Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Puerto Rico

Akciós repülőjegyek Puerto Ricóba

Érdekességek: Puerto Rico

Puerto Rico a legkisebb Karib-sziget. Mindössze 130 km széles, ennek ellenére az egyes részek éghajlata, növényzete és strandja eltérőbb nem is lehetne.

Puerto Rico fordításban annyit tesz: gazdag kikötő. És valóban, a sziget máig a Karib-térség leggazdagabbjai közé tartozik. Puerto Rico az Egyesült Államok társállama, a hivatalos nyelv az angol, de spanyolul is boldogulhatsz. Végső soron a szigeten a spanyol kultúra dominál, talán éppen ezért népszerű egzotikus nyaralóhely.

Puerto Rico fővárosa San Juan. A turistákat csábítja az páratlan karibi rum és a szivar. Másokat a történelmi épületek és a műemlékek vonzanak, melyek többsége a gyarmatosítás korából származik, amikor Kolumbusz Kristóf elsőként fedezte fel Puerto Ricót. Ekkor vált a sziget spanyol gyarmattá.

Puerto Ricóban a hőmérséklet egész évben kellemes harminc fok körül mozog. A tenger vize 27 °C-os. A homokos partok és kókuszpálmák összképe olyan, akár a képeslapokon, az azúrkék tenger hullámai pedig ideálisak a szörfözéshez.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Puerto Ricóba. Elég, ha a Pelikán oldalán figyelemmel követed az American Airlines, a British Airways, a Finnair, a Delta Airlines vagy a United Airlines légitársaságok akciós kínálatait. A környező repülőterekről nem indul közvetlen járat Puerto Ricóba, általában egy vagy két átszállással juthatsz el az országba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Puerto Ricóban

San Juan

Puerto Rico a csodás strandok országa, a szűk, macskaköves utcácskákkal átszőtt főváros pedig a gyarmatosítási idők hangulatát árasztja. A helyiek büszkén hangoztatják, hogy Puerto Rico történelmi városrésze olyan, akár Európa Párizsa. Ne habozz, és harapj ki egy szeletet az egyedülálló atmoszférájú városból.

A szigeten az El Morro erőd dominál, amely rendületlenül emlékeztet azokra az időkre, amikor a nagyhatalmak el akarták foglalni ezt a figyelemreméltó szigetet. Az erődöt csodás természet veszi körül, a fenséges esőerdőben értékes fák és növények nőnek.

A város utcáin helyben sodorják a kiváló szivart. Láthatod, hogy szivart sodró úrból teljes nyugalom árad. Ez jellemző az egész városra is. Figyeld meg, hogy sietnek a törzsvendégek a bárhoz, mellettük pedig lányok vonaglanak a salsa szenvedélyes ritmusára. San Juanban fogyassz Bacardit, s ahogy a mondás tartja, a nap fizeti a következő kört. Kezdd a gyárban, ahol a kivételes aromájú rum készül.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz San Juanba. Elég, ha a Pelikán oldalán figyelemmel követed az American Airlines, a British Airways, a Finnair, a Delta Airlines vagy a United Airlines légitársaságok akciós kínálatait. A környező repülőterekről nem indul közvetlen járat San Juanba, általában egy vagy két átszállással juthatsz el az országba.

Repülési statisztikák Puerto Ricóban

  • Ha Puerto Ricóba utazol, érdemes ellátogatnod San Juan, Arecibo, Aguadilla, Culebra, Vieques városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni és átélni Puerto Ricóban?

10 érdekesség Puerto Ricóról

1
Puerto Rico neve számos természeti erőforrásából ered, ezek közül a legjelentősebb az arany
2
A Bacardi rumgyár San Juanban található, ez a világ legnagyobb rumfőzdéje
3
A Puerto Rico-iak nem fizetnek jövedelemadót
4
Puerto Rico az egyetlen hely, ahol nem élnek kígyók a trópusi esőerdőben
5
Puerto Rico erről a három dologról ismert: Ricky Martin, a recesszió és a rum
6
Puerto Ricót elsőként Kolumbusz Kristóf fedezte fel 1493-ban
7
Puerto Rico nemzeti étele az Arroz con Gandules, ami rizsből és olívából áll
8
Puerto Ricót a Bátor ember földjének is nevezik
9
Évente mintegy ötmillió ember látogat el San Juanba
10
Puerto Ricóban törvényes sport a kakasviadal
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?