Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Norvégia

Akciós repülőjegyek Norvégiába

Érdekességek: Norvégia

Olcsó repülőjegyet keres Norvégiába? Szállodát vagy apartmant kedvező áron? A Pelikán oldalán összevetheti a repülőjegyek, szállodák, autókölcsönzők és biztosítások árait, valamint megtekintheti a teljes körű utazási csomagjaink kínálatát is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Norvégiában

Oslo

Az erdőkkel körülölelt, dombokkal védett, tavakkal ékesített ezeréves Oslo az északi városok ragyogó ékköve. Éppen a természet közelsége tesz a fjordok fővárosát tökéletes hellyé a kerékpározásra, síelésre vagy a túrázásra.

A táj tökéletes harmóniában van a modern, de a hagyományos építészeti elemekkel is, amelyek báját a gazdag kulturális élet teszi teljessé. Viking hajókat őrző múzeumok, hihetetlenül magas hidak a sípályán, végtelen, szobrokkal teli zöld parkok. Oslóban elgondolkodik az ember, miért is nem jött már el ide hamarabb.

A város egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, Prágából vagy Katowicéből repülhet Oslóba. A város fő reptere az Oslo Airport, Gardermoen, amely 50 kilométerre található Oslótól, a másik reptere a 110 kilométerre levő Torp Sanderfjord Airport.

A közvetlen járat két és negyed óra hosszú. A magyarok leggyakrabban a Norwegian Air Shuttle, az Austrian Airlines, az Air France, a Lufthansa és a Swiss International Air Lines légitársaságokkal utaznak Oslóba.

Bergen

Norvégia második legnagyobb városát költőien a norvég fjordok kapujának is nevezik. Igen, Bergenről van szó. Bár a Norvégia délnyugati partjainál fekvő város időjárása kissé szeszélyes, vonzerejéből mit sem veszít.

Átlagosan az év 300 napján esik az eső, ennek ellenére egy esernyővel a kezében is élvezheti várost. A partmenti városka atmoszféráját a pasztellszínű házak teszik teljessé, amelyek visszatükröződnek a kikötő sötétkék vizében. Senkit sem lep meg a kis halászbárkák mellett trónoló, ormótlan kirándulóhajók látványa. Sajnos Bergen kifejezetten drága is tud lenni, egy kirándulás a fjordokhoz könnyen több tízezer forintjába is kerülhet.

A város egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhet Bergenbe. A Wizz Air légitársaságnak köszönhetően akár Budapestről vagy Bécsből is közvetlen járattal repülhet a norvég városba. Hazánkból a Wizz Air mellett a Norwegian, az Austrian Airlines, a Finnair, a Scandinavian Airlines (SAS) vagy a KLM/Air France légitársaságokkal utazhat.

A Bergen Flesland nemzetközi repülőtér, amely Norvégia második legforgalmasabb reptere, megközelítőleg húsz kilométerre található Bergen belvárosától. Bár a Bergen Flesland nem a legnagyobb, ugyanakkor az egyik legújabb repülőtér. Az utolsó terminál építését 2018-ban fejezték be, mondhatni, még „friss és ropogós”.

Stavanger

A Norvégia délnyugati partján fekvő Stavanger az ország negyedik legnagyobb és az egyik legrégebbi városa. Kutatások bizonyítják, hogy a település gyökerei a több tízezer évvel ezelőtti időkbe nyúlnak vissza. Valódi fellendülés azonban az első évezredben történt, amikor Stavanger a viking gyarmatosítók hatalmi központjává vált.

A huszadik század hetvenes éveiben fedezték fel az Északi-tenger olajmezőit, amelyek mindmáig Stavanger gazdaságának alapját képezik.

Gazdag történelme és gazdasága mellett lenyűgöző természeti jelenségekben – vad partokban, meredek hegyekben és fjordokban – sem szenved hiányt. Az európaiak a norvég fjordok kapujaként is emlegetik a várost.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, Prágából vagy Katowicéből repülhet Stavangerbe. Budapestről és Katowicéből közvetlen járatot indít a fapados Wizz Air légitársaság. A közvetlen járat 2 és fél óra hosszú. Egy átszállással repülhet a Norwegian, az SAS vagy a KLM légitársaságokkal.

