Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Phuket

Akciós repülőjegyek Phuketba

Érdekességek: Phuket

Phuket. Amikor kimondjuk ezt a szót, máris érezzük a napsugarakat a bőrünkön, halljuk a tenger moraját és eláraszt minket a forró thai levegő. Körülbelül egy hetet töltöttünk ezen a gyönyörű szigeten, de olyan alaposan megterveztük a programot, hogy mindent sikerült megnéznünk, ami miatt ez a hely üdülőparadicsommá vált.

Azt hittük, hogy ezért hívják az Andamán-tenger gyöngyszemének, de később kiderült, hogy valaha innen exportálták messze földön a legtöbb gyöngyöt. De vissza Phukethez. Ez egy gyönyörű sziget, és ha meg akarjuk tapasztalni a legszebbet, amit csak Thaiföld kínálhat, akkor ezt a helyet nem hagyhatjuk ki.

Phuket egy egzotikus sziget, amely Thaiföld partjaitól délnyugatra helyezkedik el. Ez a legnagyobb thaiföldi sziget és egyben az egyetlen sziget, amely egyidejűleg tartomány is. És nem akármilyen, hanem az ország leggazdagabb tartománya! Phuket Délkelet-Ázsia egyik leglátogatottabb területe is, de aggodalomra semmi ok - továbbra is megőrzi varázsát, látványos tengerpartjait és gyönyörű azúrkék tengerét. Phuket nem okoz csalódást.

Főleg Bécsből, Budapestről és Prágából foglalhatunk olcsó repülőjegyeket Phuketbe. Régiónkból nincs közvetlen járat a szigetre, de nagyon kényelmesen repülhetünk egy átszállással az Emirates, Qatar Airways, Thai Airways, Turkish Airlines, EVA Air vagy Aeroflot társasággal. A repülési idő mintegy tizenhárom órás, egy rövid átszállással együtt.

Phuket Thaiföld második legnagyobb repülőterével rendelkezik, összekötve ezt a népszerű szigetet a világgal. Olyan helyekkel is, mint amilyen Bangkok, Chiang Mai, Ko Samui, Pattaya, Kuala Lumpur, Malajzia és Szingapúr. Az éves utasforgalom mintegy 16 millió utas. A turistatömegek beáramlása és a parkolással kapcsolatos problémák egy ideje egy új terminál megnyitását eredményezték. Phuket nemzetközi repülőterét (Phuket International Airport), a nemzetközi terminált közvetlenül a régi mellett építették fel, mely ma már belföldi járatokat fogadja.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Phuketről

Szükség van vízumra Thaiföldön?

Turistaként utazik Thaiföldre? Ebben az esetben nincs szüksége vízumra. Fontos viszont, hogy ez a légi úton történő belépésre és 30 napot meg nem haladó tartózkodásra érvényes csak. Ha szárazföldi határátkelőn kel át, vízum nélkül legfeljebb 15 napot maradhat az országban. Mindkét esetben szükséges a belépéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél. A hatóságok megkérhetik, hogy igazolja magát a retúr repülőjegy, az érvényes szállásfoglalás és az elegendő pénzügyi fedezetet felmutatásával. Az említettektől eltérő esetekben vízumra lesz szükség.

Az időjárás Phuketen

Thaiföldet szinte egész évben kellemes éghajlat jellemzi. Alapvetően itt három évszak váltakozik - a forró nyár, a meleg tél és az esős időszak.

Az időjárás a november és március közötti időszakban a legkedvezőbb. A hőmérséklet 30 °C körül mozog, a páratartalom nem olyan magas, és nagyon ritkán esik az eső. Ez az időjárás március közepén ér véget, amikor itt hivatalosan elkezdődik a nyár.

A nyár körülbelül júniusig tart, magasabb hőmérséklet és időnként előforduló esők jellemzik. A júniustól novemberig tartó monszunszezon több csapadékot, magas páratartalmat, de még mindig nagyon kellemes hőmérsékletet hoz 33 °C körül.

Az árak Phuketen

Az ételek a mi árainkhoz képest itt nagyon olcsók, pár száz forinttól többet nem kell adnunk egy kiváló húslevesért, pad-thai tésztáért vagy kókuszfagylaltért. Persze az ételért a legkevesebbet az utcán fizetünk - a helyiek szórakoztató szlogenjét hallgatva - miszerint mindent meg lehet enni, ami repül és nem repülőgép. Érdemes vigyázni a sörfogyasztásra, ugyanis megtörténhet, hogy ugyanannyit fizetünk itt érte, akárcsak Amszterdamban. A halas ételek kedvelői örülhetnek a legjobban, a legtöbb étel ugyanis közvetlenül a tengerből érkezik, és minden nagyon friss.

