Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Montenegró

Akciós repülőjegyek Montenegróba

Érdekességek: Montenegró

Az elmúlt években került ez a kis balkán ország a turisták figyelmének központjába. A mediterrán életmóddal kevert balkán hagyományok egy egyedülálló légkört teremtenek, amelyet mindenkinek meg kell tapasztalnia. Hegyek; strandok; bizánci, szláv vagy keresztény kultúra - ez mind a kis ország kínálata. És hangsúlyozzuk, hogy nagyon kedvező árakon.

Ha légi úton utazunk Montenegróba, valószínűleg Podgoricába érkezünk. Podgorica Montenegró fővárosa és legnagyobb városa egyben. A város neve arra utal, hogy a Gorica hegy alatt fekszik. Podgorica valójában egy tökéletes kiindulópont a montenegrói turizmusra, rövid sétára van a tengertől, és egy gyönyörű, nagyon élénk balkáni város.

Olcsó repülőjegyeket Podgoricába budapesti, bécsi és prágai indulással is foglalhatunk. Közvetlen járatot Bécsből az Austrian Airlines és Budapestről a Wizz Air biztosít. Montenegrónak bár rövid a partszakasza, viszont annál szebb, sőt, aki aktív pihenésre vágynak, biztosan találnak kedvükre valót ennek a láthatatlan balkáni tájnak a gyönyörű hegyei között.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Montenegréról

Úti okmányok Montenegróba

A Montenegróba történő beutazás és tartózkodás érvényes magánútlevéllel vagy kártyaformátumú személyi igazolvánnyal lehetséges, nem szükséges, hogy az útlevél/személyi igazolvány érvényessége meghaladja a tartózkodás időtartamát. Az útlevéllel történő beutazás esetén a maximális tartózkodási idő 90 nap, míg a személyi igazolvánnyal történő beutazás esetén a tartózkodás időtartama nem haladhatja meg a 30 napot.

Az időjárás Montenegróban

A montenegrói éghajlat tipikus mediterrán, az Adriai-tengerre jellemző - forró nyarakat élhetünk át a tengerparton, a szárazföldön azonban inkább hegyvidéki az éghajlat. A montenegrói látogatásunk a nyári hónapokban lehet a legideálisabb, amikor a hőmérő mutatója tartósan a 30 ° C fölé kúszik.

Az árak Montenegróban

Montenegróban a hivatalos pénznem az euró.

A magyar utazók számára Montenegró viszonyla olcsó üdülőhely. Az élelmiszerek ára itt körülbelül egy harmada a mi árainknak.

A szállások árai Montenegróban nagyon vonzóak az utazók számára. Már 9 euró/ éjszaka áron tudunk foglalni szállást hotelben. Találunk itt luxusszállodákat is és egyszerűbb, kedvezőbb árú hoteleket is egyaránt. Az árakat a legegyszerűbben közvetlenül a Pelikán oldalán ellenőrizhetjük.

Ha szeretnénk autót kölcsönözni és körbeautózni Podgorica környékét, javasoljuk az autót a Pelikán oldalán keresztül lefoglalni és közvetlen a repülőtéren átvenni.

A pontos idő Montenegróban

Montenegró egy azonos időzónaban van Magyarországgal, tehát annyi a pontos idő Montenegróban, mint Magyarországon.

Egészségügy és oltások a montenegrói utazás előtt

A Montenegróba utazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra.

Repülési statisztikák Montenegrón

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Montenegróba mindössze 35,00 € volt?

  • Ha Montenegróba utazol, érdemes ellátogatnod Podgorica, Tivat, Budva, Ivangrad, Zabljak városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Montenegróban

10 érdekesség Montenegróról

1
Montenegróban található a legmélyebb kanyon Európában. A neve Tara (1330 m)
2
És egy harmadik leg. Európa legesősebb helye, Crkvice falu is itt található
3
A Skadar tó a Balkán-félsziget legnagyobb tava
4
A jachtosok is szeretik Montenegrót. Akár 1500 kikötőhelyet kínál
5
Montenegrónak saját szellemvárosa van. Stari Bárnak hívják, mely egykor egy megerősített, fontos nagyváros volt. Egy pusztító földrengés után a lakók elhagyták
6
Itt fekszik Európa leghosszabb strandja is, mely 12 kilométer hosszú és Velika Plažanak hívják
7
Kotor és középkori történelmi központja az UNESCO listáján szerepel
8
Montenegró legmagasabb hegycsúcsa a Bobotov Kuk melynek legmagasabb pontja 2525 méteres tengerszint feletti magasságával
9
Montenegróban gyakorlatilag lehetetlen sík területet találni. Az ország 70% -át meredek völgyek és kanyonok, vagy meredek dombok és hegyek alkotják
10
Montenegró hivatalos nyelve a szerb
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)