Trondheim

Stolt fortid, stor fremtid. Így szól a legnagyobb norvég futballklub, a trondheimi Rosenborg jelszava, ami magyarul annyit tesz: büszke múlt, nagy jövő. Ez a mottó tökéletesen jellemzi a Trondheimet, Közép-Norvégia nagyvárosát és a skandináv ország történelmi fővárosát.

Norvégia harmadik legnagyobb városa a 130 km hosszú Trondheimsfjorden fjord mellett fekszik. A várost 997-ben alapította I. Olaf. Itt található Skandinávia legnagyobb gótikus temploma, a Nidarosi katedrális. A 102 méter hosszú és 50 méter széles épület egész Norvégia legnagyobb építészeti remekművei közé tartozik.

A 170 ezres lakosságú város társadalmi életét nagymértékben meghatározzák a diákok. Nem véletlenül nevezik Trondheimet a norvég kutatás központjának. Számos főiskola székel itt, valamint a második legnagyobb egyetem, a Norvég Természettudományi Egyetem. Ellátogathat a színházak, múzeumok és galériák egyikébe is. Évente több alkalommal kerülnek itt megrendezésre zenei és filmfesztiválok.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Trondheimbe. Közvetlen járat nem indul hazánkból, ugyanakkor kényelmesen repülhet egy átszállással a Norwegian, a SAS vagy a KLM légitársaságokkal.

További városok
Spitzbergák

Durva, barátságtalan, mégis lenyűgözően szép. Ezekkel a szavakkal írható le a legjobban a norvég Svalbard szigetcsoport, azaz a Spitzbergák. Ha még sosem hallott róluk, elég annyit tudnia, hogy az emberek a lenyűgöző természeti jelenségek miatt érkeznek, amelyek az év 365 napján megtekinthetőek. A fjordok és meredek hegyoldalak alkotta norvég természetnek köszönhetően a Spitzbergák a legszebb északi szigetek közé tartoznak.

A szigetcsoportból mindössze három sziget lakott. Nem sok ember rajong azért, hogy a sarkkörön, az Északi-Jeges-tenger szívében éljen. Az élet kemény, az évi átlaghőmérséklet -4 °C, ami gyakran akár -25 °C alá is zuhan. Többek közt ennek köszönhető, hogy a Spitzbergákon több jegesmedve, mint ember él.

Mivel az egyes települések között nem vezet út, így elsősorban síléccel, hómobillal, helikopterrel vagy repülőgéppel közlekednek az emberek. A legnagyobb népszerűségnek a kutyaszán örvend, amelyet akár a turisták is kipróbálhatnak. Ahogy Skandinávia többi részén, úgy a Spitzbergákon is október 25-től csaknem négy hónapra sötétbe borul a táj, a napot szinte egyáltalán nem is látni. Longyearbyenben hivatalosan csak március 8-tól van világos.

A Spitzbergák egyre népszerűbb úti cél a magyarok körében is. Nehéz olcsó repülőjegyet találni a Spitzbergákra, de nem lehetetlen. Közvetlen járatok nem indulnak hazánkból, Budapestről, Bécsből és Prágából egy vagy két átszállással (általában Oslóban, esetenként Stockholmban) repülhet a norvég Spitzbergákra az SAS, a Norwegian Air Shuttle vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal.

Tromsø

Tromsø. Mi jut eszébe erről a névről? Norvégia, tél, hó? Nincs messze a valóságtól. A szigetváros a 69. északi szélességi kör mentén található. Egész évben tökéletes hely a síelésre vagy az alpesi síelésre. Ez a Golf-áramlatnak köszönhető, amely nagymértékben befolyásolja az éghajlatot, amely viszonylag enyhe, télen azonban gyakran havazik.