A thaiföldi pénznem a thaiföldi baht, amelyet gyakran írnak bath-nak, és általánabn B betűvel jelölik. A thaiföldi baht egyetlen magyarországi bankban sem áltható, ezért az egyik leggyakoribb kérdés, amelyet a Thaiföldre utazók feltesznek, az, hogy milyen pénznemet vigyenek magukkal az útra. Aggodalomra semmi ok, az euró tökéletes pénzem. Érkezéskor a repülőtéren csak a városba való bejutáshoz szükséges készpénzt javaslunk váltani. A repülőtéren kínált árfolyamok nem túl előnyösek. Thaiföldön minden turisztikai csomóponton számos pénzváltót találhatunk, és még ha el is fogyna az eurónk, szinte bármilyen bank- vagy hitelkártyával tudunk felvenni pénzt a thaiföldi ATM-ekből.

Olcsó szállást keresünk Phuketen? Annak ára természetesen attól függ, hogy 5*-os üdülőhelyen tervezünk nyaralni, vagy elegendő lesz számunkra egy szerényebb apartman, vagy egy egyszerűbb szálloda. A phuketi szállások árait is összehasonlíthatjuk a pelikan.hu oldalon. Főszezonban akár 15 euró / éjszaka ártól foglalhatunk magunknak szállást.

Rendkívül népszerű és nagyon olcsó közlekedési lehetőségek közé tartozik a tuk-tuk, a robogó vagy a motor. A nemzetközi vezetői engedélyt azonban szükséges előre beszerezni. A sziget egyes része közti eljutás során hosszabb idővel kell számolni - igaz az utak aszfaltozottak, de hajón kívül csak ez az egy lehetőség van eljutni A pontból B pontba. Könnyen érezhetjük úgy, hogy a helyi forgalomban a nap 24 órájában csúcsidő van.

Mely oltások javasoltak a thaiföldi utazás előtt?

Az országba való belépéskor a fertőző betegségek területéről érkezőktől oltási igazolványt kérnek. A Konzuli szolgálat szerint Thaiföldön (főleg az északi és a déli területeken) a zika vírus, malária és a dengue-láz is előfordul, ezért ajánlatos a szúnyogriasztók használata. A javasolt védőoltásokkal kapcsolatosan kérjük, konzultáljanak háziorvosukkal, és vegyék fel a kapcsolátot az Országos Epidemiológiai Központtal.

Úgyszintén feltétlenül javasolt egy teljeskörű utasbiztosítás megkötése. Thaiföldön minden orvosi és egészségügyi ellátás rendkívül költséges. Az egészségügy színvonalas, a magánintézmények standardja kifejezetten magas.

A pontos idő Phuketen

Magyarország és Phuket szigete közti időeltolódás +6 óra.

Látnivalók Phuketen

10 érdekesség Thaiföldről

1
A thaiföldi királlyal való beszédhez egy sajátos nyelvet alakítottak ki, amelyet kizárólag erre a célra használtak.
2
Thaiföld a világ „legistenfélőbb” országa. A lakosok 97%-a vallásos, főként buddhista.
3
A thaiföldi király volt a leghosszabb ideig uralkodó államfő a világon.
4
A Red Bull energiaital Thaiföldről származik. Eredetileg a kamionsofőrök számára készült, serkentő céllal.
5
A nagy kókuszültetvényeken a kókuszdiót majmok gyűjtik be, amelyeket erre a célra neveltek és idomítottak.
6
A Wat Pa Maha Chedi Kaew templom pontosan egymillió darab sörösüvegből épült.
7
A thaiföldi hadsereg többek között sorsjáték segítségével toboroz tagokat. Minden 21 éven felüli férfinak részt kell vennie a sorsoláson, ha pirosat húz, a hadsereg szolgálatába kell állnia, ha nem, akkor nem kötelező számára.
8
A thaiföldi király az Amerikai Egyesült Államokban, Massachusetts államban született.
9
A thaiföldi királynő 1880-ban vízbefulladt az alattvalói jelenlétében, akiknek tilos volt megérinteniük őt.
10
A thaiföldi főváros, Bangkok valódi neve (magyar átírással) Grungthép-mȧhánákān-ȧmān-rȧtȧnȧgószin-mȧhinthȧrá-juthȧjá-mȧhádilog-popnoppȧrȧt-rádsȧtháni-burirom-udom-rádsȧnivédmȧhászȧthán-ȧmānpimán-ȧvȧtánszȧthid-szȧgȧthȧdtijȧ-viszȧnugȧmprȧszit.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?