Skip to main content
Megrendelés közben

Esküvő. Milyen vezetéknevet kell megadni a megrendelésben?

A megrendelésbe azt a vezetéknevet szükséges megadni, amely a kiutazáskor az érvényes útiokmányban szerepelni fog. Abban az esetben, ha a kiutazás előtt új úti okmányt állíttat ki, kérjük adja meg az esküvő utáni vezetéknevet a megrendelés létrehozásakor is. Ha megtartja a régi nevére szóló útiokmányát és ezzel fog kiutazni, a megrendelésbe is az itt található vezetéknevet adja meg.
A repülőgyek foglalása és kiállítása a kifizetés után történik azokra a nevekre, amelyek a megrendelésben szerepelnek. A név módosítása egy már kiállított repülőjegyen nem lehetséges. Amennyiben az adott légitársaság engedélyezi is, csupán felár ellenében lehetséges kérvényezni azt.

Utazás terhesség ideje alatt

Általában biztonságosnak tartják a repülős utazást várandós anyukák esetében is, viszont több tényezőt figyelembe kell venni. A repülés minimális egészségügyi kockázatot jelent a normál lefolyású terhes anyukák számára. A magas kockázatú terhességgel, cukorbetegséggel, magas vérnyomással, vérszegénységgel küzdő nők esetében kerülendő a repülés. Azok számára is, akiknek a kezelőorvosuk nem javasolja a repülést.

Egyes szakértők szerint a második trimeszterben a legbiztonságosabb repülni, azaz 14. – 27. hétben. A legtöbb orvos egyetért abban, hogy a terhesség 28. hetéig gond nélkül repülhet. A komplikációmentes terhesség 28. hetének elérése után a terhes anyukák számára kötelező az utazásra való alkalmasságukat igazoló a szülész/szakorvos által kiállított orvosi igazolás bemutatása.

A kismamák szállításának konkrét feltételei légitársaságonként eltérőek lehetnek, ezért javasoljuk, hogy a kiválasztott jegyek feltételeivel kapcsolatban forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz. Például a Ryanair légitársaság kéri az előre kitöltött és orvos által igazolt „Fit to fly” űrlapot.

Az ajánlatban több alternatív szálloda is szerepel. Mi alapján határozzák meg, hogy melyik szállodába leszünk besorolva?

A magas kereslett miatt több alternatív szállodát biztosítunk kínálatunkban. A szállodákat elérhetőségek szerint osztjuk be a megadott időpontban.

Többen vagyunk és azonos szállodát szeretnénk.

Ha nagyobb létszámban szeretnének utazni ugyanabban az időpontban, javasoljuk, hogy Ügyfélszolgálatunkon előzetesen tájékozódjon a szállodai szobák elérhetőségéről. A szabad helyek ellenőrzése és megerősítése után közvetlenül a weboldalunkon létre hozhatja a megrendelést. Utána kérjük, forduljon újra Ügyfélszolgálatunkhoz. A konkrét megrendelésekbe bejegyzés készül a közös utazásról Kapcsolatfelvétel nélkül nem lehetséges a megrendelések összekapcsolása, és nem garantáljuk a foglalást ugyanabban a szállodában.

Hogyan juthatok kedvezményes kuponhoz?

Pelikán rendszeresen készít exkluzív akciókat, amikor is hírlevélben értesíti Ügyfeleit a már létező kuponokról, de akár közösségi hálozatainkon keresztül, vagy blogunkon Repjegykirály-on is megtalálhatóak. Ezért tanácsoljuk, hogy minél hamarabb iratkozzon fel hírleveleinkre, ahol az elsők között értesülhet az egyedi akciókról, kuponokról.

A kedvezményes kupont felhasználhatom bármilyen termékre a pelikan.hu oldalán?

A pelikan.hu által kiállított kuponokat fel lehet használni repülőjegyek ill. komplex utak foglalására. A konkrét kupon feltételeiről Ügyfeleinket időben tájékoztatjuk.

Rendelkezem akció utalvánnyal. Mi a teendőm?

Az akció utalványt felhasználhatja a megrendelés megadásánál és azt közvetlenül a szöveg pontos beírásával amely az utalványon szerepel a „megrendelés kalkulációja“ pontban. Az „átszámolni“ gombra kattintva, automatikusan a teljes árból levonódik az utalvány értéke.

Rendelkezem ajándékutalvánnyal. Mi a teendőm?

Az ajándékutalványt felhasználhatja egy termék foglalásával a www.pelikan.hu weboldalon és az ügyfélszolgálatunk értesítésével e-mailben vagy telefonon.

A kifizetés után létrehozunk és elküldünk egy ajándékutalványt egyedi kóddal. Az ajándékutalványt felhasznáhatja ügyfélszolgálatunkon keresztül tett foglalással Az ügyfél az ajándékutalványt minimálisan az utalvány értékében hazsnálhatja fel . Ha alacsonyabb értékben vásárol, mint a nominális értékét az ajándékutalványt árkülönbsége nem térítendő vissza. Ha magasabb értékeb vásárol mint a nomiális érték, a különbséget kiszámlázzuk annak a személynek, aki az ajándékutalványt bemutatta a Pelikánnak. Az ajándékutalvány csak egy vásárlásra hagynálható fel.

Az ajándékutalványok nem használhatókfel autóbérlésre és szállás foglalására szallas.pelikan.hu weboldalon keresztül.

Abban az esetben, ha felkeltettük érdeklődését, kérjük lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

Hasznosnak találta az információkat az oldalon?