Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Németország

Akciós repülőjegyek Németországba

Érdekességek: Németország

Olcsó repülőjegyjegyet keres Németországba? Kényelmes szállást szállodában vagy apartmanban, esetleg nyaralási ajánlatokat Németországban? A Pelikan.hu oldalon összehasonlíthatja a repülőjegyek, szállás, autókölcsönzés és biztosítás árait az utazás előtt, de kínálunk teljes nyaralási ajánlatokat is Németországban.

Németország tele van nyüzsgő éjszakai élettől lüktető helyekkel, érintetlen természettel, profi futball csapatokkal, kiváló ételekkel, kulturális akciókval és egyedülálló történelemmel. Németország érdekes és változatos helyek tárházát rejti. Romantikus kastélyok, ipari műemlékek, rejtett parkok és kertek, vad, érintetlen természet. Németország mindenki számára tartogat meglepetést.

Berlin, Köln, Frankfurt, München, Düsseldorf. Ha olcsó repülőjegyet keresel Németországba, a Pelikán oldalán mindig megtalálod a legkedvezőbb jegyárakat a legközelebbi repülőtérről induló járatokra.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Németországban

Berlin

Úgy tartják, Berlin a legzöldebb európai nagyváros. Németország szíve a Spree folyó partján terül el, amit Velencéhez hasonlóan számos híd szel át.

A kontrasztok városa vonzza a történelem szerelmeseit és a szórakozni vágyókat. Az East Side Galleryben a berlini fal romjai a hidegháborút idézik.

Éjszaka hangos zene áramlik a közeli iparépületekből, ahol vad partik zajlanak.

Berlinnek két arca van: a történelmi épületek és a Múzeum-sziget, valamint a trendi Kreuzberg- és a Friedrichshain-negyedek, ahol organikus kávét szürcsölgetnek az emberek.Ehhez hozzáadódik a hipszter-őrület és a fűszeres egzotikum, ami körüllengi a virágzó török negyedet, Neuköllnt. Más szóval, Berlinben sosem unatkozik az ember.

A város rendkívül népszerű a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről (Ryanair, Wizz Air) és Bécsből (Easyjet) repülhet Berlinbe, a Berlin Schönefeld repülőtérre. Az Air Berlin légitársaság fő repülőtere a Berlin Tegel Airport. A repülőút 2 óra 15 perc hosszú.

Frankfurt

Frankfurt am Main a német Hessen tartomány déli részén található. Már a távolból elvakít az acél és az üveg csillogása. Frankfurt egyáltalán nem hasonlít a többi német városra. Ez a fontos forgalmi csomópont, Európa legfontosabb pénzügyi központja, s a világ egyik legnagyobb tőzsdéje látványos felhőkarcolókkal szemlélteti kiváltságos státuszát.

Felhőkarcolóinak és a Majna (németül Main) folyó parti fekvésének köszönhetően kiérdemelte a Mainhattan becenevet. Annak ellenére, hogy csak úgy bővelkedik az anyagi javakban, a város megőrizte régimódi báját, főként a régi lokálokban, ahol megízlelheti a hagyományos almabort is.

Számos múzeum és park található a városban. Ha hosszú hétvégére érkezik, biztosan értékelni fogja, hogy – más német városokkal ellentétben – Frankfurtot nem lepik el a turisták.

A város egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, illetve Prágából repülhet Frankfurtba, a várostól 12 km távolságra levő Frankfurt Nemzetközi Repülőtérre, vagy a 120 km-re fekvő Frankfurt Hahn repülőtérre. A közvetlen járat 1 és fél óra hosszú.

A magyarok leggyakrabban a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Wizz Air, a Swiss International Air Lines vagy a LOT Polish Airlines légitársaságokkal utaznak Frankfurtba.

München

Mi jut eszedbe, ha valaki Münchent említi? A sör, a kolbász, az Oktoberfest, vagy a híres Bayern futballklub? Valóban, ez München. Azok, akik már jártak a városban, tudják, hogy München ennél jóval többet kínál. Gazdag történelmet, lenyűgöző építészeti alkotások, kultúrát és egy karizmatikus várost.

