Skip to main content

Olcsó repülőjegyek São Paulo

Akciós repülőjegyek

Érdekességek São Paulóban

Brazília gigantikus gazdasági központja, São Paulo vagy „Sampa” első látásra talán nem annyira lenyűgöző, mint Rio de Janeiro, mégis megér egy látogatást.

A helyi lakosok, avagy „Paulisták”, ahogy őket nevezik, bár vég nélkül panaszkodnak a forgalomra, a szmogra, a zsúfolt utcákra, a gazdag és a szegény rétegek közti óriási különbségekre, a világért sem hagynák el a várost. São Paulo ugyanis az ország kulturális központja, ahol a Paulistákkal együtt élvezheti a kiváló gasztronómiát, a nyüzsgő éjszakai életet a Vila Madalena negyedben, meglátogathatja a kulturális központokat, a művészeti galériákat, a remek múzeumokat, a szokatlan mozikat, a kísérleti színházakat, vagy ússzon az árral, és tetováltassa magára egy tetszőleges művészeti alkotás képét.

A város 20 millió lakosával a világ harmadik legnagyobb megavárosa. Sokféleségét az itt élő, eltérő etnikai csoportoknak köszönheti. São Paulóban él a legnagyobb japán és olasz közösség – Japánon és Olaszországon kívül –, valamint a terjedelmes arab népcsoport, főként libanoniak, szíriaiak, de letelepedtek itt németek, kínaiak, örmények, görögök, lengyelek és magyarok is. Emellett itt él Latin-Amerika legnagyobb meleg közössége, illetve a Forbes magazin szerint a világ 26 milliárdosa is – ami sokak számára vonzóvá teszi a várost.

São Paulo az egyik leglátogatottabb brazil város. Ritkán találni olcsó repülőjegyet São Paulóba, Budapestről, Bécsből és Prágából azonban kényelemesen repülhet egy átszállással az Air France, a KLM, a Lufthansa, a British Airways, az Air Canada, az Iberia, a SWISS vagy a Tap Air Portugal légitársaságok járataival. A repülőút körülbelül 15 óra hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók São Paulóról

Vízum Brazíliába

Az országba való belépéshez vízummal és érvényes útlevéllel kell rendelkeznie. Az útlevélnek legalább a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Turista célú beutazás esetén 90 napig tartózkodhat az országban vízummentesen.

A légitársaságok kérik a retúr repülőjegy felmutatását. Turista célú utazás esetén a hazatérés időpontja nem lépheti túl a 90 napot. A bevándorlási hivatal kérheti a megfelelő anyagi fedezet felmutatását (14 000 Ft/nap).

A brazíliai időjárás

Brazília a trópusi égövben fekszik, a déli féltekén, ezért fordítottak az évszakok. A nyár decembertől márciusig tart. Ez az évszak száraz és forró, a hőmérséklet pedig akár 32 °C fölé is emelkedhet. A tél csapadékos, és júniustól szeptemberig tart. A hőmérséklet 13–18 °C körül mozog.

A brazíliai árak

A Brazíliában használatos pénznem a brazil reál (BRL), ami 100 centre (centavo) osztható. Pénzét bármelyik turistaközpontban beválthatja.

A bankok általában jobb árfolyamot kínálnak, mint a pénzváltók. Érdemes amerikai dollárral érkezni, és azt beváltani.

Szállodát keres Brazíliában? Az óriási kínálatból nehéz választani. A Pelikán oldalán ellenőrizheti a szállodák árát, és egyúttal szállást is foglalhat.

Ha autóval szeretné bejárni az országot, érdemes már a repülőtéren autót bérelnie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Védőoltások a brazíliai utazás előtt

A Brazil Egészségügyi Minisztérium javasolja a sárgaláz elleni védőoltás beadását. Továbbá ajánlott az A és B típusú hepatitisz, illetve a tífusz elleni védőoltás is. Ha hosszabb időt szándékozik tölteni az amazóniai vidéken, érdemes malária elleni gyógyszert szednie.

Hány óra van Brazíliában?

Brazíliában 5 órával kevesebb van, mint Magyarországon

São Paulo látnivalói

10 érdekesség Brazíliáról

1
Brazília a világ ötödik legnagyobb országa
2
Brazília a világ legnagyobb kávétermelő országa az utóbbi 150 évre nézve
3
Korábban Rio de Janeiro volt Portugália fővárosa. Ennek köszönhetően Rio az egyedüli európai főváros, amely Európán kívül található
4
Dél-Amerika területeinek 47,3 %-t Brazília foglalja el, amely – Ecuador és Chile kivételével – minden dél-amerikai országgal határos
5
A legnagyobb japán közösség Japánon kívül Brazíliában él
6
A brazil nemzeti állat a papagáj
7
Brazília a világ első országa, ahol betiltották a szoláriumok működtetését
8
Az USA után Brazíliában található a legtöbb repülőtér a világon
9
A Brazíliában eladott új autók 92%-a cukornádból termelt etanolt használ üzemanyagként
10
Rio de Janeiro neve magyarul annyit tesz: januári folyó. A portugál tengerészek tévedésből adták neki ezt a nevet
Hasznos ez a cikk? (Nincs értékelve)