Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Argentína

Akciós repülőjegyek Argentínába

Érdekességek: Argentína

Argentína az európai fennköltség és a latin szenvedély elegye. A dinamikus, szexi város, Buenos Aires már a repülőgépről való leszállás után beférkőzik a bőröd alá. A húsevők elmerülhetnek a világ legfinomabb és legszaftosabb steak-jeinek élvezetében a minden sarkon megtalálható Parrillas steakhouse-ban, és leöblíthetik egy pohár híres argentin malbec vagy bonarda borral.

Az építészet és a műemlékek kedvelői számára is akad látnivaló a város különböző negyedeiben, ahol nemcsak francia és olasz épületek, de kortárs, modern építészeti remekműveket is megcsodálhatnak. Tartogasd az erődet az éjszakára is, esetleg délután vágd be a „diszkó szundit”, utána pedig egy dupla espressót, ez a város ugyanis sosem alszik. Ne menj étterembe este 9 óra előtt, a bárokban éjfélkor, a klubokban pedig leghamarabb reggel kettőkor indul be az élet, s az igazi partiarcok nem mutatkoznak az utcán hajnali 4 előtt.

Ne aggódj, Buenos Airesben olyan óriási az élő koncertek, klubok és bárok kínálata, hogy az elektronikus zenétől kezdve, a jazzen át egészen a tangóig minden korosztály megtalálja az ízlésének megfelelőt. Csak állítsd át a biológiai órádat néhány órával későbbre – Buenos Aires ugyanis az éjszakai baglyok, de a drogfüggők városa is. A legerősebb argentin drog egyenesen az utcán és a kávéházakban „kapható”. Ez a drog a TANGO, a tánc, amely más szóval „állva szeretkezés”.

Olcsó repülőjegyet is találhatsz Argentínába, bár ritkán fordul elő. Érdemes figyelemmel követni a Pelikán oldalán az Air France/KLM, a Lufthansa, a Turkish Airlines, a British Airlines vagy az Iberia légitársaságok akciós repjegykínálatát. A környező repülőterekről nem indul közvetlen járat Argentínába.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Argentínában

Buenos Aires

Buenos Aires egy lélekkel teli város, öröm és bánat, régi és új, minden egy helyen. Argentína fővárosa Rio de Janeiro, Sao Paulo és Bogota mellett Dél-Amerika egyik leglátogatottabb városa.

A kozmopolita nagyváros első pillantásra elbűvöl. A történelmi és a modern építészet tökéletes összhangban van, a vad éjszakai élettől zajos városnegyedek pedig utánozhatatlan atmoszférájukról híresek.

A város szívében számos, európai stílusú történelmi épület található a 19. századból. Buenos Aires legrégebbi nyilvános tere a Plaza de Mayo, ahol számos jelentős esemény játszódott le.

Buenos Airesben érdemes ellátogatnod a csodás Bosques de Palermo parkba, a híres Recoleta temetőbe, amelyet a BBC a világ legszebbjei közé sorolt, Puerto Madero legmodernebb városrészbe, valamint a La Bocában található Caminitóba.

Olcsó repülőjegyet is találni Buenos Airesbe, bár ritkán fordul elő. Érdemes figyelemmel követni a Pelikán oldalán a a Turkish Airlines, az Air France/KLM, a Lufthansa, a British Airlines vagy az Iberia légitársaságok akciós repjegykínálatát.

Ushuaia

Vízmenti város, vitorlásokkal teli kikötő és hegyek, amerre csak a szem ellát. A várost fin del mundo-nak is nevezik, ami annyit tesz: „a világ vége”. Az argentin város a Tűzföldön, a Beagle kanális mellett fekszik, s a világ legdélebbi városának tartják, noha ezért a címért a chilei Puerto Williams városával vetekedik.

Egyetlen utazó sem kerülheti el, aki szeretné bejárni Patagóniát. Mindegy, hogy innen indulsz, vagy ide érkezel, ez a város egy kihagyhatatlan megálló. Ushuaia egy varázslatos atmoszférájú kis város. A lépcsőzetesen haladó utcácskák próbára teszik az erőnlétet.

Ha túrázni szeretnél, a legjobb, ha nyáron érkezel, azaz a mi évszakaink szerint télen. A főidény novembertől márciusig tart. Számolni kell azonban a nagy hőséggel, a magas árakkal és a turistaáradattal is. Ushuaia tökéletes hely a téli sportok kedvelői számára, a májustól szeptemberig tartó időszakban kipróbálhatod a sípályákat vagy a kutyaszánt is.

