Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Oslo

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Oslo

Az erdőkkel körülölelt, dombokkal védett, tavakkal ékesített ezeréves Oslo az északi városok ragyogó ékköve. Éppen a természet közelsége tesz a fjordok fővárosát tökéletes hellyé a kerékpározásra, síelésre vagy a túrázásra.

A táj tökéletes harmóniában van a modern, de a hagyományos építészeti elemekkel is, amelyek báját a gazdag kulturális élet teszi teljessé. Viking hajókat őrző múzeumok, hihetetlenül magas hidak a sípályán, végtelen, szobrokkal teli zöld parkok. Oslóban elgondolkodik az ember, miért is nem jött már el ide hamarabb.

A város egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, Prágából vagy Katowicéből repülhet Oslóba. A város fő reptere az Oslo Airport, Gardermoen, amely 50 kilométerre található Oslótól, a másik reptere a 110 kilométerre levő Torp Sanderfjord Airport.

A közvetlen járat két és negyed óra hosszú. A magyarok leggyakrabban a Norwegian Air Shuttle, az Austrian Airlines, az Air France, a Lufthansa és a Swiss International Air Lines légitársaságokkal utaznak Oslóba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Oslóról

Úti okmányok Norvégiába

Ha Norvégiába utazik, elég, ha érvényes a személyi igazolványa vagy az útlevele. Fél éven belül 90 napig tartózkodhat az állam területén. A külügyminisztérium azt ajánlja, hogy az útlevelét is vigye magával. A Norvégiában való tartózkodása idején érvényes iratokkal kell rendelkeznie.

Az oslói időjárás

Az év legmelegebb hónapja a július 18-22 °C közti átlaghőmérséklettel, a leghűvösebb hónap ellenben a január, amikor a hőmérséklet -3 és -7 °C között mozog.

Mikor érdemes Oslóba látogatnia? Az időjárás szempontjából a legjobb, ha a május és augusztus közti időszakban utazik. Norvégiát az éjféli nap országának is nevezik, ugyanis nyáron szinte egész nap világos van. Júniusban és júliusban a leghosszabbak a nappalok, télen azonban szinte egész nap sötét van és erős szél fúj.

Az oslói árak

A Norvégiában használatos pénznem a norvég korona. Bármelyik magyarországi vagy norvég pénzváltóban beválthatja a forintot. Ha kedvező áron szeretne pénzt beváltani, fontolja meg, hogy bankautomatából vesz fel készpénzt. Természetesen ez az egyes bankok feltételeitől is függ.

Szállást keres Oslóban? A városban óriási a kínálat, kedvére válogathat a legolcsóbb motelek és a luxus szállodák között. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A városban rövidebb távon biciklivel, de akár gyalog is közlekedhet. Akershus kerületben a Ruter társaság biztosítja a tömegközlekedést. Autóbuszok, villamosok, metró, városi vonatok és kompok közlekednek. Az integrált közlekedési rendszernek köszönhetően a menetjegyek (a Bygdøy komp kivételével) minden közlekedési eszközre érvényesek. Jegyet a Ruter társaság irodáiban vásárolhat, vagy a megállókban levő automatákból, esetleg a Narvesen és a 7-Eleven üzletekben. A kompon és az autóbuszban a sofőrnél tud jegyet váltani, ezek azonban lényegesen drágábbak. Az egyórás jegy ára 33 norvég korona, azaz 1000 Ft, ha azonban a sofőrnél vásárolja meg, 55 norvég koronába kerül (kb. 1800 Ft). Az egyórás jegyek mellett egynapos (3000 Ft) vagy egyhetes (7800 Ft) jegyet is vásárolhat az automatákból vagy az applikáción keresztül is.

A kiváló tömegközlekedési hálózatnak köszönhetően nem kell autóznia, ráadásul a parkolódíjak is magasak. Ha ennek ellenére úgy dönt, kocsival szeretné bejárni a város környékét, érdemes a repülőtéren autót bérelnie. A foglalást elintézheti a Pelikán közvetítésével is.

Hány óra van Oslóban?

Oslo ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország, így nincs időeltolódás.

Repülési érdekességek Oslóban

  • Nem szereted az átszállásokat? Budapest városokból közvetlen járattal repülhetsz Oslóba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Oslóba mindössze 28,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

  • Wizz Air Hungary. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Oslóba.

Látnivalók Oslóban

10 érdekesség Oslóról

1
Oslo 1814 óta Norvégia fővárosa
2
Minden évben december 10-én Oslóban adják át a béke-Nobel-díjat
3
A World Happiest Report 2017-es felmérése szerint Norvégia a világ legboldogabb országa
4
Oslóban található a viking hajók múzeuma, amely egy csaknem ezer éves viking hajót őriz
5
Oslóban számos fesztivált rendeznek, többek között metál, jazz és keresztény zenei fesztiválokat
6
Oslo minden évben karácsonyfát ajándékoz London városának a második világháborúban nyújtott segítségéért. A fát hagyományosan a Trafalgar téren állítják ki
7
Az oslói Edvard Munch múzeumban található a világhírű Sikoly című festmény
8
Oslo területe 454 km2. Ennek csaknem fele zöld terület
9
Oslónak körülbelül 647 676 lakosa van
10
Bárhol is tartózkodik Oslóban, maximum 15 percnyire biztosan talál egy parkot
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?