Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Fortaleza

Akciós repülőjegyek Fortalezába

Érdekességek: Fortaleza

Fortaleza fontos város, Brazília északkeleti régiójában található. Körülbelül 2,5 millió ember lakja, akiknek száma a főszezonban gyorsan növekszik. Fortaleza Ceará állam fővárosa, és Fortaleza fontos kikötőjét sokan a második Rio de Janeiro-nak tartják.

Nincs itt Krisztus-szobor, de vannak gyönyörű strandok és magával ragadó éjszakai élet. Ha megnézi a térképet, akkor észre veszi, hogy ez Brazília egyik legnagyobb városa, és ami a legfontosabb - csak 900 kilométerre van az Egyenlítőtől. Ennek köszönhetően ez a világ egyik legnaposabb helyszíne - az azúrkék ég itt átlagosan akár 240 napig is látható.

Bárok és diszkók Fortalézában kora (vagy későig) vannak nyitva reggel, és az emberek nagyon mosolyognak itt. És amikor a helyi strandok már unalmasnak tűnnek, ami nagyon valószínűtlen, irány a városközpont. Ami talán meglep mindenkit, itt esőerdőt talál a város közepén! A brazil Fortaleza és általában Brazília nemcsak pazar farsangi ünnepeiről ismert, hanem gyönyörű nőkről is, akiknek fürdőruhái valóban csak a legszükségesebbeket fedik le.

A Fortalezára induló olcsó járatok nem nagyon jelennek meg, de kényelmes kapcsolatokat foglalhat Bécsből, Budapestről és Prágából is. A régiónkból nincs közvetlen járat. Kényelmesen lehet azonban repülni a Tap Air Portugal, az Air France (Joon) KLM vagy a Latam Airlines légitársaságok egyikével. Az átlagos repülési idő Fortaleza-ba 15 óra.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Fortalezáról

Vízum Brazíliába

Az országba való belépéshez vízummal és érvényes útlevéllel kell rendelkeznie. Az útlevélnek legalább a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Turista célú beutazás esetén 90 napig tartózkodhat az országban vízummentesen.

A légitársaságok kérik a retúr repülőjegy felmutatását. Turista célú utazás esetén a hazatérés időpontja nem lépheti túl a 90 napot. A bevándorlási hivatal kérheti a megfelelő anyagi fedezet felmutatását (14 000 Ft/nap).

A brazíliai időjárás

Brazília a trópusi égövben fekszik, a déli féltekén, ezért fordítottak az évszakok. A nyár decembertől márciusig tart. Ez az évszak száraz és forró, a hőmérséklet pedig akár 32 °C fölé is emelkedhet. A tél csapadékos, és júniustól szeptemberig tart. A hőmérséklet 13–18 °C körül mozog.

A brazíliai árak

A Brazíliában használatos pénznem a brazil reál (BRL), ami 100 centre (centavo) osztható. Pénzét bármelyik turistaközpontban beválthatja.

A bankok általában jobb árfolyamot kínálnak, mint a pénzváltók. Érdemes amerikai dollárral érkezni, és azt beváltani.

Szállodát keres Brazíliában? Az óriási kínálatból nehéz választani. A Pelikán oldalán ellenőrizheti a szállodák árát, és egyúttal szállást is foglalhat.

Ha autóval szeretné bejárni az országot, érdemes már a repülőtéren autót bérelnie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Védőoltások a brazíliai utazás előtt

A Brazil Egészségügyi Minisztérium javasolja a sárgaláz elleni védőoltás beadását. Továbbá ajánlott az A és B típusú hepatitisz, illetve a tífusz elleni védőoltás is. Ha hosszabb időt szándékozik tölteni az amazóniai vidéken, érdemes malária elleni gyógyszert szednie.

Hány óra van Brazíliában?

Brazíliában 5 órával kevesebb van, mint Magyarországon

Repülési érdekességek Fortalezában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Fortalezába mindössze 799,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Fortaleza látnivalói

10 érdekesség Brazíliáról

1
Brazília a világ ötödik legnagyobb országa
2
Brazília a világ legnagyobb kávétermelő országa az utóbbi 150 évre nézve
3
Korábban Rio de Janeiro volt Portugália fővárosa. Ennek köszönhetően Rio az egyedüli európai főváros, amely Európán kívül található
4
Dél-Amerika területeinek 47,3 %-t Brazília foglalja el, amely – Ecuador és Chile kivételével – minden dél-amerikai országgal határos
5
A legnagyobb japán közösség Japánon kívül Brazíliában él
6
A brazil nemzeti állat a papagáj
7
Brazília a világ első országa, ahol betiltották a szoláriumok működtetését
8
Az USA után Brazíliában található a legtöbb repülőtér a világon
9
A Brazíliában eladott új autók 92%-a cukornádból termelt etanolt használ üzemanyagként
10
Rio de Janeiro neve magyarul annyit tesz: januári folyó. A portugál tengerészek tévedésből adták neki ezt a nevet
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?