Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Tenerife

Akciós repülőjegyek Tenerifébe

Érdekességek: Tenerife

A Kanári-szigetek legnagyobbika mágnesként vonzza a turistákat. Nem meglepő, hiszen a sziget fekete-arany partjai, természeti csodái, vidámparkjai és a nyüzsgő éjszakai élet igazi turistaparadicsommá varázsolják Tenerifét.

Az óriási Teide vulkán árnyékában napközben nyugodtan zajlik az élet, az éjszaka azonban fesztiváli hangulatban telik. A mennyei spanyol konyha, a kiváló borok és a karneválok sokasága is azt mutatja, hogy a helyiek tudják, hogy kell élni. Ráadásul az „Örök tavasz szigetén” egész évben csodás az időjárás.

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Tenerifére, általában egy vagy két átszállással. Bécsből közvetlen járatokat indít az Austrian Airlines és újabban már a Laudamotion társaság is. A közvetlen járattal öt óra alatt a szigetre érhet.

Egy átszállással repülhet az Iberia Airline és a SWISS International Air Lines légitársaságokkal. Tenerife szigetén két repülőtér üzemel: a Tenerife North Airport (Los Rodeos Airport) 11 km-re fekszik a fővárostól, Santa Cruz de Tenerifétől, a Tenerife South Airport (Tenerife South-Reina Sofia Airport) pedig az önálló közigazgatású város, Granadilla de Abona területén található.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Teneriféről

Úti okmányok Spanyolországba

Ha Spanyolországba utazol, nincs szükséged sem vízumra, sem útlevélre, csak személyi igazolványra. Ez azonban a visszatérés időpontjától számítva legalább még 6 hónapig érvényes kell, hogy legyen. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A tenerifei időjárás

A szigeten egész évben szubtrópusi az éghajlat. Az év legmelegebb hónapja az augusztus 24 °C átlaghőmérséklettel, a leghidegebb pedig a január 17 °C-kal. A tenger hőmérséklete egész évben 18-24 °C között mozog. A legesősebb hónap a december, amikor az átlagos csapadékmennyiség 56 mm.

Mikor érdemes a szigetre látogatni? Tenerifén egész évben kellemes az időjárás, de ha nem szeretne nagy hőségben utazni, akkor kerülje el a júliustól szeptemberig tartó időszakot, amikor a hőmérséklet 30 °C körül mozog. Ha szeretné elkerülni az esős időszakot, akkor semmiképpen ne utazzon decemberben.

A tenerifei árak

A szigeten használatos pénznem az euró. Bármelyik hazai vagy spanyol pénzváltóban beválthatja.

Szállást keres Tenerifén? A szigeten széles a választék az olcsóbb moteltől kezdve a luxus szállodákig. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A szigeten a TITSA autóbusz-társaság biztosítja a tömegközlekedést. A tarifák az egyes útvonalaktól függenek. A társaság oldalán ellenőrizheti az árakat. Jegyet a buszsofőrnél vásárolhat, de vigyázat! A sofőr nem köteles visszajárót adni a 10 euró fölötti bakjegyekből.

A szigeten villamosok közlekednek a Santa Cruz de Tenerife – La Laguna vonalon. Ha a távolabb eső településeket is szeretné megtekinteni, készítsen pontos útitervet, ugyanis az egyes járatok gyakorisága hagy némi kivetnivalót maga után. Ha több napig tartózkodik a szigeten, érdemes feltölthető Bono Bus kártyát vásárolnia, amellyel kedvezményesen utazhat. A kártya az autóbusz-állomáson, illetve a kijelölt újságárus standoknál kapható.

A taxizás viszonylag egyszerű a szigeten. A helyi taxik felismerhetők fehér színükről. Zöld fény jelzi, hogy a taxi éppen foglalt-e.

A közlekedés legkényelmesebb módja az autózás. Ha kocsival szeretné bejárni a szigetet, érdemes a reptéren autót bérelnie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Amennyiben profikra bízná az utazás megszervezését, a Pelikan.hu oldalon tenerifei utazásokat is foglalhat.

Hány óra van Tenerifén?

Tenerife szigetén egy órával kevesebb van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Tenerifeben

  • Nem szereted az átszállásokat? Nürnberg, Budapest, Bécs, Berlin, Varsó, Katowice városokból közvetlen járattal repülhetsz Tenerifébe.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Tenerifébe mindössze 89,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

  • Ezek a légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Tenerifébe: Ryanair, Wizz Air.

Tenerife látnivalói

10 érdekesség Teneriféről

1
Tenerife lakosainak száma 900 000 körül mozog
2
A fővárosban, Santa Cruz de Tenerifében minden februárban megrendezésre kerül – a Rio de Janeiro-i után – a világ második legnépszerűbb karneválja
3
A szigeten több híres filmet is forgattak, többek közt a Titánok harcát (2010), a Halálos iram 6-ot (2013) és a Jason Bourne 5. részét (2016)
4
A sziget fővárosa, Santa Cruz de Tenerife a Kanári-szigetek két fővárosának egyike. A második a Gran Canaria szigetén levő Las Palmas
5
1797-ben a híres brit admirális, Horatio Nelson elvesztette a kezét a sziget ostroma során
6
A sziget kiváló borral büszkélkedhet. William Shakespeare is nagy rajongója volt a helyi boroknak, mi több, két művében meg is említi őket
7
Az egyenlítő közelségének és a környezet minimális szintű szennyezettségének hála Tenerife tökéletes hely a csillagok megfigyelésére. Itt kerül megrendezésre a Starmus csillagászati fesztivál, amelyet korunk lángelméje, Stephen Hawking is támogatott
8
Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobbika. Területe körülbelül 2034 km2
9
Tenerife tökéletes hely a bálna- és delfinlesre. A Puerto Colón kikötőből napi rendszerességgel indulnak kirándulóhajók a tengerre
10
A sziget különleges strandokkal büszkélkedhet. Némelyek vulkáni fekete színűek (El Socorro), másokat mesterségesen hoztak létre a Sahara arany homokjából (Las Teresitas). A turistakörzetekben (Los Cristianos, Playa de las Américal és Costa Adeje) pedig világosabb színekben pompázik a part
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?