Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Brazília

Akciós repülőjegyek

Érdekességek Brazíliában

Olcsó repülőjegyet keres Brazíliába? Szállodát vagy apartmant kedvező áron? A Pelikán oldalán összevetheti a repülőjegyek, szállodák, autókölcsönzők, biztosítások árait, de megtekintheti a teljes körű utazási csomagjaink kínálatát is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Brazíliában

Rio de Janeiro

A szexi testekkel teli, ikonikus partjairól – Copacabana és Ipanena –, a szenvedélyes futballról és színpompás karneváljáról híres Rio a világ egyik legszebb városa. Tudja, miért nevezik az Istenek Városának? Rio magas dombokra épült, s a csúcsról a városra letekintve úgy érezheti magát, akár egy isten.

Lélegzetelállító látvány a Corcovado-hegyen álló, már-már giccsesen szép Megváltó Krisztus szobra, valamint a Cukorsüveg-hegy (Pão de Açúcar). Ha már betelt a látvánnyal, térjen be a 120 éves Coinfentaria Colombo cukrászdába, és töltődjön fel energiával. Szüksége lesz rá, hogy végigtáncolja az éjszakát Lapa negyed legjobb élőzenés klubjaiban és bárjaiban.

Ismeri a Girl from Ipanena (Lány Ipanenáról) című slágert? Rio legszebb és legstílusosabb partja Ipanena, ahol a napbarnított szépségek és a kisportolt szépfiúk mellett kiváló éttermeket és butikokat találhat.

Rio ellenkező arcát mutatta be Michael Jackson They don’t care about us című videoklipjében, amelyet a Santa Marta favelában forgattak. A sztár tiszteletére bronzszobrot emeltek, amelyhez eljutni valódi adrenalindús élmény. A favela ugyanis dombra épült nyomornegyedet jelent, amely a gazdag városi negyedek szomszédságában található.

Ritkán találni olcsó repülőjegyet Rióba, ám Budapestről, Bécsből és Prágából kényelmesen utazhat a brazil városba. Közvetlen járat nem indul országainkból. Az Air France, a KLM, a Lufthansa, a British Airways, az Alitalia, illetve a Tap Air Portugal légitársaságokkal kényelmesen repülhet Rióba, egy átszállással. A repülőút körülbelül 15 óra hosszú.

São Paulo

Brazília gigantikus gazdasági központja, São Paulo vagy „Sampa” első látásra talán nem annyira lenyűgöző, mint Rio de Janeiro, mégis megér egy látogatást.

A helyi lakosok, avagy „Paulisták”, ahogy őket nevezik, bár vég nélkül panaszkodnak a forgalomra, a szmogra, a zsúfolt utcákra, a gazdag és a szegény rétegek közti óriási különbségekre, a világért sem hagynák el a várost. São Paulo ugyanis az ország kulturális központja, ahol a Paulistákkal együtt élvezheti a kiváló gasztronómiát, a nyüzsgő éjszakai életet a Vila Madalena negyedben, meglátogathatja a kulturális központokat, a művészeti galériákat, a remek múzeumokat, a szokatlan mozikat, a kísérleti színházakat, vagy ússzon az árral, és tetováltassa magára egy tetszőleges művészeti alkotás képét.

A város 20 millió lakosával a világ harmadik legnagyobb megavárosa. Sokféleségét az itt élő, eltérő etnikai csoportoknak köszönheti. São Paulóban él a legnagyobb japán és olasz közösség – Japánon és Olaszországon kívül –, valamint a terjedelmes arab népcsoport, főként libanoniak, szíriaiak, de letelepedtek itt németek, kínaiak, örmények, görögök, lengyelek és magyarok is. Emellett itt él Latin-Amerika legnagyobb meleg közössége, illetve a Forbes magazin szerint a világ 26 milliárdosa is – ami sokak számára vonzóvá teszi a várost.

São Paulo az egyik leglátogatottabb brazil város. Ritkán találni olcsó repülőjegyet São Paulóba, Budapestről, Bécsből és Prágából azonban kényelemesen repülhet egy átszállással az Air France, a KLM, a Lufthansa, a British Airways, az Air Canada, az Iberia, a SWISS vagy a Tap Air Portugal légitársaságok járataival. A repülőút körülbelül 15 óra hosszú.

Fortaleza

Fortaleza je významné mesto a nájdete ho v severovýchodnom regióne Brazílie. Obýva ho zhruba 2,5 milióna obyvateľov, ktorých počet počas hlavnej sezóny rapídne vzrastie. Fortaleza je hlavným mestom štátu Ceará a významným prístavom Fortaleza je mnohými považovaná za druhé Rio de Janeiro.

Nemajú tu síce Sochu Krista, no za to sú tu nádherné pláže a podmanivý nočný život. Keď sa pozriete na mapu, zistíte, že ide o jedno z najväčších brazílskych miest a to najdôležitejšie – nachádza sa len 900 kilometrov od rovníka. Vďaka tomu ide o jedno z najslnečnejších miest na svete – azúrovo modrá obloha je tu v priemere až 240 dní v roku.

Bary a diskotéky sú tu otvorené do skorého (alebo neskorého?) rána a ľudia sú tu veľmi usmievaví. A keď vás miestne pláže omrzia, čo je veľmi nepravdepodobné, vydajte sa do vnútrozemia. Nájdete tu daždový prales uprostred mesta! Brazílska Fortaleza, poťažmo Brazília vôbec, je známa nielen svojimi honosnými karnevalovými oslavami, ale aj krásnymi ženami, ktorých plavky zakrývajú naozaj len to najnutnejšie.

