Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Szerbia

Akciós repülőjegyek Szerbiába

Érdekességek: Szerbia

Egyrészt zajos és fejlődő városok, másrészt csodás, gazdag természet. Ez Szerbia. Az ország területének nagy részét nemzeti parkok és természeti rezervátumok borítják. Számos történelmi műemlék és tárgy maradt fenn a régi időkből, főként a Római Birodalom korából.

Szerbia a hajdani Jugoszlávia egyik utódállama. Az előző évszázadban véres háborúval írta be magát a történelembe. Napjainkban a fiatal generáció igazi, csábító kirándulóhellyé varázsolja a balkáni országot.

Hazánkból is találhatsz olcsó repülőjegyeket Szerbiába. Bécsből és Prágából az Air Serbia légitársasággal, illetve Bécsből az Austrian Airlines társasággal utazhatsz Belgrádba. A Ryanair és a Wizz Air alacsony költségvetésű légitársaságokkal repülhetsz Niš városkába. Budapestről egy vagy két átszállással juthatsz el Szerbiába.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Szerbiában

Belgrád

Az utóbbi időkben „új Berlin”-ként is emlegetik a várost. Belgrád vibráló, balkáni várossá fejlődött, amely főként a féktelen éjszakai életnek, a virágzó művészetnek és a változó formatervezésnek köszönhetően vált ismertté.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk Belgrád gazdag történelméről, amely évszázadokkal ezelőtt megformálta a város arculatát. Látogass el az ókori Beogradska Tvrđava erődbe, amely a Száva és a Duna folyók torkolatánál fekszik.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Belgrádba. Bécsből az Austrian Airlines és az Air Serbia légitársaságok közvetlen járataival repülhetsz a szerb városba. A közvetlen járat megközelítőleg egy óra hosszú. Budapestről a Belavia, Prágából pedig az említett Air Serbia légitársaságok járataival repülhetsz Belgrádba.

Niš

Nem egy Belgrád, az igaz, viszont a pozsonyi és a bécsi repülőtérről közvetlen járattal, gyorsan eljuthatsz a szerb Niš városkába.

A Szerbia déli részén található Niš gazdag és viharos történelemmel büszkélkedhet. A legrégibb balkáni városok közé tartozik, s a keleti és a nyugati világ kapujának is tartják. Itt született a bizánci császár, Nagy Konstantin is.

Ha Nišben jársz, mindenképp tekintsd meg a niši erődöt, a Koponya-tornyot, a Medianát, a Vöröskereszt koncentrációs táborát, illetve a közeli Suva Planina hegységet.

A legolcsóbban Bécsből és Pozsonyból repülhetsz Niš városába, méghozzá a Ryanair és a Wizz Air légitársaságok közvetlen járatával. Budapestről a SWISS, az Austrian és az Air Serbia légitársaságokkal egy átszállással repülhetsz a szerb városba. A közvetlen járat másfél órás.

Priština

Priština megőrizte keleties karakterét, ugyanakkor a szocialista Jugoszlávia idején végbemenő intenzív modernizáció során teljesen megváltozott a város arculata. Az ódon, macskaköves, szűk utcácskákat és az agyagházakat lerombolták, a helyükre pedig modern épületeket építettek és széles sétányokat alakítottak ki.

Priština legnépszerűbb helyei közé tartozik a Dardania-negyedben található Kurrizi és a belvároshoz közeli Qafa.

Priština Koszovó legnagyobb városa, s az ország közigazgatási, gazdasági és kulturális központja. A város történelme azonban egészen az őskorba nyúlik vissza. A régészeti ásatások során a neolitikum korából származó telepesek nyomára bukkantak.

Hazánkból is találhatsz olcsó repülőjegyet Prištinába. Budapestről a Wizz Air légitársaság közvetlen járatával repülhetsz a szerb városba, Bécsből is átszállás nélkül repülhetsz az Austrian Airlines légitársasággal.

Hasznos infók Szerbiáról

Úti okmányok Szerbiába

Ha Szerbiába utazol, nincs szükséged útelvélre. Elég, ha érvényes a személyi igazolványod. Az irataid elvárt érvényességi ideje minimum 1 hónap a hazautazásod napjától számítva. A gyerekeknek saját útlevélre van szüksége.

A szerbiai időjárás

Szerbia éghajlatát nagy mértékben befolyásolja kontinentális elhelyezkedése. Gyakori a csapadék, évente 500 mm eső esik, a hegyekben pedig 800–1600 mm. Az alföldön a nyári hónapokban 22 °C körül, a téli hónapokban pedig 0 °C és -2 °C körül mozog a hőmérséklet.

Mikor érdemes Szerbiába látogatni? A legjobb, ha a májustól szeptemberig tartó időszakban utazol.

A szerbiai árak

A Szerbiában használatos pénznem a szerb dinár.

A magyarok körében Szerbia népszerű, olcsó kirándulóhely. Az alapvető élelmiszerek árai durván ötven százalékkal alacsonyabbak, mint Magyarországon.

A szállások árai Szerbiában hasonlóan csábítóak a magyarok számára. Már 1670 forintért (fő/éj) is foglalhatsz szállást egy szállodában. Belgrádban világhírű, luxusszállodákat is találhatsz, de válogathatsz az olcsóbb és egyszerűbb szállások között is. Az árakat ellenőrizheted a Pelikán oldalán.

Ha úgy döntesz, kocsival szeretnéd bejárni Szerbiát, ajánlatos a repülőtéren autót bérelned. A foglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Mennyi az idő Szerbiában?

Szerbiában ugyanannyi az idő, mint Magyarországon. Mindkét ország ugyanabban az időzónában fekszik.

Védőoltások a Szerbiába való utazás előtt

Ha Szerbiába utazol, nincs szükség védőoltások beadására.

Repülési statisztikák Szerbiában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Szerbiába mindössze 29,00 € volt?

  • Ha Szerbiába utazol, érdemes ellátogatnod Belgrád, Nis, Pristina, Pancevo, Novi Sad városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Belgrádban?

10 érdekesség Szerbiáról

1
Belgrád az egyik legrégebbi európai város. A régészeti leletek megerősítették, hogy a mai szerb nagyváros területén már 7000 évvel ezelőtt léteztek települések
2
Szerbiában található Európa legmélyebb szurdoka, a Đerdap-szurdok, amelyen keresztülfolyik a Duna
3
Đavolja Varoš, avagy az Ördög városa egy sziklacsoport Szerbia déli részén. Valójában 2-15 méter magas pillérekről van szó, amelyek erős talajerózió során jöttek létre
4
Az Európa és Észak-Amerika közti, többezer kilométerrel az óceán felett küldött első műholdas kép (1963) a szerb Mileševa kolostor falának Fehér angyal című freskója volt
5
A Szent Száva székesegyház a Balkán-félsziget legnagyobb pravoszláv katedrálisa, s egyben a világ egyik legnagyobb temploma
6
Szerbia az egyik legnagyobb eperkitermelő ország a világon. Évente mintegy 68 ezer tonna epret termelnek ki
7
18 római császár a mai Szerbia területén látta meg a napvilágot, a legismertebb közülük I. Nagy Konstantin
8
Szerbia világelső a málnaexportban. Innen származik a Földön kitermelt málna 30%-a
9
A szerb vámpír szó világszerte ismert és használatos, noha csak egy kitalált karakterről van szó
10
Szerbiában született a valaha élt egyik legnagyobb géniusz, Nikola Tesla
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)