Argentína fővárosától és a világ legdélebbi városától mindössze egy háromórás repülőút választ el. Buenos Airesből már 33 000 Ft alatt is vásárolhatsz repülőjegyet, csak türelmesen kell keresgélni, és nem szabad feladni. Bécsből legalább két, de többnyire három átszállással juthatsz el az argentin városba.

Hasznos infók Argentínáról

Úti okmányok és vízum Argentínába

Az Argentínába és Brazíliába való belépéshez útlevéllel kell rendelkezned, amelynek a hazautazástól számított legalább 6 hónap még érvényesnek kell lennie. Turista célú utazás esetén 90 napig nincs szükséged vízumra, elég az útleveled. Minden egyéb esetben (tanulmányi út, munkaviszony, művészeti tevékenység) vízumot kell igényelned.

A légitársaságok kérik a visszaútra szóló jegy felmutatását is, mivel a turista célú utazás esetén a hazautazás időpontja nem lépheti túl meg a 90 napos időszakot.

A bevándorlási hivatal az országba való érkezéskor kérheti az utazásra szánt pénzügyi források felmutatását (megközelítőleg 50 USD egy napra). Amennyiben csak az egyik szülő kíséri a kiskorú gyermeket, írásbeli hozzájárulás szükséges a másik szülőtől az utazáshoz. Az engedélyt le kell fordítani spanyol vagy angol nyelvre, vagy eleve spanyolul kell íródnia.

Az argentínai időjárás

Argentínában változatos az éghajlat. Az ország északi részén szubtrópusi, a déli részén pedig szubpoláris az éghajlat. Az északi területeken forró, párás a nyár és mérsékelt a tél. A középső területeken forró a nyár, alkalmanként csapadékra is lehet számítani, a tél pedig fagyosabb, mint az északi részen. A déli terület a legszárazabb. A déli féltekén fordítottak az évszakok. Januárban 24 ºC, júliusban pedig 10 ºC körül mozog a hőmérséklet.

Az argentínai árak

Az Argentínában használatos hivatalos pénznem az argentin peso. Az országban elsőbbségben részesítik a készpénzt, s a boltokban vagy a bevásárlóközpontokban gyakran 10% kedvezménnyel jutalmazzák a készpénzes fizetést. Ugyanakkor az európai bankkártyák minden típusát elfogadják az országban. A pénzautomatákból való készpénzfelvétel esetében a maximálisan felvehető összeg 2000 peso, azaz 30 000 Ft. Megeshet, hogy a belvárosban csak amerikai dollárt tudsz beszerezni. Érdemes eurót vagy dollárt is magaddal hoznod, s az érkezést követően beváltani némi készpénzt a repülőtéren.

A szállások ára Argentínában 20 és 30 amerikai dollár (fő/éj) között mozog. Buenos Airesben találhatsz olcsóbb szállást apartmanokban, motelekben, de drágább luxusszállodákat is. Az Argentínai szállodák árait ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol egyben foglalhatsz is.

Ha szeretnél autót kölcsönözni Argentínában, érdemes időben lefoglalnod, és landolás után átvenned a repülőtéren.

Mennyi az idő Argentínában?

Argentínában 4 órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Védőoltások az Argentínába való utazás előtt?

Az országba való utazás előtt nem szükséges új védőoltások beszerzése. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Repülési statisztikák Argentínában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Argentínába mindössze 484,00 € volt?

  • Ha Argentínába utazol, érdemes ellátogatnod Buenos Aires, El Calafate, Ushuaia, Iguazu, Cordoba városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni és átélni Buenos Airesben?

10 érdekesség Argentínáról

1
Argentína hivatalos nyelve a spanyol, de a népesség hatvan százaléka olasz gyökerekkel rendelkezik
2
Argentína legmagasabb csúcsa, Aconcagua 6962 méter magas
3
1977-ben Argentína egy terhes nőt küldött az Antarktiszra, így nyilvánítva ki igényét a kontinens egy részére. A fiú híres lett arról, hogy elsőként született az Antarktiszon
4
Területét tekintve a világ nyolcadik legnagyobb országa
5
Argentínában a legmagasabb az egy főre jutó pszichiáterek száma a világon
6
Az ország két hőmérsékleti rekorddal is büszkélkedhet, a történelem során mért legmagasabb és legalacsonyabb hőmérséklettel
7
2001-ben az országnak tíz nap alatt öt elnöke volt
8
Szereted a bort? Argentína az ötödik legnagyobb bortermelő és a hatodik legnagyobb borexportőr a világon
9
Argentína 23 tartományra és egy autonóm városra oszlik, amely egyen szövetségi terület is – Buenos Aires
10
Argentínában a legmagasabb az egy főre jutó pszichiáterek száma a világon
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?