Skip to main content

Olcsó repülőjegyek München

Akciós repülőjegyek Münchenbe

Érdekességek: München

Mi jut eszedbe, ha valaki Münchent említi? A sör, a kolbász, az Oktoberfest, vagy a híres Bayern futballklub? Valóban, ez München. Azok, akik már jártak a városban, tudják, hogy München ennél jóval többet kínál. Gazdag történelmet, lenyűgöző építészeti alkotások, kultúrát és egy karizmatikus várost.

Bár sokak szemében München csak egy átszállóhely, a bajor város ugyanakkora figyelmet érdemel, mint bármely európai nagyváros. Németország harmadik legnagyobb városa, valamint a legsűrűbben lakott német város könnyen megközelíthető a magyarok számára, s egyre jobban csábítja az utazókat.

A müncheni művészet máig a legnívósabbak közé tartozik Európában. Erről tanúskodik a helyi Képzőművészeti Akadémia is, amely a legszínvonalasabb intézmények közé tartozik Európában. Számos világszínvonalú múzeum és galéria található itt, mint az Alte Pinakothek.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, Prágából vagy Kassáról repülhetsz Münchenbe. Rendkívül közkedvelt az Austrian Airlines Bécs és München között közlekedő közvetlen járata, amely 60 percet vesz igénybe. Hasonlóan kényelmesen repülhetsz Budapestről vagy Prágából a Lufthansa közvetlen járataival. Kassáról az Eurowings indít járatokat. Hazánkból vonattal, sőt autóval is kényelmesen utazhatsz Münchenbe, az út mindössze néhány órás.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Münchenről

Úti okmányok Németországba

Németország az Európai Unió tagállama, így nincs szüksége vízumra, elég, ha érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel rendelkezik. Ha 3 hónapnál kevesebb időt tölt az országban, nem kell bejelentkeznie a rendőrségen.

A müncheni időjárás

Az év legmelegebb hónapja a július és az augusztus, 19 °C átlaghőmérséklettel, ami napközben akár 25 °C fölé is emelkedhet. A leghidegebb hónap ellenben a január 1 °C átlaghőmérséklettel. Az időjárás szempontjából a legideálisabb a májustól szeptemberig tartó időszakban utazni, amikor a hőmérséklet 14–19 °C között mozog.

A müncheni árak

A városi tömegközlekedést az autóbusz-, villamos- és az S és U Bahn vonathálózatok biztosítják. A jegy ára attól függ, mennyi zónán haladsz keresztül. Egy zónában a menetjegy ára 940 Ft, a napijegy ára egy fő részére 2200 Ft (egy zónában), egy ötfős csoport számára pedig 4130 Ft. A hetijegy ára megközelítőleg 4850 Ft.

A szállások ára hasonló a budapesti árakhoz. Válogathatsz a luxus szállodák és a vonatállomás melletti olcsóbb motelek széles kínálatából. A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán.

Hány óra van Münchenben?

Münchenben ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Münchenben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Münchenbe mindössze 137,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Münchenben?

10 érdekesség Németországról

1
A németeké a második hely a világ legtöbb sört fogyasztó nemzeteinek sorában
2
Berlin kilencszer nagyobb, mint Párizs, és több híddal büszkélkedhet, mint Velence
3
Németországban törvényellenesnek minősül, ha az autópályán kifogy az autóból a benzin
4
1916-ban a világon elsőként Németországban és Ausztriában fogadták el a nyári időszámítást
5
81 milliós lakosságával Németország az Európai Unió legnépesebb országa
6
Németországban található a legtöbb állatkert a világon, pontosan 400 van belőlük az országban
7
A világ első magazinját Németországban adták ki 1663-ban
8
Az első Oktoberfest Ludwig bajor herceg lakodalma volt
9
A hamburger a híres német városról, Hamburgról kapta a nevét
10
A német Ulm városkában áll a világ legmagasabb székesegyháza
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?