Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Melbourne

Akciós repülőjegyek Melbournébe

Érdekességek: Melbourne

Hosszú éveken keresztül Sydney volt Ausztrália legnépszerűbb nagyvárosa. A hazaiak szerint azonban az ausztrál földrész tartogat ennél jobbat is. Melbourne hivatalosan is a legmenőbb ausztrál város, s világviszonylatban is előkelő helyet foglal el a ranglistán. A lakosok öltözéke mindig kifogástalan, az épületek tetejét méhkaptárak lepik el, emellett Melbourne a világ első városa, ahol a szendvics-rendelésed szó szerint az öledbe pottyan egy ejtőernyővel. Ezt úgy hívják, Jafflechute.

A stílusos és művészi Melbourne egy kivételesen dinamikus és nemzetközi nagyváros. A helyiek a kávé és a kultúra nagy szerelmesei. Ha a szíved mélyén egy kicsit is hipszter vagy, akkor Melbourne a te városod. Melbourne a nagyvárosi forgatag és a fasorral szegélyezett utcák különös elegye. Szinte minden sarkon bárok várnak, a gyalogosátkelőknél pedig megcsodálhatod az utcai művészek remekműveit. Melbourne egy olyan hely, ahol akár egy nap alatt megtapasztalhatod mind a négy évszakot, ezért ne felejtsd otthon az esernyődet vagy az esőkabátodat.

A második legnagyobb ausztrál város és Victoria állam fővárosa rendszeresen vezető helyet foglal el a legélhetőbb helyek listáján. Főként testvérvárosával, Sydneyvel való rivalizálásáról híres.

Melbourne népszerű úti cél a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz az ausztrál városba. A repülőút megközelítőleg huszonkét órás, egy vagy két átszállással. Hazánkból nem indul közvetlen járat Ausztráliába, ugyanakkor kényelmesen utazhatsz az Emirates, a Qatar Airways, a THAI Airways, az EVA Air, az Austrian Airlines, a Lufthansa, az Air India vagy a Qantas légitársaságokkal.

A Melbourne Airport (MEL) Ausztrália második legforgalmasabb repülőtere, évente mintegy 30 millió utast fogad. A Tullamarine Airport néven is ismert repülőtér 23 kilométerre fekszik a belvárostól.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Melbourne-ről

Vízum Ausztráliába

A magyar állampolgároknak vízumra van szükségük az Ausztráliába való utazáshoz. Az útlevelednek a hazautazástól számítva legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie, emellett bankkártyára is szükséged van (nem számolnak fel költségeket). Nem kötelező utazási biztosítást kötnöd, sem szállást foglalnod, de az országba való belépésnél fel kell majd mutatnod a retúr repülőjegyedet.

Az ausztráliai időjárás

A főidény decembertől februárig tart. Az éghajlat területenként változik, általánosan érvényes azonban, hogy a partvidéktől a belföld felé haladva csökken a csapadékmennyiség és nő a hőmérséklet. Decembertől februárig a kontinens déli részén a legkellemesebb az éghajlat. Az ausztrál nagyvárosok közül Adelaideben a legalacsonyabb az évi csapadékmennyiség, a nyár forró és száraz.

Az ausztráliai árak

Az Ausztráliában használatos pénznem az ausztrál dollár (AUD). Egy ausztrál dollár 100 centre osztható. 5, 10, 20, 50 és 100 dolláros bankjegyek vannak használatban, illetve 5, 10, 20 és 50 centes érmék, valamint az 1 és a 2 dolláros. Az ausztrál bankjegyek polimerből készülnek, ezt Ausztrália vezette be elsőként a világon. Az ausztrál dollár a leggyakrabban a hatodik forgalmazott pénznem a világon! Az ausztrál dollárt a hazai bankokban vagy pénzváltókban is beszerezheted. Elég, ha az első néhány napra elegendő pénzt váltasz be, ne tarts magadnál nagy összeget készpénzben. Érdemes a bankkártyás – akár érintés nélküli – fizetést választanod, hiszen még a lepukkant boltokban is van rá lehetőség. Minden sarkon találsz bankautomatát is. Utazás előtt ellenőrizd, mekkora összeget számol fel a bankod a külföldi készpénzfelvételért.

Szállodát vagy apartmant keresel a városban? A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol akár foglalhatsz is.

Ha pedig kocsival járnád be a környéket, bérelj autót meg otthonról a kanapédon ülve. A Pelikán oldalán összehasonlíthatod az árakat.

Védőoltások az ausztráliai út előtt

Ausztrália nem kötelezi látogatóit védőoltások beadására. Az országban alacsony a fertőzés veszélye. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Melbourne-ben?

Nyolc óra az eltérés Melbourne és Magyarország ideje közt.

Repülési érdekességek Melbourneben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Melbournébe mindössze 629,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Melbourne-ben?

10 érdekesség Ausztráliáról

1
A tudósok szerint Ausztrália állatvilágának háromnegyede mindmáig felfedezetlen
2
Ausztráliában van egy halvány rózsaszínű folyó. A tudósok számára máig rejtély, mitől ilyen színű
3
Az ország rossz híre ellenére utoljára 1981-ben jegyeztek fel pókharapás okozta halálesetet
4
Melbourne városát gyakran Batmaniaként is emlegetik
5
Ausztráliában van egy hegy, amely a Mount Disappointed (Csalódott-hegy) nevet viseli, felfedezői ugyanis elégedetlenek voltak a tetejéről nyíló kilátással
6
1892-ben több száz ember hagyta el az országot azzal a céllal, hogy létrehozzon egy utópista társadalmat valahol Paraguay közepén
7
A Highway 1 a világ leghosszabb autópályája. 14 500 km hosszan húzódik egész Ausztrália körül
8
Ausztráliában több kenguru él, mint ember
9
Az Antarktisz nagy része (5,8 millió km2) Ausztráliához tartozik
10
Ausztráliában több mint 10 000 strand van, s legalább 30 évbe telne mindet bejárnod, ha naponta új strandra látogatsz el
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?