Lacné letenky do Fortalezy sa neobjavujú príliš často, no komfortné spojenia viete rezervovať z Viedne, Budapešti aj Prahy. Priamy let z našich končín neexistuje. S jedným prestupom však možno komfortne lietať najmä s aerolinkami Tap Air Portugal, Air France (Joon) KLM či Latam Airlines. Priemerná dĺžka letu do Fortalezy je 15 hodín.

Iguazú

A világ legnagyobb vízesésével büszkélkedő Iguazú emlékezetes nyaralásra invitálja önöket. A több száz összekapcsolódott vízesés mintegy 3 kilométer hosszan húzódik. Fenséges látványával és erejével ejti ámulatba a látogatókat.

Az egyedülálló növény- és állatvilággal büszkélkedő, esőerdővel borított nemzeti parkban elterülő Iguazú-vízesés természetes határvonalat képez Brazília és Argentína között. Az Iguazú szó az őslakosok nyelvén azt jelenti: „nagy víz”.

A legenda szerint Mboi isten beleszeretett szépséges Naipíba, feleségül akarta venni, a lány azonban elszökött szeretőjével egy kenuban. Az Isten haragra gerjedt, és kettéhasította a folyót, létrehozva a vízesést, halálos zuhanásra ítélve ezzel a szerelmeseket.

A vízesések J-betűt formálnak. Brazília és Argentína határán zúdul keresztül a legnagyobb vízesés, az Ördög torka, ahová kisvonattal juthat el. A brazil oldalon a vízesések mindössze a 20%-a található, ezért ha idejéből is kitelik, látogasson el az argentin oldalra is, amely sokkal nagyobb kiterjedésű – ráadásul fogadást is köthet, ki fog nyerni: Brazília vagy Argentína.

A vízesések közelében található Paraguay határa is, így ha szeretne minél több országot kipipálni látogatása során, ne hagyja ki a szomszédos országot sem.

Ritkán találni olcsó repülőjegyet Iguazúba, Budapestről, Bécsből és Prágából azonban kényelmesen repülhet két átszállással az Air France (Joon), a KLM, a SWISS, a Lufthansa, az Austrian Airlines vagy a Latam Airlines légitársaságok járataival. A repülőút körülbelül 15 óra hosszú.

Hasznos infók Brazíliáról

Vízum Brazíliába

Az országba való belépéshez vízummal és érvényes útlevéllel kell rendelkeznie. Az útlevélnek legalább a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Turista célú beutazás esetén 90 napig tartózkodhat az országban vízummentesen.

A légitársaságok kérik a retúr repülőjegy felmutatását. Turista célú utazás esetén a hazatérés időpontja nem lépheti túl a 90 napot. A bevándorlási hivatal kérheti a megfelelő anyagi fedezet felmutatását (14 000 Ft/nap).

A brazíliai időjárás

Brazília a trópusi égövben fekszik, a déli féltekén, ezért fordítottak az évszakok. A nyár decembertől márciusig tart. Ez az évszak száraz és forró, a hőmérséklet pedig akár 32 °C fölé is emelkedhet. A tél csapadékos, és júniustól szeptemberig tart. A hőmérséklet 13–18 °C körül mozog.

A brazíliai árak

A Brazíliában használatos pénznem a brazil reál (BRL), ami 100 centre (centavo) osztható. Pénzét bármelyik turistaközpontban beválthatja.

A bankok általában jobb árfolyamot kínálnak, mint a pénzváltók. Érdemes amerikai dollárral érkezni, és azt beváltani.

Szállodát keres Brazíliában? Az óriási kínálatból nehéz választani. A Pelikán oldalán ellenőrizheti a szállodák árát, és egyúttal szállást is foglalhat.

Ha autóval szeretné bejárni az országot, érdemes már a repülőtéren autót bérelnie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Védőoltások a brazíliai utazás előtt

A Brazil Egészségügyi Minisztérium javasolja a sárgaláz elleni védőoltás beadását. Továbbá ajánlott az A és B típusú hepatitisz, illetve a tífusz elleni védőoltás is. Ha hosszabb időt szándékozik tölteni az amazóniai vidéken, érdemes malária elleni gyógyszert szednie.

Hány óra van Brazíliában?

Brazíliában 5 órával kevesebb van, mint Magyarországon

10 érdekesség Brazíliáról

1
Brazília a világ ötödik legnagyobb országa
2
Brazília a világ legnagyobb kávétermelő országa az utóbbi 150 évre nézve
3
Korábban Rio de Janeiro volt Portugália fővárosa. Ennek köszönhetően Rio az egyedüli európai főváros, amely Európán kívül található
4
Dél-Amerika területeinek 47,3 %-t Brazília foglalja el, amely – Ecuador és Chile kivételével – minden dél-amerikai országgal határos
5
A legnagyobb japán közösség Japánon kívül Brazíliában él
6
A brazil nemzeti állat a papagáj
7
Brazília a világ első országa, ahol betiltották a szoláriumok működtetését
8
Az USA után Brazíliában található a legtöbb repülőtér a világon
9
A Brazíliában eladott új autók 92%-a cukornádból termelt etanolt használ üzemanyagként
10
Rio de Janeiro neve magyarul annyit tesz: januári folyó. A portugál tengerészek tévedésből adták neki ezt a nevet
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?