Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Málta

Akciós repülőjegyek Maltába

Érdekességek: Malta

A szigetállam a Földközi-tengeren, Szicília és Afrika partjai közt fekszik. Ha Máltára gondolunk, az azúrkék tenger, a csodás partok, a szép helyek és a kedves máltaiak jutnak eszünkbe.

Kevesen tudják, hogy Málta számos, történelem előtti műemlékkel büszkélkedhet, amelyet irigyen figyel a világ. Az országban érezhető a brit hatás – a piros telefonfülkék, az angol reggeli, de az angol nyelv, amely fel-felcsendül mindenütt, hiszen Málta hivatalos nyelveinek egyike.

Az angol nyelv kevésbé formálisnak tűnik majd a fülek számára. Máltán szokatlanul laza és nyugodt légkör uralkodik, ezért tökéletes hely a pihenésre. Málta rendkívül népszerű a magyarok körében is.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, Prágából vagy Pozsonyból repülhetsz Máltára. A Wizz Air (Budapest, Bécs), a Laudamotion (Bécs), a Ryanair (Pozsony) és a Czech Airlines (Prága) közvetlen járatot indítanak Máltára a nemzetközi repülőtérre (Malta Luqa). A közvetlen járat két és fél óra hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Máltáról

Úti okmányok Máltára

Ha Máltára utazol, elég, ha érvényes a személyi igazolványod vagy az útleveled. Az irataidnak a hazautazásodat követő 6 hónapig érvényesnek kell lenniük. A gyerekeknek saját útlevéllel kell utazniuk.

A máltai időjárás

Máltán hosszú, forró a nyár. Az év legmelegebb hónapja a július 27 °C átlaghőmérséklettel, ami napközben feljebb is emelkedhet. A tél mérsékelt és enyhe. A leghidegebb hónap a január 13 °C átlaghőmérséklettel, esetenként esőzésekkel. Az év legcsapadékosabb hónapja a november, átlagosan 108,6 mm csapadékkal.

Mikor érdemes Máltára látogatni? Ha élvezni szeretnéd a tengert, a legideálisabb, ha a májustól októberig tartó időszakban érkezel, amikor a tenger vize fürdésre csábít (15–27 °C).

A máltai árak

A Máltán használatos pénznem az euró, bármelyik pénzváltóban vagy a reptéren is beválthatod a forintot.

Szállást keresel Máltán? A legolcsóbban 8000–9800 forintért (fő/éj) foglalhatsz szállást. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Máltán kiváló a tömegközlekedés. Hiába keresnéd a síneket, Máltán a sárga-piros autóbuszok közlekednek mindenfelé. A járatok Vallettából indulnak, és ide térnek vissza. Jegyet a sofőrnél válthatsz. Nyáron a kétórás menetjegy ára 650 Ft, az éjszakai járatra pedig 970 Ft. Kedvező áron, 6800 forintért vásárolhatsz hétnapos jegyet, amellyel korlátlanul közlekedhetsz. Bővebb információt a szolgáltató internetes oldalán találsz. Málta, Gozo és Comino szigetek között hajókompok közlekednek.

Ha egyedül szeretnél bejárni Máltát, bérelj autót. A közlekedés nem okoz nagy nehézséget, csak hozzá kell szoknod a máltaiak vezetési stílusához, illetve a baloldali közlekedéshez. Érdemes a repülőtéren kocsit bérelned, a Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Amennyiben profikra bíznád az utazás megszervezését, a Pelikán oldalán máltai nyaralásokat is foglalhatsz.

Védőoltások a máltai utazás előtt

Ha Máltára utazol, köteles vagy beszerezni a tetanusz, a torokgyík és a gyermekbénulás elleni védőoltásokat. Tehát elég, ha ügyelsz rá, hogy a hazánkban kötelező védőoltások hatása még érvényes legyen.

Máltán nem ingyenes az orvosi ellátás, ezért fontos, hogy magaddal vidd a nemzetközi egészségügyi biztosításodat igazoló iratokat, esetleg az európai egészségügyi igazolványodat (EHIC).

Hány óra van Máltán?

Málta ugyanabban az időzónában található, mint Magyarország.

Mit érdemes megnézni Máltán?

10 érdekesség Máltáról

1
Málta egy szigetcsoport, a három legnagyobb sziget alkotja: Málta, Gozo és Comino
2
150 év brit fennhatóság után Málta végül 1964-ben vált önállóvá
3
Málta fehér-piros zászlóját a brit Szent György-kereszt díszíti. VI. György brit király ajándékozta Máltának 1942-ben a lakosok Máltáért folytatott csatában tanúsított bátorságának jeléül
4
Málta két hivatalos nyelve a máltai és az angol
5
Bár Málta főként az építészetével és csodás strandjaival nyűgözi le a látogatókat, az erdők, hegyek és folyók is említést érdemelnek
6
Málta lakosainak száma megközelítőleg 450 000
7
Málta a hollywoodi filmek gyakori forgatási helyszíne. A Gladiátort, Tróját, de a Trónok harca című tévésorozatot is itt forgatták
8
Az ország területe 316 km2. Málta a világ egyik legkisebb állama
9
Annak ellenére, hogy Málta többé már nem brit gyarmat, a szigetcsoporton még mindig a „rossz” oldalon közlekednek az autók
10
Málta legszebb partjai a Blue Lagoon, a Golden Bay és a Mellieha
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)