Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Brazília

Akciós repülőjegyek Brazíliába

Érdekességek: Brazília

Olcsó repülőjegyet keres Brazíliába? Szállodát vagy apartmant kedvező áron? A Pelikán oldalán összevetheti a repülőjegyek, szállodák, autókölcsönzők, biztosítások árait, de megtekintheti a teljes körű utazási csomagjaink kínálatát is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Brazíliában

Rio de Janeiro

A szexi testekkel teli, ikonikus partjairól – Copacabana és Ipanena –, a szenvedélyes futballról és színpompás karneváljáról híres Rio a világ egyik legszebb városa. Tudja, miért nevezik az Istenek Városának? Rio magas dombokra épült, s a csúcsról a városra letekintve úgy érezheti magát, akár egy isten.

Lélegzetelállító látvány a Corcovado-hegyen álló, már-már giccsesen szép Megváltó Krisztus szobra, valamint a Cukorsüveg-hegy (Pão de Açúcar). Ha már betelt a látvánnyal, térjen be a 120 éves Coinfentaria Colombo cukrászdába, és töltődjön fel energiával. Szüksége lesz rá, hogy végigtáncolja az éjszakát Lapa negyed legjobb élőzenés klubjaiban és bárjaiban.

Ismeri a Girl from Ipanena (Lány Ipanenáról) című slágert? Rio legszebb és legstílusosabb partja Ipanena, ahol a napbarnított szépségek és a kisportolt szépfiúk mellett kiváló éttermeket és butikokat találhat.

Rio ellenkező arcát mutatta be Michael Jackson They don’t care about us című videoklipjében, amelyet a Santa Marta favelában forgattak. A sztár tiszteletére bronzszobrot emeltek, amelyhez eljutni valódi adrenalindús élmény. A favela ugyanis dombra épült nyomornegyedet jelent, amely a gazdag városi negyedek szomszédságában található.

Ritkán találni olcsó repülőjegyet Rióba, ám Budapestről, Bécsből és Prágából kényelmesen utazhat a brazil városba. Közvetlen járat nem indul országainkból. Az Air France, a KLM, a Lufthansa, a British Airways, az Alitalia, illetve a Tap Air Portugal légitársaságokkal kényelmesen repülhet Rióba, egy átszállással. A repülőút körülbelül 15 óra hosszú.

São Paulo

Brazília gigantikus gazdasági központja, São Paulo vagy „Sampa” első látásra talán nem annyira lenyűgöző, mint Rio de Janeiro, mégis megér egy látogatást.

A helyi lakosok, avagy „Paulisták”, ahogy őket nevezik, bár vég nélkül panaszkodnak a forgalomra, a szmogra, a zsúfolt utcákra, a gazdag és a szegény rétegek közti óriási különbségekre, a világért sem hagynák el a várost. São Paulo ugyanis az ország kulturális központja, ahol a Paulistákkal együtt élvezheti a kiváló gasztronómiát, a nyüzsgő éjszakai életet a Vila Madalena negyedben, meglátogathatja a kulturális központokat, a művészeti galériákat, a remek múzeumokat, a szokatlan mozikat, a kísérleti színházakat, vagy ússzon az árral, és tetováltassa magára egy tetszőleges művészeti alkotás képét.

A város 20 millió lakosával a világ harmadik legnagyobb megavárosa. Sokféleségét az itt élő, eltérő etnikai csoportoknak köszönheti. São Paulóban él a legnagyobb japán és olasz közösség – Japánon és Olaszországon kívül –, valamint a terjedelmes arab népcsoport, főként libanoniak, szíriaiak, de letelepedtek itt németek, kínaiak, örmények, görögök, lengyelek és magyarok is. Emellett itt él Latin-Amerika legnagyobb meleg közössége, illetve a Forbes magazin szerint a világ 26 milliárdosa is – ami sokak számára vonzóvá teszi a várost.

São Paulo az egyik leglátogatottabb brazil város. Ritkán találni olcsó repülőjegyet São Paulóba, Budapestről, Bécsből és Prágából azonban kényelemesen repülhet egy átszállással az Air France, a KLM, a Lufthansa, a British Airways, az Air Canada, az Iberia, a SWISS vagy a Tap Air Portugal légitársaságok járataival. A repülőút körülbelül 15 óra hosszú.

Fortaleza

Fortaleza fontos város, Brazília északkeleti régiójában található. Körülbelül 2,5 millió ember lakja, akiknek száma a főszezonban gyorsan növekszik. Fortaleza Ceará állam fővárosa, és Fortaleza fontos kikötőjét sokan a második Rio de Janeiro-nak tartják.

Nincs itt Krisztus-szobor, de vannak gyönyörű strandok és magával ragadó éjszakai élet. Ha megnézi a térképet, akkor észre veszi, hogy ez Brazília egyik legnagyobb városa, és ami a legfontosabb - csak 900 kilométerre van az Egyenlítőtől. Ennek köszönhetően ez a világ egyik legnaposabb helyszíne - az azúrkék ég itt átlagosan akár 240 napig is látható.

Bárok és diszkók Fortalézában kora (vagy későig) vannak nyitva reggel, és az emberek nagyon mosolyognak itt. És amikor a helyi strandok már unalmasnak tűnnek, ami nagyon valószínűtlen, irány a városközpont. Ami talán meglep mindenkit, itt esőerdőt talál a város közepén! A brazil Fortaleza és általában Brazília nemcsak pazar farsangi ünnepeiről ismert, hanem gyönyörű nőkről is, akiknek fürdőruhái valóban csak a legszükségesebbeket fedik le.

