Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Sydney

Akciós repülőjegyek Sydneybe

Érdekességek: Sydney

A legnépesebb ausztrál város a nyüzsgő nagyváros és a természet egyedülálló elegyével csábítja a turistákat, a helyiek jólelkűsége és optimizmusa pedig mosolyt csal a látogatók arcára.

Sydney az ausztrál városok kirakata. Nem véletlenül. Világhírű bárjaival és éttermeivel, lélegzetelállító műemlékeivel és festői strandjaival első látásra ámulatba ejt. Napsütés, szörf, hófehér homok, boltok, étterem csodás kilátással a kikötőre – Sydney csak rád vár. A nagyváros prototípusa lépten-nyomon energiától lüktet.

Noha a főváros szerepét nem a keleti parti, új-dél-walesi Sydney tölti be, mégis itt kerülnek megrendezésre a nagyobb ünnepségek és események, köszönhetően a város földrajzi elhelyezkedésének és lakosai számának, amely az utóbbi évek alatt ötmillióra nőtt.

A természetközeli város felszabadult légköre tükröződik a helyiek életstílusán is. A belvárosban a márkás öltönyöket és az üzletemberek szigorát kényelmes viselet, póló, flipflop és széles mosoly váltja fel, azt üzenve: „no worries”.

Az ausztrál város egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Sydneybe. A repülőút megközelítőleg huszonkét órás, egy vagy két átszállással. Hazánkból nem indul közvetlen járat Ausztráliába, ugyanakkor kényelmesen utazhatsz az Emirates, a Qatar Airways, a Lufthansa, az Air India, az Austrian Airlines vagy a Korean Air légitársaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Sydneyről

Vízum Ausztráliába

A magyar állampolgároknak vízumra van szükségük az Ausztráliába való utazáshoz. Az útlevelednek a hazautazástól számítva legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie, emellett bankkártyára is szükséged van (nem számolnak fel költségeket). Nem kötelező utazási biztosítást kötnöd, sem szállást foglalnod, de az országba való belépésnél fel kell majd mutatnod a retúr repülőjegyedet.

Az ausztráliai időjárás

A főidény decembertől februárig tart. Az éghajlat területenként változik, általánosan érvényes azonban, hogy a partvidéktől a belföld felé haladva csökken a csapadékmennyiség és nő a hőmérséklet. Decembertől februárig a kontinens déli részén a legkellemesebb az éghajlat. Az ausztrál nagyvárosok közül Adelaideben a legalacsonyabb az évi csapadékmennyiség, a nyár forró és száraz.

Az ausztráliai árak

Az Ausztráliában használatos pénznem az ausztrál dollár (AUD). Egy ausztrál dollár 100 centre osztható. 5, 10, 20, 50 és 100 dolláros bankjegyek vannak használatban, illetve 5, 10, 20 és 50 centes érmék, valamint az 1 és a 2 dolláros. Az ausztrál bankjegyek polimerből készülnek, ezt Ausztrália vezette be elsőként a világon. Az ausztrál dollár a leggyakrabban a hatodik forgalmazott pénznem a világon! Az ausztrál dollárt a hazai bankokban vagy pénzváltókban is beszerezheted. Elég, ha az első néhány napra elegendő pénzt váltasz be, ne tarts magadnál nagy összeget készpénzben. Érdemes a bankkártyás – akár érintés nélküli – fizetést választanod, hiszen még a lepukkant boltokban is van rá lehetőség. Minden sarkon találsz bankautomatát is. Utazás előtt ellenőrizd, mekkora összeget számol fel a bankod a külföldi készpénzfelvételért.

Szállodát vagy apartmant keresel a városban? A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol akár foglalhatsz is.

Ha pedig kocsival járnád be a környéket, bérelj autót meg otthonról a kanapédon ülve. A Pelikán oldalán összehasonlíthatod az árakat.

Védőoltások az ausztráliai út előtt

Ausztrália nem kötelezi látogatóit védőoltások beadására. Az országban alacsony a fertőzés veszélye. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Sydneyben?

Sydneyben kilenc órával több van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Sydneyben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Sydneybe mindössze 639,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Sydneyben?

10 érdekesség Ausztráliáról

1
A tudósok szerint Ausztrália állatvilágának háromnegyede mindmáig felfedezetlen
2
Ausztráliában van egy halvány rózsaszínű folyó. A tudósok számára máig rejtély, mitől ilyen színű
3
Az ország rossz híre ellenére utoljára 1981-ben jegyeztek fel pókharapás okozta halálesetet
4
Melbourne városát gyakran Batmaniaként is emlegetik
5
Ausztráliában van egy hegy, amely a Mount Disappointed (Csalódott-hegy) nevet viseli, felfedezői ugyanis elégedetlenek voltak a tetejéről nyíló kilátással
6
1892-ben több száz ember hagyta el az országot azzal a céllal, hogy létrehozzon egy utópista társadalmat valahol Paraguay közepén
7
A Highway 1 a világ leghosszabb autópályája. 14 500 km hosszan húzódik egész Ausztrália körül
8
Ausztráliában több kenguru él, mint ember
9
Az Antarktisz nagy része (5,8 millió km2) Ausztráliához tartozik
10
Ausztráliában több mint 10 000 strand van, s legalább 30 évbe telne mindet bejárnod, ha naponta új strandra látogatsz el
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?