Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Tromsø

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Tromso

Tromsø. Mi jut eszébe erről a névről? Norvégia, tél, hó? Nincs messze a valóságtól. A szigetváros a 69. északi szélességi kör mentén található. Egész évben tökéletes hely a síelésre vagy az alpesi síelésre. Ez a Golf-áramlatnak köszönhető, amely nagymértékben befolyásolja az éghajlatot, amely viszonylag enyhe, télen azonban gyakran havazik.

Tromsø a legnagyobb norvég város az északi sarkkörön. Oslótól 1750 kilométerre található a világ legészakibb egyeteme, botanikus kertje, sőt a legészakibb sörfőzde a világon! Nyaranta megtekintheti az ún. éjféli napot, amely május 18-tól július 26-ig nem nyugszik le, télen pedig a sarki fényekben gyönyörködhet. Ha hamisítatlan északi kalandra vágyik, Tromsø a tökéletes úti cél, ahová egész évben ellátogathat.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Tromsøba. Közvetlen járat nem indul hazánkból a norvég városba, ugyanakkor kényelmesen utazhat egy átszállással Oslóban a Norwegian légitársasággal. Az út körülbelül 4 óra hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Norvégiáról

Úti okmányok Norvégiába

Ha Norvégiába utazik, elég, ha érvényes a személyi igazolványa vagy az útlevele. Fél éven belül 90 napig tartózkodhat az állam területén. A külügyminisztérium azt ajánlja, hogy az útlevelét is vigye magával. A Norvégiában való tartózkodása idején érvényes iratokkal kell rendelkeznie.

A norvégiai időjárás

Az év legmelegebb hónapja a július 18 °C átlaghőmérséklettel, ami akár 22 °C -ig is emelkedhet. A leghidegebb hónap ellenben a január, -3 °C átlaghőmérséklettel, ami akár -7 °C alá is eshet.

Mikor érdemes Norvégiába látogatni? A legjobb, ha a májustól augusztusig tartó időszakban érkezik. Norvégiát az éjféli nap országának is nevezik, mivel nyaranta szinte egész nap látható az égen a nap. Júniusban és júliusban a leghosszabbak a nappalok, télen azonban szinte egész nap sötét van és csípős szél fúj.

A norvégiai árak

A Norvégiában használatos pénznem a norvég korona. Az országba érkezve bárhol gond nélkül beválthatja a pénzét. Ha szeretné olcsóbban megúszni a pénzváltást, akkor vegyen fel pénzt a norvég bankautomatákból. Az egyes bankok feltételeitől függően kedvezőbb árfolyamban válthat pénzt.

Szállást keres Norvégiában? Kedvére válogathat az olcsóbb motelek és a luxus lakosztályok széles választékából. A szállodák árát ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A városban rövidebb távon gyalog vagy kerékpárral is közlekedhet. A városi tömegközlekedési eszközök az autóbuszok, villamosok, metrók, városi vonatok és kompok. A közlekedési hálózat integrált, azaz a menetjegy érvényes minden közlekedési eszközre és járatra.

A kiváló tömegközlekedésnek hála nem kell autóznia. A parkolójegy ára rendkívül magas. Ha úgy dönt, autóval szeretné bejárni a környéket, érdemes a repülőtéren kocsit bérelnie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Védőoltások a norvégiai utazás előtt

Nincs szükség védőoltások beadására az országba való utazás előtt. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Norvégiában?

Norvégia ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Mit érdemes megnézni Tromsøban?

10 érdekesség Norvégiáról

1
A 80-as években Norvégia ismertette meg elsőként Japánnal a lazacos sushit
2
Norvégiában a sztriptíz művészetnek számít – az adófizetés miatt
3
Az országot eredetileg „Nordweg”-nek nevezték, ami annyit tesz: északi út
4
2008-ban Norvégiában lovaggá avattak egy pingvint
5
Norvégiában található egy Hell (pokol) nevezetű város
6
Ha Norvégiában kiadnak egy könyvet, az állam ezer példányt vásárol belőle, amit szétosztanak a könyvtárak között
7
A király megnevezése „norvég király”, nem pedig „Norvégia királya”, hogy érthető legyen, a király az országé, nem pedig fordítva
8
A norvégiai börtönökben minden cellában van internethozzáférés
9
A norvég állami főiskolák ingyenesek a világ minden diákja számára
10
Norvégia a világ első számú lazacexportőre
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)