A Fortalezára induló olcsó járatok nem nagyon jelennek meg, de kényelmes kapcsolatokat foglalhat Bécsből, Budapestről és Prágából is. A régiónkból nincs közvetlen járat. Kényelmesen lehet azonban repülni a Tap Air Portugal, az Air France (Joon) KLM vagy a Latam Airlines légitársaságok egyikével. Az átlagos repülési idő Fortaleza-ba 15 óra.

Iguazú

A világ legnagyobb vízesésével büszkélkedő Iguazú emlékezetes nyaralásra invitálja önöket. A több száz összekapcsolódott vízesés mintegy 3 kilométer hosszan húzódik. Fenséges látványával és erejével ejti ámulatba a látogatókat.

Az egyedülálló növény- és állatvilággal büszkélkedő, esőerdővel borított nemzeti parkban elterülő Iguazú-vízesés természetes határvonalat képez Brazília és Argentína között. Az Iguazú szó az őslakosok nyelvén azt jelenti: „nagy víz”.

A legenda szerint Mboi isten beleszeretett szépséges Naipíba, feleségül akarta venni, a lány azonban elszökött szeretőjével egy kenuban. Az Isten haragra gerjedt, és kettéhasította a folyót, létrehozva a vízesést, halálos zuhanásra ítélve ezzel a szerelmeseket.

A vízesések J-betűt formálnak. Brazília és Argentína határán zúdul keresztül a legnagyobb vízesés, az Ördög torka, ahová kisvonattal juthat el. A brazil oldalon a vízesések mindössze a 20%-a található, ezért ha idejéből is kitelik, látogasson el az argentin oldalra is, amely sokkal nagyobb kiterjedésű – ráadásul fogadást is köthet, ki fog nyerni: Brazília vagy Argentína.

A vízesések közelében található Paraguay határa is, így ha szeretne minél több országot kipipálni látogatása során, ne hagyja ki a szomszédos országot sem.

Ritkán találni olcsó repülőjegyet Iguazúba, Budapestről, Bécsből és Prágából azonban kényelmesen repülhet két átszállással az Air France (Joon), a KLM, a SWISS, a Lufthansa, az Austrian Airlines vagy a Latam Airlines légitársaságok járataival. A repülőút körülbelül 15 óra hosszú.

Hasznos infók Brazíliáról

Vízum Brazíliába

Az országba való belépéshez vízummal és érvényes útlevéllel kell rendelkeznie. Az útlevélnek legalább a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Turista célú beutazás esetén 90 napig tartózkodhat az országban vízummentesen.

A légitársaságok kérik a retúr repülőjegy felmutatását. Turista célú utazás esetén a hazatérés időpontja nem lépheti túl a 90 napot. A bevándorlási hivatal kérheti a megfelelő anyagi fedezet felmutatását (14 000 Ft/nap).

A brazíliai időjárás

Brazília a trópusi égövben fekszik, a déli féltekén, ezért fordítottak az évszakok. A nyár decembertől márciusig tart. Ez az évszak száraz és forró, a hőmérséklet pedig akár 32 °C fölé is emelkedhet. A tél csapadékos, és júniustól szeptemberig tart. A hőmérséklet 13–18 °C körül mozog.

A brazíliai árak

A Brazíliában használatos pénznem a brazil reál (BRL), ami 100 centre (centavo) osztható. Pénzét bármelyik turistaközpontban beválthatja.

A bankok általában jobb árfolyamot kínálnak, mint a pénzváltók. Érdemes amerikai dollárral érkezni, és azt beváltani.

Szállodát keres Brazíliában? Az óriási kínálatból nehéz választani. A Pelikán oldalán ellenőrizheti a szállodák árát, és egyúttal szállást is foglalhat.

Ha autóval szeretné bejárni az országot, érdemes már a repülőtéren autót bérelnie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Védőoltások a brazíliai utazás előtt

A Brazil Egészségügyi Minisztérium javasolja a sárgaláz elleni védőoltás beadását. Továbbá ajánlott az A és B típusú hepatitisz, illetve a tífusz elleni védőoltás is. Ha hosszabb időt szándékozik tölteni az amazóniai vidéken, érdemes malária elleni gyógyszert szednie.

Hány óra van Brazíliában?

Brazíliában 5 órával kevesebb van, mint Magyarországon

Repülési statisztikák Brazíliában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Brazíliába mindössze 437,00 € volt?

  • Ha Brazíliába utazol, érdemes ellátogatnod Rio De Janeiro, São Paulo, Guarulhos Intl, Rio De Janeiro Intl, Brasilia városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

Rio de Janeiro látnivalói

10 érdekesség Brazíliáról

1
Brazília a világ ötödik legnagyobb országa
2
Brazília a világ legnagyobb kávétermelő országa az utóbbi 150 évre nézve
3
Korábban Rio de Janeiro volt Portugália fővárosa. Ennek köszönhetően Rio az egyedüli európai főváros, amely Európán kívül található
4
Dél-Amerika területeinek 47,3 %-t Brazília foglalja el, amely – Ecuador és Chile kivételével – minden dél-amerikai országgal határos
5
A legnagyobb japán közösség Japánon kívül Brazíliában él
6
A brazil nemzeti állat a papagáj
7
Brazília a világ első országa, ahol betiltották a szoláriumok működtetését
8
Az USA után Brazíliában található a legtöbb repülőtér a világon
9
A Brazíliában eladott új autók 92%-a cukornádból termelt etanolt használ üzemanyagként
10
Rio de Janeiro neve magyarul annyit tesz: januári folyó. A portugál tengerészek tévedésből adták neki ezt a nevet
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?