Tromsø a legnagyobb norvég város az északi sarkkörön. Oslótól 1750 kilométerre található a világ legészakibb egyeteme, botanikus kertje, sőt a legészakibb sörfőzde a világon! Nyaranta megtekintheti az ún. éjféli napot, amely május 18-tól július 26-ig nem nyugszik le, télen pedig a sarki fényekben gyönyörködhet. Ha hamisítatlan északi kalandra vágyik, Tromsø a tökéletes úti cél, ahová egész évben ellátogathat.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Tromsøba. Közvetlen járat nem indul hazánkból a norvég városba, ugyanakkor kényelmesen utazhat egy átszállással Oslóban a Norwegian légitársasággal. Az út körülbelül 4 óra hosszú.

Hasznos infók Norvégiáról

Úti okmányok Norvégiába

Ha Norvégiába utazik, elég, ha érvényes a személyi igazolványa vagy az útlevele. Fél éven belül 90 napig tartózkodhat az állam területén. A külügyminisztérium azt ajánlja, hogy az útlevelét is vigye magával. A Norvégiában való tartózkodása idején érvényes iratokkal kell rendelkeznie.

A norvégiai időjárás

Az év legmelegebb hónapja a július 18 °C átlaghőmérséklettel, ami akár 22 °C -ig is emelkedhet. A leghidegebb hónap ellenben a január, -3 °C átlaghőmérséklettel, ami akár -7 °C alá is eshet.

Mikor érdemes Norvégiába látogatni? A legjobb, ha a májustól augusztusig tartó időszakban érkezik. Norvégiát az éjféli nap országának is nevezik, mivel nyaranta szinte egész nap látható az égen a nap. Júniusban és júliusban a leghosszabbak a nappalok, télen azonban szinte egész nap sötét van és csípős szél fúj.

A norvégiai árak

A Norvégiában használatos pénznem a norvég korona. Az országba érkezve bárhol gond nélkül beválthatja a pénzét. Ha szeretné olcsóbban megúszni a pénzváltást, akkor vegyen fel pénzt a norvég bankautomatákból. Az egyes bankok feltételeitől függően kedvezőbb árfolyamban válthat pénzt.

Szállást keres Norvégiában? Kedvére válogathat az olcsóbb motelek és a luxus lakosztályok széles választékából. A szállodák árát ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A városban rövidebb távon gyalog vagy kerékpárral is közlekedhet. A városi tömegközlekedési eszközök az autóbuszok, villamosok, metrók, városi vonatok és kompok. A közlekedési hálózat integrált, azaz a menetjegy érvényes minden közlekedési eszközre és járatra.

A kiváló tömegközlekedésnek hála nem kell autóznia. A parkolójegy ára rendkívül magas. Ha úgy dönt, autóval szeretné bejárni a környéket, érdemes a repülőtéren kocsit bérelnie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Védőoltások a norvégiai utazás előtt

Nincs szükség védőoltások beadására az országba való utazás előtt. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Norvégiában?

Norvégia ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Repülési statisztikák Norvégiában

  • Nem szereted az átszállásokat? Budapest városokból közvetlen járattal repülhetsz Norvégiába.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Norvégiába mindössze 28,00 € volt?

  • Ha Norvégiába utazol, érdemes ellátogatnod Oslo, Bergen, Stavanger, Tromso, Trondheim városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

  • Wizz Air Hungary. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Norvégiába.

Látnivalók Norvégiában

10 érdekesség Norvégiáról

1
A 80-as években Norvégia ismertette meg elsőként Japánnal a lazacos sushit
2
Norvégiában a sztriptíz művészetnek számít – az adófizetés miatt
3
Az országot eredetileg „Nordweg”-nek nevezték, ami annyit tesz: északi út
4
2008-ban Norvégiában lovaggá avattak egy pingvint
5
Norvégiában található egy Hell (pokol) nevezetű város
6
Ha Norvégiában kiadnak egy könyvet, az állam ezer példányt vásárol belőle, amit szétosztanak a könyvtárak között
7
A király megnevezése „norvég király”, nem pedig „Norvégia királya”, hogy érthető legyen, a király az országé, nem pedig fordítva
8
A norvégiai börtönökben minden cellában van internethozzáférés
9
A norvég állami főiskolák ingyenesek a világ minden diákja számára
10
Norvégia a világ első számú lazacexportőre
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?