Skip to main content

Olcsó repülőjegyek São Paulo

Akciós repülőjegyek São Paulóba

Érdekességek: São Paulo

Brazília gigantikus gazdasági központja, São Paulo vagy „Sampa” első látásra talán nem annyira lenyűgöző, mint Rio de Janeiro, mégis megér egy látogatást.

A helyi lakosok, avagy „Paulisták”, ahogy őket nevezik, bár vég nélkül panaszkodnak a forgalomra, a szmogra, a zsúfolt utcákra, a gazdag és a szegény rétegek közti óriási különbségekre, a világért sem hagynák el a várost. São Paulo ugyanis az ország kulturális központja, ahol a Paulistákkal együtt élvezheti a kiváló gasztronómiát, a nyüzsgő éjszakai életet a Vila Madalena negyedben, meglátogathatja a kulturális központokat, a művészeti galériákat, a remek múzeumokat, a szokatlan mozikat, a kísérleti színházakat, vagy ússzon az árral, és tetováltassa magára egy tetszőleges művészeti alkotás képét.

A város 20 millió lakosával a világ harmadik legnagyobb megavárosa. Sokféleségét az itt élő, eltérő etnikai csoportoknak köszönheti. São Paulóban él a legnagyobb japán és olasz közösség – Japánon és Olaszországon kívül –, valamint a terjedelmes arab népcsoport, főként libanoniak, szíriaiak, de letelepedtek itt németek, kínaiak, örmények, görögök, lengyelek és magyarok is. Emellett itt él Latin-Amerika legnagyobb meleg közössége, illetve a Forbes magazin szerint a világ 26 milliárdosa is – ami sokak számára vonzóvá teszi a várost.

São Paulo az egyik leglátogatottabb brazil város. Ritkán találni olcsó repülőjegyet São Paulóba, Budapestről, Bécsből és Prágából azonban kényelemesen repülhet egy átszállással az Air France, a KLM, a Lufthansa, a British Airways, az Air Canada, az Iberia, a SWISS vagy a Tap Air Portugal légitársaságok járataival. A repülőút körülbelül 15 óra hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók São Paulóról

Vízum Brazíliába

Az országba való belépéshez vízummal és érvényes útlevéllel kell rendelkeznie. Az útlevélnek legalább a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Turista célú beutazás esetén 90 napig tartózkodhat az országban vízummentesen.

A légitársaságok kérik a retúr repülőjegy felmutatását. Turista célú utazás esetén a hazatérés időpontja nem lépheti túl a 90 napot. A bevándorlási hivatal kérheti a megfelelő anyagi fedezet felmutatását (14 000 Ft/nap).

A brazíliai időjárás

Brazília a trópusi égövben fekszik, a déli féltekén, ezért fordítottak az évszakok. A nyár decembertől márciusig tart. Ez az évszak száraz és forró, a hőmérséklet pedig akár 32 °C fölé is emelkedhet. A tél csapadékos, és júniustól szeptemberig tart. A hőmérséklet 13–18 °C körül mozog.

A brazíliai árak

A Brazíliában használatos pénznem a brazil reál (BRL), ami 100 centre (centavo) osztható. Pénzét bármelyik turistaközpontban beválthatja.

A bankok általában jobb árfolyamot kínálnak, mint a pénzváltók. Érdemes amerikai dollárral érkezni, és azt beváltani.

Szállodát keres Brazíliában? Az óriási kínálatból nehéz választani. A Pelikán oldalán ellenőrizheti a szállodák árát, és egyúttal szállást is foglalhat.

Ha autóval szeretné bejárni az országot, érdemes már a repülőtéren autót bérelnie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Védőoltások a brazíliai utazás előtt

A Brazil Egészségügyi Minisztérium javasolja a sárgaláz elleni védőoltás beadását. Továbbá ajánlott az A és B típusú hepatitisz, illetve a tífusz elleni védőoltás is. Ha hosszabb időt szándékozik tölteni az amazóniai vidéken, érdemes malária elleni gyógyszert szednie.

Hány óra van Brazíliában?

Brazíliában 5 órával kevesebb van, mint Magyarországon

Repülési érdekességek São Paulóban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára São Paulóba mindössze 800,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

São Paulo látnivalói

10 érdekesség Brazíliáról

1
Brazília a világ ötödik legnagyobb országa
2
Brazília a világ legnagyobb kávétermelő országa az utóbbi 150 évre nézve
3
Korábban Rio de Janeiro volt Portugália fővárosa. Ennek köszönhetően Rio az egyedüli európai főváros, amely Európán kívül található
4
Dél-Amerika területeinek 47,3 %-t Brazília foglalja el, amely – Ecuador és Chile kivételével – minden dél-amerikai országgal határos
5
A legnagyobb japán közösség Japánon kívül Brazíliában él
6
A brazil nemzeti állat a papagáj
7
Brazília a világ első országa, ahol betiltották a szoláriumok működtetését
8
Az USA után Brazíliában található a legtöbb repülőtér a világon
9
A Brazíliában eladott új autók 92%-a cukornádból termelt etanolt használ üzemanyagként
10
Rio de Janeiro neve magyarul annyit tesz: januári folyó. A portugál tengerészek tévedésből adták neki ezt a nevet
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?