Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Dánia

Akciós repülőjegyek Dániába

Érdekességek: Dánia

Olcsó repülőjegyet keresel Dániába? Szállodát vagy apartmant kedvező áron? A Pelikán oldalán összevetheted a repülőjegyek, szállodák, autókölcsönzők és utazási biztosítások árait, de teljes körű utazási csomagjaink kínálatát is megtekintheted. A legnépszerűbb dániai úti célok Koppenhága, Billund, Aarhus és Aalborg.

Budapestről a Ryanair, Bécsből pedig a Laudamotion és a Wizz Air légitársaságok közlekednek Dániába. A közvetlen repülőjárat megközelítőleg másfél óra hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Dániában

Koppenhága

A legtisztább, legbiztonságosabb és a legboldogabb. Ezekkel a jelzőkkel illetik leggyakrabban a dán fővárost, Koppenhágát. Skandinávia kapuját szépséges csatornák, szűk utcácskák és színpompás házikók díszítik.

Mesébe illő látvány. Vajon azért, mert itt élt minden idők legnagyobb mesélője, Hans Christian Andersen? Az általa megálmodott csodavilágnak állít emléket a Kis hableány bronzszobra is, amely a város jelképévé vált. Számos palota, történelmi emlékmű, a világ utolsó királyi családjainak egyike, valamint a Koppenhága szívében található, önálló Christiania város: Koppenhága valóban az inspirációk kifogyhatatlan tárháza.

A dán főváros egyre népszerűbbé válik a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet – közvetlen járattal, esetleg egy átszállással – Koppenhágába, a Copenhagen repülőtérre. A közvetlen járat egy és háromnegyed óra hosszú. A magyarok leggyakrabban az Austrian Airlines, a Norwegian Air, a Ryanair, illetve a Lufthansa légitársaságokkal repülnek Koppenhágába.

Billund

A Jütland-félsziget déli részén található kisváros sokak számára ismeretlen, a Lego építőjátékok rajongói körében azonban nagyon híresnek számít. Ebben a városkában található ugyanis az első Legoland, azaz az építőjátékból épült tematikus park.

Érdekesség, hogy a billundi repülőtér Koppenhága után az ország második legforgalmasabb repülőtere. Éppen ezért kiváló az autóbusz-csatlakozás a repülőtérről a belvárosba, illetve a távolabbi dán városokba is. Akár gyalog is útnak indulhatsz Billundba, hiszen a távolság mindössze három kilométer.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Billundba. Budapestből és Prágából a Ryanair, Bécsből pedig a Wizz Air légitársaság indít közvetlen járatot. A repülőút megközelítőleg két óra hosszú.

Hasznos infók Dániáról

Úti okmányok Dániába

A Dániába való utazáshoz elég, ha érvényes a személyi igazolványa vagy az útlevele. Fél éven belül 90 napot tartózkodhat az állam területén, ez idő alatt érvényes iratokkal kell rendelkeznie.

A dániai időjárás

Dániában a legkevésbé extrém az éghajlat az összes skandináv állam közül. A legmelegebb hónap a július 17 °C-kal, ami napközben akár 25 °C fölé is emelkedhet. A leghidegebb hónap ellenben a január, amikor a hőmérséklet 0 °C körül mozog. Június a legesősebb hónap, az átlagos csapadékmennyiség eléri a 60 mm-t is, ami számít soknak. Nyaranta a várost ellepik a turisták. Ha szeretnéd elkerülni a zsúfolt utcákat, érdemes májusban, júliusban vagy szeptemberben érkezned.

A dániai árak

A Dániában használatos pénznem a dán korona, bármelyik pénzváltóban beválthatod.

Szállodát keresel Dániában? A városban széles a választék az olcsóbb motelektől a luxus szállodákig. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz. A városi tömegközlekedés kiválóan működik.

A városi autókázást nehezíti a drága parkolódíj. Ha ennek ellenére úgy döntesz, kocsival járod be Dániát, érdemes a repülőtéren autót bérelned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Amennyiben profikra bíznád az utazás megszervezését, a Pelikán oldalán dániai kiruccanásokat is foglalhatsz.

Mennyi az idő Dániában?

Dániában ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési statisztikák Dániában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Dániába mindössze 20,00 € volt?

  • Ha Dániába utazol, érdemes ellátogatnod Koppenhága, Billund, Aarhus, Aalborg, Odense városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 3 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Koppenhágában

10 érdekesség Dániáról

1
Dániában legalább kétszer több kerékpár van, mint autó
2
Dánia közvetlenül csak Németországgal határos
3
A leghíresebb dán mesemondó, Hans Christian Andersen 24 mesét írt, és mindet életének utolsó 3 évében
4
A Lego szó a dán „leg godt”-ból ered, ami annyit tesz: „játssz jól”
5
Dániában a névválasztásnak szigorú szabályai vannak, amit a szülőknek követnie kell
6
A dánok naponta átlagosan 4 kávét isznak
7
Dániában több a malac, mint az ember
8
A világ legősibb monarchiája a dán királyság, amely már több mint 1000 éve létezik
9
A Bluetooth Dánia második királyáról Harold Bluetooth-ról kapta nevét
10
A műveltségi szint Dániában 99%-os
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?