Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Bergen

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Bergen

Norvégia második legnagyobb városát költőien a norvég fjordok kapujának is nevezik. Igen, Bergenről van szó. Bár a Norvégia délnyugati partjainál fekvő város időjárása kissé szeszélyes, vonzerejéből mit sem veszít.

Átlagosan az év 300 napján esik az eső, ennek ellenére egy esernyővel a kezében is élvezheti várost. A partmenti városka atmoszféráját a pasztellszínű házak teszik teljessé, amelyek visszatükröződnek a kikötő sötétkék vizében. Senkit sem lep meg a kis halászbárkák mellett trónoló, ormótlan kirándulóhajók látványa. Sajnos Bergen kifejezetten drága is tud lenni, egy kirándulás a fjordokhoz könnyen több tízezer forintjába is kerülhet.

A város egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhet Bergenbe. A Wizz Air légitársaságnak köszönhetően akár Budapestről vagy Bécsből is közvetlen járattal repülhet a norvég városba. Hazánkból a Wizz Air mellett a Norwegian, az Austrian Airlines, a Finnair, a Scandinavian Airlines (SAS) vagy a KLM/Air France légitársaságokkal utazhat.

A Bergen Flesland nemzetközi repülőtér, amely Norvégia második legforgalmasabb reptere, megközelítőleg húsz kilométerre található Bergen belvárosától. Bár a Bergen Flesland nem a legnagyobb, ugyanakkor az egyik legújabb repülőtér. Az utolsó terminál építését 2018-ban fejezték be, mondhatni, még „friss és ropogós”.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Bergenről

Úti okmányok Norvégiába

Ha Norvégiába utazik, elég, ha érvényes a személyi igazolványa vagy az útlevele. Fél éven belül 90 napig tartózkodhat az állam területén. A külügyminisztérium azt ajánlja, hogy az útlevelét is vigye magával. A Norvégiában való tartózkodása idején érvényes iratokkal kell rendelkeznie.

A norvégiai időjárás

Az év legmelegebb hónapja a július 18 °C átlaghőmérséklettel, ami akár 22 °C -ig is emelkedhet. A leghidegebb hónap ellenben a január, -3 °C átlaghőmérséklettel, ami akár -7 °C alá is eshet.

Mikor érdemes Norvégiába látogatni? A legjobb, ha a májustól augusztusig tartó időszakban érkezik. Norvégiát az éjféli nap országának is nevezik, mivel nyaranta szinte egész nap látható az égen a nap. Júniusban és júliusban a leghosszabbak a nappalok, télen azonban szinte egész nap sötét van és csípős szél fúj.

A bergeni árak

A Norvégiában használatos pénznem a norvég korona. Az országba érkezve bárhol gond nélkül beválthatja a pénzét. Ha szeretné olcsóbban megúszni a pénzváltást, akkor vegyen fel pénzt a norvég bankautomatákból. Az egyes bankok feltételeitől függően kedvezőbb árfolyamban válthat pénzt.

Szállást keres Bergenben? Kedvére válogathat az olcsóbb motelek és a luxus lakosztályok széles választékából. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

2017 áprilisától villamos is közlekedik Bergenből a repülőtérre. Míg autóbusszal körülbelül fél óra alatt kiérhet a repülőtérre, villamossal az út körülbelül 15 perccel tovább tart. Az egyirányú villamosjegy ára 34 NOK (1290 Ft), az autóbuszjegy azonban jóval drágább, körülbelül 105 NOK (3640 Ft).

Választhat, hogy az utazás olcsóbb vagy gyorsabb módját részesíti előnyben. Mind az autóbuszok, mind pedig a villamosok 10 perces intervallumokban közlekednek mindkét irányban, így az utazás gyerekjáték. Még az országúti kerékpáros világbajnokság idején is problémamentes a közlekedés, nem jelent gondot bejutni a városközpontba.

Ha szeretne minél többet kihozni a kirándulásából, figyelmébe ajánljuk útikalauzunkat Bergenről. Hogyan élvezheti olcsón a várost? Megtudhatja, mit érdemes megnézni Bergenben + 5 hasznos tippel is szolgálunk.

Hány óra van Bergenben?

Bergen ugyanabban az időzónában található, mint Magyarország.

Mit érdemes megnézni Bergenben?

10 érdekesség Norvégiáról

1
A 80-as években Norvégia ismertette meg elsőként Japánnal a lazacos sushit
2
Norvégiában a sztriptíz művészetnek számít – az adófizetés miatt
3
Az országot eredetileg „Nordweg”-nek nevezték, ami annyit tesz: északi út
4
2008-ban Norvégiában lovaggá avattak egy pingvint
5
Norvégiában található egy Hell (pokol) nevezetű város
6
Ha Norvégiában kiadnak egy könyvet, az állam ezer példányt vásárol belőle, amit szétosztanak a könyvtárak között
7
A király megnevezése „norvég király”, nem pedig „Norvégia királya”, hogy érthető legyen, a király az országé, nem pedig fordítva
8
A norvégiai börtönökben minden cellában van internethozzáférés
9
A norvég állami főiskolák ingyenesek a világ minden diákja számára
10
Norvégia a világ első számú lazacexportőre
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?