Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Adelaide

Akciós repülőjegyek

Adelaide

Adelaide tökéletes hely a finom ételek és a jó borok kedvelői számára. Melbourne és Sydney városokkal ellentétben, amelyek gazdag étteremkínálatukkal büszkélkednek, Adelaide inkább a trendi, nemzetközi éttermek és közkedvelt bárok városkája. Ez a karizmatikus hely számos szórakozási lehetőséget kínál a forró szombat éjszakákra, élő zenével. Figyelemreméltó az egyedülálló építészete és festői kis templomainak száma is.

Dél-Ausztrália fővárosa nem versenyezhet Sydney, Melbourne vagy Brisbane tőkebeáramlásával, sem a bevándorlóik számával, de nem is igyekszik őket utolérni. Más előnyei vannak, és azokat igyekszik kiaknázni. Adelaide egy békés hely, ahol nincsenek forgalmi dugók, ahol európai légkör uralkodik (kevesebb az ázsiai), kulturálisan gazdag (nem véletlenül, hiszen Adelaide a „Festival State” nagyvárosa), s ahol a csodás táj nemcsak körülveszi a várost, de bele is olvad. Tudtad, hogy Adelaide az ötödik legnagyobb ausztrál város? A templomok városának („City of Churches”) is nevezik.

Bár Adelaide nem annyira népszerű úti cél, mint Sydney, Melbourne vagy Perth, a magyarok lassan kezdik felfedezni ezt a nagyvárost. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Adelaide-be. A repülőút megközelítőleg huszonkét órás, egy vagy két átszállással. Hazánkból nem indul közvetlen járat az ausztrál városba, ugyanakkor kényelmesen utazhatsz az Emirates, a Qatar Airways, a Lufthansa, az Air India, az Austrian Airlines vagy a Korean Air légitársaságokkal.

Adelaide repülőtere (ADL) az ország ötödik legforgalmasabb reptere, amely Dél-Ausztrália légi forgalmát biztosítja, 7 kilométerre nyugatra Adelaide belvárosától. A repülőtér évente 7,7 millió utas fogadására képes.

RÉSZLETEK Show less

Hasznos infók Adelaide-ről

Vízum Ausztráliába

A magyar állampolgároknak vízumra van szükségük az Ausztráliába való utazáshoz. Az útlevelednek a hazautazástól számítva legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie, emellett bankkártyára is szükséged van (nem számolnak fel költségeket). Nem kötelező utazási biztosítást kötnöd, sem szállást foglalnod, de az országba való belépésnél fel kell majd mutatnod a retúr repülőjegyedet. Részletes leírást találsz erről a blogunkban.

Az ausztráliai időjárás

A főidény decembertől februárig tart. Az éghajlat területenként változik, általánosan érvényes azonban, hogy a partvidéktől a belföld felé haladva csökken a csapadékmennyiség és nő a hőmérséklet. Decembertől februárig a kontinens déli részén a legkellemesebb az éghajlat. Az ausztrál nagyvárosok közül Adelaideben a legalacsonyabb az évi csapadékmennyiség, a nyár forró és száraz.

Az ausztráliai árak

Az Ausztráliában használatos pénznem az ausztrál dollár (AUD). Egy ausztrál dollár 100 centre osztható. 5, 10, 20, 50 és 100 dolláros bankjegyek vannak használatban, illetve 5, 10, 20 és 50 centes érmék, valamint az 1 és a 2 dolláros. Az ausztrál bankjegyek polimerből készülnek, ezt Ausztrália vezette be elsőként a világon. Az ausztrál dollár a leggyakrabban a hatodik forgalmazott pénznem a világon! Az ausztrál dollárt a hazai bankokban vagy pénzváltókban is beszerezheted. Elég, ha az első néhány napra elegendő pénzt váltasz be, ne tarts magadnál nagy összeget készpénzben. Érdemes a bankkártyás – akár érintés nélküli – fizetést választanod, hiszen még a lepukkant boltokban is van rá lehetőség. Minden sarkon találsz bankautomatát is. Utazás előtt ellenőrizd, mekkora összeget számol fel a bankod a külföldi készpénzfelvételért. Szállodát vagy apartmant keresel a városban? A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol akár foglalhatsz is.

Védőoltások az ausztráliai út előtt

Ausztrália nem kötelezi látogatóit védőoltások beadására. Az országban alacsony a fertőzés veszélye. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Adelaide-ben?

Nyolc és fél óra az időeltérés Adelaide és Magyarország ideje közt.

Mit érdemes megnézni Adelaide-ben?

10 érdekesség Ausztráliáról

1
A tudósok szerint Ausztrália állatvilágának háromnegyede mindmáig felfedezetlen
2
Ausztráliában van egy halvány rózsaszínű folyó. A tudósok számára máig rejtély, mitől ilyen színű
3
Az ország rossz híre ellenére utoljára 1981-ben jegyeztek fel pókharapás okozta halálesetet
4
Melbourne városát gyakran Batmaniaként is emlegetik
5
Ausztráliában van egy hegy, amely a Mount Disappointed (Csalódott-hegy) nevet viseli, felfedezői ugyanis elégedetlenek voltak a tetejéről nyíló kilátással
6
1892-ben több száz ember hagyta el az országot azzal a céllal, hogy létrehozzon egy utópista társadalmat valahol Paraguay közepén
7
A Highway 1 a világ leghosszabb autópályája. 14 500 km hosszan húzódik egész Ausztrália körül
8
Ausztráliában több kenguru él, mint ember
9
Az Antarktisz nagy része (5,8 millió km2) Ausztráliához tartozik
10
Ausztráliában több mint 10 000 strand van, s legalább 30 évbe telne mindet bejárnod, ha naponta új strandra látogatsz el
Hasznos ez a cikk? (Nincs értékelve)

Miért válassza a Pelikánt