőségekkel bővült, tehát ma az éjszakai klubok mellett számos látnivalót találhatunk, mint például a tigris-állatkert, vagy bizarr múzeumok, melyek értelmét az itt töltött látogatásunk után még sokáig fogjuk keresni.

Pattayában minden fordítva van. Az éjszaka minden események központja. Bár nappal a turisták részére sok kultúrális esemény zajlik, minden lényeges sötétedés után történik, és a mulatozás viszonylag hosszú ideig tart. Aludni csak hajnal öt óra körül szokás, ugyanis itt ekkor kezdődik a nem hivatalos "éjszakai nyugalom". A bulizás velejárója a nagy hangzavar, mindenhonnan szóló zene, hangos nevetések és esetleges tüzijátékok. Reggel öt órakor viszont tényleg eljön a "reggeli buli", és a nyugalom kitart egész este kilencig. Ezután a város lassan új életre kel, hogy az éjjel megint kitörjön a buli.

Az ezredfordulón Pattaya átlépte a mágikus öt milliós határt, ami a látogatók éves számát illeti. Ha számításba vesszük azt, hogy a városnak kb százezer lakosa van, akkor a turisták és a lakosok száma kiegyenlítődik. A szezonban persze a helyiek kevesebben vannak, mint a turisták. Leginkább a Walking Street "él", ami egy kilométer hosszú utca, egy bárokkal, éttermekkel, éjszakai klubokkal teli részen, ahol különféle szórakozási lehetőségeket élvezhetünk, beleértve a legnépszerűbbeket is.

Olcsó repülőjegyeket Pattayába főleg Bécsből, Budapestről vagy Prágából foglalhatunk. Közvetlen járat híjján maradnak az egy átszállásos utak az Emirates, Thai Airways, EVA Air, Bangkok Airways vagy Qatar Airways légitársaságokkal. A repülőút így átlagosan 17 órás.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Thaiföldről

Szükség van vízumra Thaiföldön?

Turistaként utazik Thaiföldre? Ebben az esetben nincs szüksége vízumra. Fontos viszont, hogy ez a légi úton történő belépésre és 30 napot meg nem haladó tartózkodásra érvényes csak. Ha szárazföldi határátkelőn kel át, vízum nélkül legfeljebb 15 napot maradhat az országban. Mindkét esetben szükséges a belépéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél. A hatóságok megkérhetik, hogy igazolja magát a retúr repülőjegy, az érvényes szállásfoglalás és az elegendő pénzügyi fedezetet felmutatásával. Az említettektől eltérő esetekben vízumra lesz szükség.

Melyik évszakban ajánlott Thaiföldre utazni?

Thaiföldön, csakúgy, mint Délkelet-Ázsia más trópiusi országában, a száraz és a monszun évszak váltakozik. Mégis mely évszakban lehet egy thaiföldi nyaralás helyes választás? Az időkárás november és március között ideális, amikor a legalacsonyabb hőmérséklet meghaladja a kellemes 26°C fokot. Március, április és május az év legmelegebb hónapjai, júliustól októberig pedig az esős időszak jellemzi. A magas páratartalmú levegőt egész évben megérzik.

Milyen pénznemet használnak Thaiföldön?

Thaiföld pénzneme a Thai Baht (THB), amit gyakran bathnak írnak, és általánosan B betűvel van jelezve. Thai bahtot egyik magyar bankban sem lehet váltani, ezért az utazók által az egyik leggyakrabban feltett kérdésre, hogy milyen pénznemet érdemes magukkal vinni Thafiöldre a válasz: nem kell aggódni, az euró ideális lesz.

Thaiföldön, a repülőtérre való érkezés után elegendő csak a legszükségesebb mennyiséget beváltani a városba való bejutáshoz. Nem túl meglepő, viszont a reptéri pénzváltók árfolyamai nem éppen előnyösek. Thaiföld minden turisztikai helyén számos pénzváltót talál az ember, és ha az otthonról hozott euró is elfogyna, a helyi ATM-ekből minden probléma nélkül lehet pénzt felvenni magyarországi bank- vagy hitelkártya segítségével.

A szállás ára természetesen attól függ, hogy 4-5*-os szállodakomplexumban, egy szerényebb apartmanban vagy egy kevesebb csillagos hotelben szeretnénk álomra hajtani a fejünket. A thaiföldi szállásajánlatokat összehasonlíthatják a pelikan.hu oldalon, sőt, főszezonban már akár 5000 Ft/ éj ártól foglalhatnak.

Mely oltások javasoltak a thaiföldi utazás előtt?

Az országba való belépéskor a fertőző betegségek területéről érkezőktől oltási igazolványt kérnek. A Konzuli szolgálat szerint Thaiföldön (főleg az északi és a déli területeken) a zika vírus, malária és a dengue-láz is előfordul, ezért ajánlatos a szúnyogriasztók használata. A javasolt védőoltásokkal kapcsolatosan kérjük, konzultáljanak háziorvosukkal, és vegyék fel a kapcsolátot az Országos Epidemiológiai Központtal.

Úgyszintén feltétlenül javasolt egy teljeskörű utasbiztosítás megkötése. Thaiföldön minden orvosi és egészségügyi ellátás rendkívül költséges. Az egészségügy színvonalas, a magánintézmények standardja kifejezetten magas.

Mennyi a pontos idő Thaiföldön?

A Magyarország és Thaiföld közötti időeltolódás + 6 óra.

Repülési érdekességek Utapaóban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Utapaóba mindössze 762,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

10 érdekesség Thaiföldről

1
A thaiföldi királlyal való beszédhez egy sajátos nyelvet alakítottak ki, amelyet kizárólag erre a célra használtak.
2
Thaiföld a világ „legistenfélőbb” országa. A lakosok 97%-a vallásos, főként buddhista.
3
A thaiföldi király volt a leghosszabb ideig uralkodó államfő a világon.
4
A Red Bull energiaital Thaiföldről származik. Eredetileg a kamionsofőrök számára készült, serkentő céllal.
5
A nagy kókuszültetvényeken a kókuszdiót majmok gyűjtik be, amelyeket erre a célra neveltek és idomítottak.
6
A Wat Pa Maha Chedi Kaew templom pontosan egymillió darab sörösüvegből épült.
7
A thaiföldi hadsereg többek között sorsjáték segítségével toboroz tagokat. Minden 21 éven felüli férfinak részt kell vennie a sorsoláson, ha pirosat húz, a hadsereg szolgálatába kell állnia, ha nem, akkor nem kötelező számára.
8
A thaiföldi király az Amerikai Egyesült Államokban, Massachusetts államban született.
9
A thaiföldi királynő 1880-ban vízbefulladt az alattvalói jelenlétében, akiknek tilos volt megérinteniük őt.
10
A thaiföldi főváros, Bangkok valódi neve (magyar átírással) Grungthép-mȧhánákān-ȧmān-rȧtȧnȧgószin-mȧhinthȧrá-juthȧjá-mȧhádilog-popnoppȧrȧt-rádsȧtháni-burirom-udom-rádsȧnivédmȧhászȧthán-ȧmānpimán-ȧvȧtánszȧthid-szȧgȧthȧdtijȧ-viszȧnugȧmprȧszit.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)