Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Rio de Janeiro

Akciós repülőjegyek Rio De Janeiróba

Érdekességek: Rio De Janeiro

A szexi testekkel teli, ikonikus partjairól – Copacabana és Ipanena –, a szenvedélyes futballról és színpompás karneváljáról híres Rio a világ egyik legszebb városa. Tudja, miért nevezik az Istenek Városának? Rio magas dombokra épült, s a csúcsról a városra letekintve úgy érezheti magát, akár egy isten.

Lélegzetelállító látvány a Corcovado-hegyen álló, már-már giccsesen szép Megváltó Krisztus szobra, valamint a Cukorsüveg-hegy (Pão de Açúcar). Ha már betelt a látvánnyal, térjen be a 120 éves Coinfentaria Colombo cukrászdába, és töltődjön fel energiával. Szüksége lesz rá, hogy végigtáncolja az éjszakát Lapa negyed legjobb élőzenés klubjaiban és bárjaiban.

Ismeri a Girl from Ipanena (Lány Ipanenáról) című slágert? Rio legszebb és legstílusosabb partja Ipanena, ahol a napbarnított szépségek és a kisportolt szépfiúk mellett kiváló éttermeket és butikokat találhat.

Rio ellenkező arcát mutatta be Michael Jackson They don’t care about us című videoklipjében, amelyet a Santa Marta favelában forgattak. A sztár tiszteletére bronzszobrot emeltek, amelyhez eljutni valódi adrenalindús élmény. A favela ugyanis dombra épült nyomornegyedet jelent, amely a gazdag városi negyedek szomszédságában található.

Ritkán találni olcsó repülőjegyet Rióba, ám Budapestről, Bécsből és Prágából kényelmesen utazhat a brazil városba. Közvetlen járat nem indul országainkból. Az Air France, a KLM, a Lufthansa, a British Airways, az Alitalia, illetve a Tap Air Portugal légitársaságokkal kényelmesen repülhet Rióba, egy átszállással. A repülőút körülbelül 15 óra hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Rio de Janeiróról

Vízum Brazíliába

Az országba való belépéshez vízummal és érvényes útlevéllel kell rendelkeznie. Az útlevélnek legalább a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Turista célú beutazás esetén 90 napig tartózkodhat az országban vízummentesen.

A légitársaságok kérik a retúr repülőjegy felmutatását. Turista célú utazás esetén a hazatérés időpontja nem lépheti túl a 90 napot. A bevándorlási hivatal kérheti a megfelelő anyagi fedezet felmutatását (14 000 Ft/nap).

A brazíliai időjárás

Brazília a trópusi égövben fekszik, a déli féltekén, ezért fordítottak az évszakok. A nyár decembertől márciusig tart. Ez az évszak száraz és forró, a hőmérséklet pedig akár 32 °C fölé is emelkedhet. A tél csapadékos, és júniustól szeptemberig tart. A hőmérséklet 13–18 °C körül mozog.

A brazíliai árak

A Brazíliában használatos pénznem a brazil reál (BRL), ami 100 centre (centavo) osztható. Pénzét bármelyik turistaközpontban beválthatja.

A bankok általában jobb árfolyamot kínálnak, mint a pénzváltók. Érdemes amerikai dollárral érkezni, és azt beváltani.

Szállodát keres Brazíliában? Az óriási kínálatból nehéz választani. A Pelikán oldalán ellenőrizheti a szállodák árát, és egyúttal szállást is foglalhat.

Ha autóval szeretné bejárni az országot, érdemes már a repülőtéren autót bérelnie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Védőoltások a brazíliai utazás előtt

A Brazil Egészségügyi Minisztérium javasolja a sárgaláz elleni védőoltás beadását. Továbbá ajánlott az A és B típusú hepatitisz, illetve a tífusz elleni védőoltás is. Ha hosszabb időt szándékozik tölteni az amazóniai vidéken, érdemes malária elleni gyógyszert szednie.

Hány óra van Brazíliában?

Brazíliában 5 órával kevesebb van, mint Magyarországon

Repülési érdekességek Rio De Janeiróban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Rio De Janeiróba mindössze 437,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Rio de Janeiro látnivalói

10 érdekesség Brazíliáról

1
Brazília a világ ötödik legnagyobb országa
2
Brazília a világ legnagyobb kávétermelő országa az utóbbi 150 évre nézve
3
Korábban Rio de Janeiro volt Portugália fővárosa. Ennek köszönhetően Rio az egyedüli európai főváros, amely Európán kívül található
4
Dél-Amerika területeinek 47,3 %-t Brazília foglalja el, amely – Ecuador és Chile kivételével – minden dél-amerikai országgal határos
5
A legnagyobb japán közösség Japánon kívül Brazíliában él
6
A brazil nemzeti állat a papagáj
7
Brazília a világ első országa, ahol betiltották a szoláriumok működtetését
8
Az USA után Brazíliában található a legtöbb repülőtér a világon
9
A Brazíliában eladott új autók 92%-a cukornádból termelt etanolt használ üzemanyagként
10
Rio de Janeiro neve magyarul annyit tesz: januári folyó. A portugál tengerészek tévedésből adták neki ezt a nevet
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?