Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Berlin

Akciós repülőjegyek Berlinbe

Érdekességek: Berlin

Úgy tartják, Berlin a legzöldebb európai nagyváros. Németország szíve a Spree folyó partján terül el, amit Velencéhez hasonlóan számos híd szel át.

A kontrasztok városa vonzza a történelem szerelmeseit és a szórakozni vágyókat. Az East Side Galleryben a berlini fal romjai a hidegháborút idézik.

Éjszaka hangos zene áramlik a közeli iparépületekből, ahol vad partik zajlanak.

Berlinnek két arca van: a történelmi épületek és a Múzeum-sziget, valamint a trendi Kreuzberg- és a Friedrichshain-negyedek, ahol organikus kávét szürcsölgetnek az emberek.Ehhez hozzáadódik a hipszter-őrület és a fűszeres egzotikum, ami körüllengi a virágzó török negyedet, Neuköllnt. Más szóval, Berlinben sosem unatkozik az ember.

A város rendkívül népszerű a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről (Ryanair, Wizz Air) és Bécsből (Easyjet) repülhet Berlinbe, a Berlin Schönefeld repülőtérre. Az Air Berlin légitársaság fő repülőtere a Berlin Tegel Airport. A repülőút 2 óra 15 perc hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Berlinről

Úti okmányok Németországba

Németország az Európai Unió tagállama, így nincs szüksége vízumra, elég, ha érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel rendelkezik. Ha 3 hónapnál kevesebb időt tölt az országban, nem kell bejelentkeznie a rendőrségen.

A berlini időjárás

Az év legmelegebb hónapja a július 18 °C-os átlaghőmérséklettel, a leghidegebb pedig a január -1 °C-kal.

Mikor érdemes Berlinbe utazni? A német főváros egész évben tárt karokkal várja a látogatókat. Turisztikai szempontból a legforgalmasabb hónapok a július és az augusztus. Nyáron záporokra lehet számítani. Április-május és szeptember-október környékén hűvösebb az idő (9-15 °C), viszont kevesebb a csapadék.

A berlini árak

A Berlinben használatos pénznem az euró. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy németországi pénzváltóban beválthatja a forintot.

Szállást keres Berlinben? Már 25-30 euróért (6000-9000 Ft/éj) is találhat szállodát. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőriheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhat. Ha kedvezményes áron szeretne Berlinben kirándulni, tekintse meg a Pelikán aktuális kínálatát.

Berlinben nagyon jó a tömegközlekedési hálózat. A városban metró (U-bahn), vonatok (S-bahn), villamosok, autóbuszok és kompok közlekednek a Kladow–Wannsee szakaszon. A városi tömegközlekedést a BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) társaság biztosítja.

A város kiterjedt területe miatt mindenképpen igénybe kell vennie a tömegközlekedési eszközöket. Felszállás előtt azonban ellenőrizze, a megfelelő zónában közlekedik-e a jármű, Berlin ugyanis 3 zónára oszlik: A, B és C zónára.

A C zóna a város 15 kilométeres körzetében terül el, s magába foglalja a Berlin Schönefeld repteret is. Jegyeket az alábbi párosításokban vásárolhat: AB, BC, ABC. A jegy ára zónafüggő. A városközpontban való közlekedéshez elég az AB zónás jegy. Ebben a zónában a napi jegy ára 7 euró.

Az autózás Berlinben – más nagyvárosokhoz képest – egyszerű. Ha autóval szeretné bejárni a város környékét, érdemes a reptéren kocsit bérelnie. A foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is.

Hány óra van Berlinben?

Berlin ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Berlinben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Berlinbe mindössze 26,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Berlinben

10 érdekesség Berlinről

1
Berlinben több múzeum van, mint esős nap. Egy évben átlagosan 106 napot esik az eső, múzeumból viszont 180 is van.
2
1961-től a berlini fal két részre osztotta a várost: keletire és nyugatira. Sokan megpróbáltak átjutnia falon, legalább 138 ember életét vesztette a próbálkozás során. 1989-ben leomlott a fal és újra egyesült a város.
3
Berlin legnépszerűbb gyorsétele a Döner kebab és a currywurst. Érdekesség, hogy Berlinben több helyen kapható Döner kebab, mint Istanbulban. A német fővárosban csaknem 1600 hely közül válogathat.
4
Berlin körülbelül kilencszer nagyobb Párizsnál.
5
Berlin üzleti szempontból a világ egyik legnépszerűbb városa. A fővárosban szinte minden huszadik percben új vállalkozásba kezd valaki.
6
Berlinben összesen 1700 híd és 180 kilométernyi kanális van.
7
Ha berlini látogatása során úgy dönt, megtekinti Hitler bunkerét, jusson eszébe, hogy ez csupán a másolat. Az eredeti épületet, ahol Hitler életének utolsó napjait töltötte, rögtön a második világháború után lerombolták.
8
Berlin 3,5 milliós lakosságával Németország legnagyobb városa. Igazi kozmopolita világváros, ahol 190 különböző nemzetiségű ember lelt otthonra. A lakosság 17,2%-át bevándorlók alkotják.
9
2005-ben avatták fel Berlinben a monumentális holokauszt-emlékművet a Brandenburgi kapu és Potsdamer Platz között. Az emlékmű 2711 szürke betontömbből áll, ami körülbelül 19 000 m2 (azaz két futballpálya méretű) területen foglal helyet. A helyszín szimbolikus, ugyanis az emlékmű a Birodalmi Kancellária helyére épült.
10
A berlini klubokat hétvégente 40-50 000 ember lepi el, ami egy kisebb város lakosságának felel meg.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?