Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Guadeloupe

Akciós repülőjegyek Guadeloupe-ba

Érdekességek: Guadeloupe

A Karib-tenger türkizkék vizein a népszerű Kuba vagy Puerto Rico mellett számos olyan sziget található, amely a paradicsomi üdülés és felejthetetlen kirándulás ígéretével kecsegtet. A Karib-térség szigetei – finom, homokos partok, sűrű esőerdővel benőtt hegyek, amelyek közül itt-ott kibukkan az aktív tűzhányó is. Guadeloupe pontosan ilyen.

Már a repülőgépből, madártávlatból is varázslatos kilátás nyílik a karibi szigetre. A buja növényzet fedte hegyek és a fehér, homokos partokat nyaldosó türkizkék tenger látványa ámulatba ejtő. A magasból Guadeloupe egy zöld lepkére emlékeztet. A nagyobb, nyugati szárnyon terül el a La Soufriére aktív tűzhányó, amelyet védett terület, nemzeti park vesz körül.

A másik szárnya már kevésbé hegyvidéki jellegű, s a dombok helyett banán- és ananászültetvények borítják. Bár az emberek többsége úgy hiszi, az ananász Hawaiiról származik, valójában éppen Guadeloupe szigetéről, ahol Kolumbusz Kristóf először kóstolta az egzotikus gyümölcsöt. Az egészségügy franciaországi színvonalú, a hivatalos nyelv pedig a francia. A turisztikai régiókban az angol és a német nyelv is használatos.

Hazánkból is találni olcsóbb repülőjegyet Guadeloupe szigetére. Elég, ha figyelemmel követed a Pelikán oldalán az Air France, illetve a fapados LEVEL légitársaságok kedvezményes kínálatát. A környező repülőterekről nem indul közvetlen járat a szigetre. Párizsból azonban kedvező áron repülhetsz Guadeloupéba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Guadeloupe-ban

Guadeloupe

Guadeloupe Franciaország tengerentúli megyéinek egyike, s ez számos előnnyel jár. Franciaországból közvetlen járat indul a szigetre, s kedvezőbb feltételek vonatkoznak az országba való belépésre. Ahogy az Európai Unió tagállamaiban, Guadeloupe szigetén sincs szükség vízumra, az országban használatos pénznem pedig az euró. A pálmafák és a francia sárm egyedülálló elegye évente rengeteg amerikai és európai turistát csábít Gosier üdülőhelyre.

Az ínyencek által is rendkívül közkedvelt ez a hely, főként a kiváló kreol konyha mennyei fogásainak és a helyi rumnak köszönhetően. A kis falu, ahol a lakosok élete a kakaóbab-, kávé- és pamuttermesztés körül forgott, Guadeloupe legnagyobb üdülőhelyévé alakult, s a lakosok immár a látogatók kényelmére összpontosítanak. A kirándulók süttethetik magukat a ragyogó napon, megpihenhetnek a pálmafák hűs árnya alatt, de sportolhatnak és megpróbálkozhatnak a vízi sportokkal is.

Guadeloupe a Karib-térség egyik leglátogatottabb üdülőhelye. A magyar utazók körében is rendkívül népszerű, egyre többen látogatnak el az egzotikus szigetre. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Guadeloupe-ba. Közvetlen járat nem indul hazánkból, ugyanakkor egy átszállással Párizsban kényelmesen utazhatsz az Air France, a KLM vagy az Austrian Airlines légitársaságok járataival. A repülőút megközelítőleg 15 óra hosszú. A nemzetközi repülőtér Pointe-à-Pitre (PTP) városban található.

Hasznos infók Guadeloupéról

Vízum Guadeloupe szigetére

A szigetre való belépéshez elég a személyi igazolvány is, ugyanakkor a biztonság kedvéért tartsd magadnál az útleveledet is, amelynek a hazautazástól számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A guadeloupe-i időjárás

Guadeloupe éghajlata mérsékelten trópusi jellegű, két évszak váltakozik: az esős és a száraz. Az átlaghőmérséklet egész évben 25-30 °C között mozog, a tenger vize pedig 25-28 °C-os. A levegő páratartalma 77-85% körüli. Valójában két évszak váltakozik a szigeten: februártól júniusig tart a száraz időszak, júliustól januárig pedig az esős évszak. Heves esőzésekre és ciklonok kialakulására lehet számítani ebben a térségben szeptembertől egészen októberig.

A guadeloupe-i árak

Guadeloupe Franciaország tengerentúli megyéinek egyike, ezért személyi igazolvánnyal is utazhatsz a szigetre! A biztonság kedvéért azonban vidd magaddal az útleveledet, hiszen biztosan szeretnél kirándulni a szigeten kívül is. A szigeten euróval is lehet fizetni. Főleg franciául boldogulsz majd, de a szállodák és az üdülőhelyek területén angolul is beszélnek.

Szállodát keresel a Karib-térségben? A hatalmas kínálatban könnyű elveszni. A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol a foglalást is elintézheted.

Ha autót szeretnél bérelni, megteheted a repülőtéren. A foglalást elintézheted a Pelikán közvetítésével is.

Védőoltások a Guadeloupe szigetére való utazás előtt

Guadeloupe szigetén magas szintű az orvosi ellátás. Minél nagyobb a város, annál jobban felszereltek a kórházak. Mind az állami, mind a magánkórházak igazán jó színvonalúak. Nincs szükség védőoltás beadására az utazás előtt.

Mennyi az idő Guadeloupe szigetén

Guadeloupe szigetén 5 órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Repülési statisztikák Guadeloupe-ban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Guadeloupe-ba mindössze 545,00 € volt?

  • Ha Guadeloupe-ba utazol, érdemes ellátogatnod Pointe-à-pitre, St Martin, Basse Terre, La Desirade, Marie Galante városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Guadeloupe szigetén?

10 érdekesség Guadeloupe szigetéről

1
Guadeloupe kilenc szigetből álló szigetcsoport
2
Martinique-hez hasonlóan Guadeloupe is viszonylag hegyvidéki jellegű. A sziget legmagasabb pontja a Soufriere 1484 méter tengerszint feletti magassággal
3
Az ország Franciaország mellett Németországgal, az USA-val, Japánnal és a Holland Antillákkal üzletel
4
A Karib-térség legnagyobb vízesése Guadeloupe-ben található
5
A szigeten banán-, rum- és cukorexporttal foglalkoznak
6
Érdekeség, hogy a sziget nem volt mindig francia gyarmat, a 18. században egy ideig Svédország fennhatósága alá tartozott
7
A lakosok 95%-a katolikus vallású
8
Az őslakosok Karukerának nevezték a szigetet, ami annyit tesz: a szép vizek szigete
9
A kreol közösség alkotja a lakosság 90%-át, főként sötétbőrű emberekről van szó
10
Annak ellenére, hogy a francia a hivatalos nyelv a szigeten, a lakosok többsége a kreol nyelvet beszéli
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?