Bár sokak szemében München csak egy átszállóhely, a bajor város ugyanakkora figyelmet érdemel, mint bármely európai nagyváros. Németország harmadik legnagyobb városa, valamint a legsűrűbben lakott német város könnyen megközelíthető a magyarok számára, s egyre jobban csábítja az utazókat.

A müncheni művészet máig a legnívósabbak közé tartozik Európában. Erről tanúskodik a helyi Képzőművészeti Akadémia is, amely a legszínvonalasabb intézmények közé tartozik Európában. Számos világszínvonalú múzeum és galéria található itt, mint az Alte Pinakothek.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, Prágából vagy Kassáról repülhetsz Münchenbe. Rendkívül közkedvelt az Austrian Airlines Bécs és München között közlekedő közvetlen járata, amely 60 percet vesz igénybe. Hasonlóan kényelmesen repülhetsz Budapestről vagy Prágából a Lufthansa közvetlen járataival. Kassáról az Eurowings indít járatokat. Hazánkból vonattal, sőt autóval is kényelmesen utazhatsz Münchenbe, az út mindössze néhány órás.

Düsseldorf

Düsseldorf a három legmagasabb életszínvonalú német város egyike. A népszerű európai átszállóhely, meglehet, modern külsővel fogadja a látogatókat, ám a történelemből sem szenved hiányt.

Düsseldorf Münchennel és Frankfurt am Mainnal együtt a világ három legélhetőbb városai közé tartozik. A turistákat főként az óváros vonzza, amely Budapestre emlékeztet. Számos kiváló étterem, bár és kocsma található itt. Ne hagyd ki a helyi különlegességeket sem, kóstold meg a világhírű, vesztfáliai erjesztett sört, az Altbiert. Látogass el a helyi, világszínvonalú múzeumokba és galériákba is, ahol olyan nagy művészek alkotásait csodálhatod meg, mint Picasso, Dalí, Warhol vagy Rubens.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Düsseldorfba az Austrian Airlines, az Eurowings vagy a ČSA, azaz a Smartwings légitársaságokkal. A közvetlen járatok hossza körülbelül egy óra tizenöt perc.

További városok
Köln

Merülj el a város lenyűgöző történelmében, az ikonikus kölni dóm szépségében vagy a csodás építészeti remekművekben. Ha szeretnél többet látni Németországból, a Rajna folyó számos lehetőséget kínál erre: élvezd az éjszakai életet Düsseldorfban, vagy látogass el a világhírű zeneszerző, Ludwig van Beethoven szülővárosába, Bonnba. Németország egyik legszebb városa, Köln hamar belopja magát az ember szívébe.

A város jelképévé vált a fenséges katedrális a Rajna folyó mellett, amely 1248 óta része Köln látképének. Gótikus stílusban épült, s 1880-ig ez volt a világ legmagasabb épülete!

Ha önfeledt szórakozásra vágysz, akkor Kölnben a helyed. A város egyetemisták, szuper partik, stílusos éttermek és népszerű karneválok forgataga. Ha megelégeled a zsivajt, és valami nyugalmasabbra vágysz, látogass el a híres múzeumba, ahol Picasso, Warhol és Lichtenstein műveit tekintheted meg. Kölnben aztán zajlik az élet!

A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből utazhatsz Kölnbe. Az Austrian Airlines és az Eurowings légitársaságok közvetlen járatot működtetnek a német városba, amely megközelítőleg egy óra harmincöt percet vesz igénybe.

Münster

Münster Észak-Rajna-Vesztfália északi részén található. A német város 1648-ban, a harmincéves háborút lezáró vesztfáliai békekötéssel írta be magát a világtörténelembe.

A város a kilencvenes évek végén kezdett kivirágozni, 2004-ben pedig elnyerte a „Lebensweteste Stadt der Welt”, azaz a „Legjobb életszínvonalú város” címet. Mindezt annak ellenére, hogy a 2. világháború idején a város 90%-át lerombolták.

