Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Trondheim

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Trondheim

Stolt fortid, stor fremtid. Így szól a legnagyobb norvég futballklub, a trondheimi Rosenborg jelszava, ami magyarul annyit tesz: büszke múlt, nagy jövő. Ez a mottó tökéletesen jellemzi a Trondheimet, Közép-Norvégia nagyvárosát és a skandináv ország történelmi fővárosát.

Norvégia harmadik legnagyobb városa a 130 km hosszú Trondheimsfjorden fjord mellett fekszik. A várost 997-ben alapította I. Olaf. Itt található Skandinávia legnagyobb gótikus temploma, a Nidarosi katedrális. A 102 méter hosszú és 50 méter széles épület egész Norvégia legnagyobb építészeti remekművei közé tartozik.

A 170 ezres lakosságú város társadalmi életét nagymértékben meghatározzák a diákok. Nem véletlenül nevezik Trondheimet a norvég kutatás központjának. Számos főiskola székel itt, valamint a második legnagyobb egyetem, a Norvég Természettudományi Egyetem. Ellátogathat a színházak, múzeumok és galériák egyikébe is. Évente több alkalommal kerülnek itt megrendezésre zenei és filmfesztiválok.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Trondheimbe. Közvetlen járat nem indul hazánkból, ugyanakkor kényelmesen repülhet egy átszállással a Norwegian, a SAS vagy a KLM légitársaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Trondheimről

Úti okmányok Norvégiába

Ha Norvégiába utazik, elég, ha érvényes a személyi igazolványa vagy az útlevele. Fél éven belül 90 napig tartózkodhat az állam területén. A külügyminisztérium azt ajánlja, hogy az útlevelét is vigye magával. A Norvégiában való tartózkodása idején érvényes iratokkal kell rendelkeznie.

A norvégiai időjárás

Az év legmelegebb hónapja a július 18 °C átlaghőmérséklettel, ami akár 22 °C -ig is emelkedhet. A leghidegebb hónap ellenben a január, -3 °C átlaghőmérséklettel, ami akár -7 °C alá is eshet.

Mikor érdemes Norvégiába látogatni? A legjobb, ha a májustól augusztusig tartó időszakban érkezik. Norvégiát az éjféli nap országának is nevezik, mivel nyaranta szinte egész nap látható az égen a nap. Júniusban és júliusban a leghosszabbak a nappalok, télen azonban szinte egész nap sötét van és csípős szél fúj.

A norvégiai árak

A Norvégiában használatos pénznem a norvég korona. Az országba érkezve bárhol gond nélkül beválthatja a pénzét. Ha szeretné olcsóbban megúszni a pénzváltást, akkor vegyen fel pénzt a norvég bankautomatákból. Az egyes bankok feltételeitől függően kedvezőbb árfolyamban válthat pénzt.

Szállást keres Norvégiában? Kedvére válogathat az olcsóbb motelek és a luxus lakosztályok széles választékából. A szállodák árát ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A városban rövidebb távon gyalog vagy kerékpárral is közlekedhet. A városi tömegközlekedési eszközök az autóbuszok, villamosok, metrók, városi vonatok és kompok. A közlekedési hálózat integrált, azaz a menetjegy érvényes minden közlekedési eszközre és járatra.

A kiváló tömegközlekedésnek hála nem kell autóznia. A parkolójegy ára rendkívül magas. Ha úgy dönt, autóval szeretné bejárni a környéket, érdemes a repülőtéren kocsit bérelnie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Védőoltások a norvégiai utazás előtt

Nincs szükség védőoltások beadására az országba való utazás előtt. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Norvégiában?

Norvégia ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Trondheimben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Trondheimba mindössze 40,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Trondheimben?

10 érdekesség Norvégiáról

1
A 80-as években Norvégia ismertette meg elsőként Japánnal a lazacos sushit
2
Norvégiában a sztriptíz művészetnek számít – az adófizetés miatt
3
Az országot eredetileg „Nordweg”-nek nevezték, ami annyit tesz: északi út
4
2008-ban Norvégiában lovaggá avattak egy pingvint
5
Norvégiában található egy Hell (pokol) nevezetű város
6
Ha Norvégiában kiadnak egy könyvet, az állam ezer példányt vásárol belőle, amit szétosztanak a könyvtárak között
7
A király megnevezése „norvég király”, nem pedig „Norvégia királya”, hogy érthető legyen, a király az országé, nem pedig fordítva
8
A norvégiai börtönökben minden cellában van internethozzáférés
9
A norvég állami főiskolák ingyenesek a világ minden diákja számára
10
Norvégia a világ első számú lazacexportőre
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?