Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Párizs

Akciós repülőjegyek Párizsba

Érdekességek: Párizs

Olcsó repülőjegyjegyet keres Párizsba? Kényelmes szállást szállodában vagy apartmanban, esetleg nyaralási ajánlatokat Párizsban? A Pelikan.hu oldalon összehasonlíthatja a repülőjegyek, szállás, autókölcsönzés és biztosítás árait az utazás előtt, de kínálunk teljes nyaralási ajánlatokat is Párizsban.

Párizs a legnépszerűbb franciai város, valamint Európa leglátogatottabb helyeinek egyike. A szerelem városa, a fény városa, s gyakran a közhelyeké is. Párizs számtalan jelzővel illethető, talán ez adja a hely sajátos, utánozhatatlan báját. Valódi femme fatale – mindenki mást szeret benne. A Louvre, a Pompidou központ vagy Rodin Múzeum – csak hogy néhányat említsünk – teszik őt a művészetek fővárosává.

A 19. századtól fogva az Eiffel-torony vált Párizs jelképévé. A világ egyik legnépszerűbb épülete kihagyhatatlan látványosság.

A párizsiak sosem vetik meg az ínyenc borokat és ételeket. Párizst fel kell ölteni, meg kell ízlelni, illatozni, hordani kell, mint egy különleges alkalomra szánt ruhát. Ha Párizsba készül, itt minden fontos információt megtalál.

Párizsba a legolcsóbban Budapestről (Ryanair), Pozsonyból (Ryanair) vagy Bécsből (Air France, Austrian Airlines, Laudamotion Vueling) utazhat. A közvetlen járatok két óra hosszúak. Budapestről a Párizs központjától 100 kilométerre található Beauvais-Tillé repülőtérre (BVA), míg Bécsből leggyakrabban a Charles de Gaulle-ra (CDG), vagy Párizs második legnagyobb repülőterére (Orly) érkeznek a járatok.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos információk Párizsról

Úti okmányok Franciaországba

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége útlevélre, sem vízumra, elég, ha van még legalább 6 hónapig érvényes személyi igazolványa. A gyerekeknek saját útlevéllel kell rendelkezniük.

Párizs időjárás

Párizsra nyugat-európai éghajlat jellemző, amit nagyban befolyásol az Atlanti-óceán közelsége is. Az időjárás nagyon hasonló Magyarországéhoz, ugyanakkor a telek és a nyarak mérsékeltebbek. Télen az átlaghőmérséklet 5 °C, nyáron pedig 20 °C. Az év legmelegebb hónapja a július, a leghidegebb pedig a január. A legideálisabb, ha tavasszal látogat Párizsba. Márciustól májusig kevés a csapadék.

Párizs árak

A francia nemzeti valuta az euró. Szállást keres Párizsban? A hotelek árait ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat. Amennyiben profikra bízná az utazás megszervezését, a Pelikan.hu oldalon párizsi utazásokat is foglalhat.

Párizsban barátságos áron taxizhat, még a rövidebb utakon is megéri. Ha esetleg lekésné a reptérre tartó autóbuszt, érdemes taxit hívnia.

Rendkívül hasznosak az ún. city pass jegyek – Paris City Passport, vagy más néven Paris Pass és Musée Pass. Ez előbbi kínálatában szerepel az autóbuszkörút, a hajókirándulás, a múzeumlátogatás, valamint az Eiffel-torony és Napóleon sírjának megtekintése. A Musée Passnak köszönhetően csaknem 60 párizsi múzeumba és várba látogathat el. Nem kell sorban állnia a jegypénztárnál, mégis olcsóbban jön ki, mintha egyesével szerezné be a jegyeket.

Védőoltások a franciaországi utazás előtt

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége védőoltásokra. A fertőzés veszélye ebben az államban minimális. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Párizsban?

Párizs az UTC +1 időzónában található, csakúgy, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Párizsba

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Párizsba mindössze 37,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 3 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Párizsban

10 érdekesség Párizsról

1
Az Eiffel-torony eredetileg időszakos építménynek készült (kb. 20 évre), méghozzá az 1889-es párizsi világkiállítás alkalmából.
2
Párizsban három Szabadság-szobor található. A leghíresebb a Szajna folyó közepén, egy kis szigeten áll, és az amerikai testvére, a New York-i Szabadság-szobor felé néz.
3
Kevesen tudják, hogy Párizs leghíresebb tájékozódási pontja, az Eiffel-torony mozgásban van. Ugyanis az anyag, amelyből épült, erős szelek és nagy forróság hatására kitágul, maximum 18 cm-re.
4
A legtöbben nem a kultúráért látogatnak Párizsba, hanem Mickey Mouse miatt (Disneyland).
5
Az Eiffel-torony látogatóinak 1 665 lépcsőfokon kell felkapaszkodnia a torony tetejére.
6
Állítólag csak egyetlen STOP-tábla található egész Párizsban.
7
Párizsban körülbelül 6 100 utca és sikátor található. A legrövidebb a Rue des Degrés, amely 5,75 méter hosszú.
8
Párizs eredetileg Lutetia nevezetű római város volt.
9
A Notre Dame katedrális legnagyobb harangja körülbelül 13 tonnás, és az Emmanuel nevet kapta.
10
Párizs utcáin átlagosan 10 filmet vagy reklámot forgatnak egy nap.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?