Skip to main content
Az utazás előtt és alatt

Szükségem van vízumra a tranzit- és végső célallomásnál?

A vízumkötelességről tájékoztatjuk ügyfelünket még az ajánlatunkban a megrendelés előtt. Pontos információkért és utazási tanácsokért országonként keressek fel a konzuli szolgálat oldalát: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Az útlevelem érvényessége 3 hónap múlva lejár. Mi a teendőm?

Az országok többségénel beutazáskor (EÚ-n,Svájcon és Norvégián kívül) szükséges az útlevél. Az útlevélnek minimálisan 6 hónappal a visszatérés után is érvenyesnek és legalább 2 üres oldalnak kell lennie a vízum bejegyzésekhez. Abban az esetben ha az érvényessége rövid időn belül jár le, javasoljuk útlevelének meghosszabítását.

Kiegészítő szolgáltatást szeretnék igénybe venni. Mi a teendőm?

Kiegészítő szolgáltatást telefonon vagy e-mailben tud igényelni Ügyfélszolgálatunknál. Abban az esetben ha a kiegészítő szolgáltatást még a megrendelés kifizetése előtt szeretné hozzáadni, Ügyfélszolgálatunk ellenőrizni az elérhetőségét, javítja az előleg számlát és hozzáadja a kívánt szolgáltatást megrendeléséhez.

Abban az esetben, ha utólag, megrendelés kifizetése után szeretne kiegészítő szolgáltatást vásárolni, ellenőrizzük a szolgáltatások elérhetőségét és e-mailben küldjük a számlát a fizetéshez.

Szeretnék transzfert igénybe venni a reptérről a szállodába. Mi a teendőm?

Abban az esetben, ha transzfert szeretne igénybe venni, kérjük értesítse ügyfélszolgálatunkat e-mailben vagy telefonon. Kérjük adja meg a foglalás számát, személyek számát és a traszfer típusát. Szivesen ajánlunk Ӧnnek privát transzfert szállodába/szállodából vagy a városközpontba/városközpontból.

Az ár tartalmazza a kézipoggyászt. Hogyan tudok feladott poggyászt vásárolni?

A feladott poggyász közvetlenül az online megrendelés során adható hozzá. Amennyiben ilyen lehetőség nem áll rendelkezésére, a poggyász áráról Ügyfélszolgálatunkon érdeklődhet telefonon vagy e-mailben. Szakértőink ellenőrzik a lehetőségeket és árakat.

Ezt követően a szükséges poggyászról előleg számlát állítunk ki, amelyet bankkártyával, banki átutalással vagy közvetlen bankbetéttel fizethet ki.

Milyen súlyú és méretű kézipoggyász a megengedett?

Az utasok általában ingyenes kézipoggyásszal rendelkeznek, a mérete és súlya minden egyes légitársaságnál eltérő. A megrendelés során a korlátozások fel vannak tüntetve.

Egy klasszikus légitásaság általában 1 db kézipoggyászt engedélyez max. 55x40x20cm méretekkel és 10kg súlyig. Konkrét légitásaságtól függően ezen felül, plusz 1 darab táskát engedélyeznek az utastérre (kézitáska, laptop, fényképezőgép).

A fapados légitásaságok esetén csak 1 db kézipoggyászt vihet magával, mely általában csupán hátizsák méretű.

A konkrét információkat, kérjük, ellenőrizze az adott légitársaság weboldalán, vagy lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal.

Mit vihetek a kézipoggyászban?

A folyadékok legfeljebb 100 ml-es kiszerelésben tárolandóak. A flakonokat egy átlátszó, újrazárható, 20x20 méretű és legfeljebb 1 liter térfogatú műanyag zacskóba kell helyezni. A műanyag zacskót külön be kell mutatni a biztonsági ellenőrzés során.

Az utas jogosult arra, hogy magával vigye az utazás során nélkülözhetetlen gyógyszereit. Ugyanígy vihet magával speciális diétás vagy bébi ételt a gyermekeknek. A gyógyszerek és bizonyos folyadékok mennyisége meghaldhatja az előírtakat, viszont ez esetben az utasnak fel kell mutatnia egy orvosi igazolást a gyógyszerek használatáól.

A repülőgép fedélzetére tilos felvinni veszélyes tárgyakat. Az ilyen tárgyak közé soroljuk az éles tárgyakat, lőfegyvert, gél és folyékony kozmetikai folyadékokat amelyek meghaladják a 100ml-t.

Amennyiben a folyadékok és egyebek nem fognak megfelelni a biztonsági feltételeknek, a repülőtéri biztonsági ellenőrzés során, ezeket elkobozzák az utasoktól.

Veszélyes tárgyak szállítása

A repülőgép és a fedélzeten utazók biztonsága érdekében az utasok feladott vagy kézipoggyásza (néhány kivételével) nem tartalmazhat potenciálisan veszélyes anyagokat, mint pl. a következők:

Sűrített gáz (kivételek lehetnek), sav, elem/ akkumulátor , fehérítő, robbanó anyagok, gyúlékony folyadékok, gyúlékony gázok, kábító hatású gáz spray-k, gyufa és öngyújtó, méreg.

Az utas köteles ezekről a tágyakról informálódni közvetlenül a légitársaságokál.

Az utazás tartalmazza az idegenvezetőt? Fog valaki várni a reptéren?

Ajánlatainkat több kategóriába osztjuk és valamelyik kategória tartalmazza az idegenvezető asszisztenciáját is. Néhány csomag tartalmazza a repülőtéri transzfert privát sofőrrel, aki a reptéren egy táblával és névvel várja az utasokat a repülőtér érkezési csarnokában.

Minden információ megtalálható a megrendelés során, és természtesen a visszaigazoló e-mailünk mellékletében is.

Hogyan jutok el tömegközlekedéssel a szállodába?

A konkrét akciós utazásnál a „Reptérről a hotelbe“ pontban megtalálja az összes szükséges információt.

Az érkezés után hol találom meg a Terravision társaság pultját?

Érkezés után keresse meg a Terravison társaság jelét a repülőtéren található információs táblákon. A buszsofőrnek, kérjük, mutassa be az érvényes és kinyomtatott jegyeket. Minden jegyen fel van tüntetve az összes Terravision buszmegálló.

Római tartózkodása esetén, kérjük, váltsa be az utalványát a "Terravision Cafe"-ban , amelyet majd felmutat a buszsofőrnek. Terravision Cafe a buszmegálló mellett található.

Mi a teendőm, miután megérkezem a szállodába?

Miután megérkezett a szállodába szükséges bemutatni a szállodai utalványát a szálloda recepcióján.

A legtöbb szállodában az utas érkezése napján, a check-in után jogosult csak a szállodai szolgáltatások kihasználására, amelyre általában 14:00 után van lehetőség. Ez azt jelenti, hogy a szálloda köteles elvégezni a check-int és elszállásolni Ӧnöket az említett időpontban.

Az ennél korábbi check-in /regisztráció kizárólag a szállásadó döntésétől függ.

Check-in 14:00 előtt és check-out 10:00 után

Kérjük, tájekozódjon közvetlenül a szálloda recepcioján a 14:00 előtti check-inről és a 10:00 utáni check-outról. Figyelmeztetjük, hogy a szálloda felárat kérhet a szolgáltatásért, melyről szintén tőlük kérhet tájékoztatást.

Hasznosnak találta az információkat az oldalon?