A város arculatát nagymértékben meghatározzák a diákok, hiszen Münster ad otthont Németország harmadik legnagyobb egyetemének. Éppen ezért számos éjszakai klub működik Münsterben, és kerékpárutak szövik át a várost.

Kedvező áron repülhetsz hazánkból is egy átszállással a Laudamotion légitársasággal.

Hamburg

Hamburg Berlin után Németország 2. legnagyobb városa. A sok itt található csatorna és híd miatt néha az észak Velencéjeként nevezik. Több mint 120 parkot és mesterséges tavat találhatunk itt. Ennek a kikötővárosnak sok közös vonása figyelhető meg például Velencével vagy Amszterdammal. A Pelikan oldalán olcsó repjegyekre bukkanhatunk erre a pár órás repülőútra.

Turisztikai látványosságok v Hamburgban:

  • Michaeliskirche (Kostol sv. Michala) – a tornyából csodás kilátás nyílik a városra
  • Park Planten und blomen – egy park tele szökőkutakkal, a város központjában
  • Lunapark – az évente csak pár alkalommal működő vidámpark
  • Museum für Hamburgische Geschichte (Hamburgi Történeti Múzeum)
  • Vasárnapi halpiac – vásárolhatunk itt halat, zöldséget, gyümölcsöt, miközben élő zenét hallgathatunk

Hasznos infók Németországról

Úti okmányok Németországba

Németország az Európai Unió tagállama, így nincs szüksége vízumra, elég, ha érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel rendelkezik. Ha 3 hónapnál kevesebb időt tölt az országban, nem kell bejelentkeznie a rendőrségen.

Németország időjárás

Németország a nyugat-európai, mérsékelt égövben fekszik, de annak köszönhetően, hogy keleti része távolabb helyezkedik el az óceántól, hatással van rá a kontinentális éghajlat is. A tavasz rövid, a nyár meleg, a partvidéken viszonylag hidegebb a nyár, mint belföldön. A telek hosszúak és hidegek.

Németország árak

Németországban, főként az olyan nagyvárosokban, mint Berlin vagy München, magasabbak az árak az európai átlagnál. A kávé 650 Ft, a sör 970 Ft. Egy kétszemélyes vacsora átlagban 13 ezer forintba kerül.

A szállások választéka a német városokban, de vidéken is kivételesen színes. Válogathatsz a luxus szállodák, de az olcsó motelek vagy apartmanok széles kínálatából is. A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán. A városi tömegközlekedést a metró, a vonatok, autóbuszok és villamosok alkotják. Már néhány ezer forintért is tudsz autót kölcsönözni Németországban.

Hány óra van Németországban?

Németországban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon, hiszen mindkettő ugyanabban az időzónában található.

Repülési statisztikák Németországban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Németországba mindössze 26,00 € volt?

  • Ha Németországba utazol, érdemes ellátogatnod Berlin, Frankfurt, München, Dusseldorf, Cologne városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 9 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Berlinben

10 érdekesség Németországról

1
A németeké a második hely a világ legtöbb sört fogyasztó nemzeteinek sorában
2
Berlin kilencszer nagyobb, mint Párizs, és több híddal büszkélkedhet, mint Velence
3
Németországban törvényellenesnek minősül, ha az autópályán kifogy az autóból a benzin
4
1916-ban a világon elsőként Németországban és Ausztriában fogadták el a nyári időszámítást
5
81 milliós lakosságával Németország az Európai Unió legnépesebb országa
6
Németországban található a legtöbb állatkert a világon, pontosan 400 van belőlük az országban
7
A világ első magazinját Németországban adták ki 1663-ban
8
Az első Oktoberfest Ludwig bajor herceg lakodalma volt
9
A hamburger a híres német városról, Hamburgról kapta a nevét
10
A német Ulm városkában áll a világ legmagasabb székesegyháza
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?