Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Brisbane

Akciós repülőjegyek Brisbane-be

Érdekességek: Brisbane

Kifinomult városi galériák, fedett bárok, elhagyatott szubtrópusi strandok és hűsítő szőlőhegyek: a queenslandi régióban található Brisbane a szokatlan kontrasztok hazája. Az egyszerre frissítő és forró nagyváros virágzó éttermekkel, bárokkal, valamint gazdag kulturális élettel büszkélkedik, ami legjobb éveiről tanúskodik.

Látogass el a Moreton Bay öböl keleti partjára, az erdőkkel körülölelt, sík szigetekhez, ahol türkiz hullámok mossák a partot, a közelben pedig bálnák, teknősök és delfinek úsznak. Ha olyan helyet keresel, ahol egész évben napos az idő, ahol az élet lassabb tempóban zajlik, s ahol kedvedre válogathatsz az éttermek és bárok széles választékából, akkor Brisbane számodra a tökéletes hely.

Brisbane Queensland állam legnagyobb városa, s úgy tartják, egész Ausztrália leggyorsabban fejlődő városa. Ezt nagyrészt az idegenforgalmának köszönheti, amely támogatja a helyi gazdaságot, de az ipar számára megfelelő elhelyezkedése, valamint a népszerű helyi kultúra is hozzájárul sikeréhez. A két és negyedmilliós lakosságú város 16 ezer négyzetkilométeren terül el. Nevét a Brisbane folyóról kapta, amelyre épült.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Brisbane-ről

Vízum Ausztráliába

A magyar állampolgároknak vízumra van szükségük az Ausztráliába való utazáshoz. Az útlevelednek a hazautazástól számítva legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie, emellett bankkártyára is szükséged van (nem számolnak fel költségeket). Nem kötelező utazási biztosítást kötnöd, sem szállást foglalnod, de az országba való belépésnél fel kell majd mutatnod a retúr repülőjegyedet.

Az ausztráliai időjárás

A főidény decembertől februárig tart. Az éghajlat területenként változik, általánosan érvényes azonban, hogy a partvidéktől a belföld felé haladva csökken a csapadékmennyiség és nő a hőmérséklet. Decembertől februárig a kontinens déli részén a legkellemesebb az éghajlat. Az ausztrál nagyvárosok közül Adelaideben a legalacsonyabb az évi csapadékmennyiség, a nyár forró és száraz.

Az ausztráliai árak

Az Ausztráliában használatos pénznem az ausztrál dollár (AUD). Egy ausztrál dollár 100 centre osztható. 5, 10, 20, 50 és 100 dolláros bankjegyek vannak használatban, illetve 5, 10, 20 és 50 centes érmék, valamint az 1 és a 2 dolláros. Az ausztrál bankjegyek polimerből készülnek, ezt Ausztrália vezette be elsőként a világon. Az ausztrál dollár a leggyakrabban a hatodik forgalmazott pénznem a világon! Az ausztrál dollárt a hazai bankokban vagy pénzváltókban is beszerezheted. Elég, ha az első néhány napra elegendő pénzt váltasz be, ne tarts magadnál nagy összeget készpénzben. Érdemes a bankkártyás – akár érintés nélküli – fizetést választanod, hiszen még a lepukkant boltokban is van rá lehetőség. Minden sarkon találsz bankautomatát is. Utazás előtt ellenőrizd, mekkora összeget számol fel a bankod a külföldi készpénzfelvételért.

Szállodát vagy apartmant keresel a városban? A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol akár foglalhatsz is.

Ha pedig kocsival járnád be a környéket, bérelj autót meg otthonról a kanapédon ülve. A Pelikán oldalán összehasonlíthatod az árakat.

Védőoltások az ausztráliai út előtt

Ausztrália nem kötelezi látogatóit védőoltások beadására. Az országban alacsony a fertőzés veszélye. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Brisbane-ben?

Nyolc óra az eltérés Brisbane és Magyarország ideje közt.

Repülési érdekességek Brisbane-ben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Brisbane-be mindössze 787,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Brisbane-ben?

10 érdekesség Ausztráliáról

1
A tudósok szerint Ausztrália állatvilágának háromnegyede mindmáig felfedezetlen
2
Ausztráliában van egy halvány rózsaszínű folyó. A tudósok számára máig rejtély, mitől ilyen színű
3
Az ország rossz híre ellenére utoljára 1981-ben jegyeztek fel pókharapás okozta halálesetet
4
Melbourne városát gyakran Batmaniaként is emlegetik
5
Ausztráliában van egy hegy, amely a Mount Disappointed (Csalódott-hegy) nevet viseli, felfedezői ugyanis elégedetlenek voltak a tetejéről nyíló kilátással
6
1892-ben több száz ember hagyta el az országot azzal a céllal, hogy létrehozzon egy utópista társadalmat valahol Paraguay közepén
7
A Highway 1 a világ leghosszabb autópályája. 14 500 km hosszan húzódik egész Ausztrália körül
8
Ausztráliában több kenguru él, mint ember
9
Az Antarktisz nagy része (5,8 millió km2) Ausztráliához tartozik
10
Ausztráliában több mint 10 000 strand van, s legalább 30 évbe telne mindet bejárnod, ha naponta új strandra látogatsz el
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?