Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Frankfurt

Akciós repülőjegyek Frankfurtba

Érdekességek: Frankfurt

Frankfurt am Main a német Hessen tartomány déli részén található. Már a távolból elvakít az acél és az üveg csillogása. Frankfurt egyáltalán nem hasonlít a többi német városra. Ez a fontos forgalmi csomópont, Európa legfontosabb pénzügyi központja, s a világ egyik legnagyobb tőzsdéje látványos felhőkarcolókkal szemlélteti kiváltságos státuszát.

Felhőkarcolóinak és a Majna (németül Main) folyó parti fekvésének köszönhetően kiérdemelte a Mainhattan becenevet. Annak ellenére, hogy csak úgy bővelkedik az anyagi javakban, a város megőrizte régimódi báját, főként a régi lokálokban, ahol megízlelheti a hagyományos almabort is.

Számos múzeum és park található a városban. Ha hosszú hétvégére érkezik, biztosan értékelni fogja, hogy – más német városokkal ellentétben – Frankfurtot nem lepik el a turisták.

A város egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, illetve Prágából repülhet Frankfurtba, a várostól 12 km távolságra levő Frankfurt Nemzetközi Repülőtérre, vagy a 120 km-re fekvő Frankfurt Hahn repülőtérre. A közvetlen járat 1 és fél óra hosszú.

A magyarok leggyakrabban a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Wizz Air, a Swiss International Air Lines vagy a LOT Polish Airlines légitársaságokkal utaznak Frankfurtba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Frankfurtról

Úti okmányok Németországba

Németország az Európai Unió tagállama, így nincs szüksége vízumra, elég, ha érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel rendelkezik. Ha 3 hónapnál kevesebb időt tölt az országban, nem kell bejelentkeznie a rendőrségen.

A frankfurti időjárás

Az év legmelegebb hónapja a július és az augusztus 19 °C átlaghőmérséklettel, a leghidegebb pedig a január 1 °C-kal. Az időjárás szempontjából a legjobb, ha a májustól szeptemberig tartó időszakban utazik, amikor a hőmérséklet kellemes 14-19 °C között mozog.

A frankfurti árak

A Németországban használatos pénznem az euró. Bármelyik hazai vagy németországi pénzváltóban beválthatja.

Szállást keres Frankfurtban? A pénzügyi szakemberek és bankárok lakta Westend negyedben (amely tele van felhőkarcolókkal) kifejezetten magasak a szállodai árak. Ha olcsóbb szállást szeretne, a vonatállomás (Bahnhofviertel) környékén keresgéljen, ez a negyed azonban nem tartozik a legbiztonságosabbak közé. Az arany középút az óvárostól 15-20 percnyire található Sachsenhausen negyed, amely sörözők és éttermek széles választékával várja a látogatókat. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A közlekedés leggyorsabb módja a metrózás (U-Bahn), de autóbuszok és villamosok is járnak a városban. A menetjegy ára 900 Ft. Ha gyakran veszi igénybe a tömegközlekedési eszközöket, érdemes egynapos jegyet vásárolnia, amelynek ára 2200 Ft. A városi vonatok (S-Bahn) egyaránt közlekednek a városközpontban és a városszéli területeken.

Az autózást egyedül a parkolóhelyek hiánya nehezíti. Ha ennek ellenére úgy dönt, kocsival szeretné bejárni a város környékét, érdemes a repülőtéren autót bérelnie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást.

Hány óra van Frankfurtban?

Frankfurt ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Frankfurtban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Frankfurtba mindössze 40,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Frankfurtban

10 érdekesség Frankfurtról

1
Frankfurt Németország 5. legnagyobb városa, és Hessen tartomány legnagyobb városa, de nem a fővárosa, annak szerepét ugyanis Wiesbaden tölti be
2
Frankfurtban található Európa két legmagasabb felhőkarcolója, a Commerzbank (259 m) és a Messenturm (257 m)
3
Mindössze 5 kilométerre található Frankfurttól Hanau, a Grimm fivérek szülőhelye
4
1749-ben Frankfurtban született a világhírű német író, Johann Wolfgang von Goethe
5
A frankfurtiak igazán elégedettek lehetnek, Frankfurt ugyanis rendszeresen felkerül a világ 10 legmagasabb életszínvonalú városainak listájára
6
A frankfurti könyvvásár, a Frankfurter Buchmesse a világ legnagyobb könyvbörzéje
7
Frankfurt Nemzetközi Repülőtere ad otthont a Lufthansa légitársaságnak is
8
Frankfurtnak több mint 700 000 lakosa van
9
A Frankfurti Nemzetközi Repülőtér Európa harmadik legnagyobb utasforgalmi repülőtere, és második legnagyobb teherforgalmi repülőtere
10
Frankfurtban élt a könyvnyomtatás feltalálója, Johannes Gutenberg
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?