Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Valletta

Akciós repülőjegyek Vallettába

Érdekességek: Valletta

Olcsó repjegyeket keres Vallettába? Szállást a központ közelében? A Pelikan.hu oldalán összehasonlíthatja a repülőjegyek, szállás, autókölcsönzés vagy biztosítás árait.

Málta fővárosa, amelyet a Máltai Lovagrend idejéből származó falak vesznek körül, első pillantásra büszke erődnek tűnik. És Valletta valójában az is volt.

A város büszkesége a Szent János katedrális, amely kívülről nem nagyon feltűnő. Belül azonban pazarul díszített, és biztosan nem fogja megbánni a katedrális meglátogatását. Valletta központjában található a Nagymester palotája is, amely egykor a lovagok otthona volt, és ma az elnöknek és a parlamentnek ad otthont.

Érdemes ellátogatni a régi kikötőbe is, amely tele van éttermekkel és bárokkal és remek tengerparti hangulattal. Ha Vallettába megy nyaralni, rövid idő alatt könnyen elutazhat Málta más részeire is, mivel az egész sziget viszonylag kicsi.

Málta nagyon népszerű úti cél a magyarok számára. A Vallettába tartó olcsó járatokat leggyakrabban Budapestről, Bécsből és Pozsonyból foglalhatóak. Vallettába a közvetlen járatokat a Ryanair (Pozsony), a Laudamotion (Bécs), a Wizz Air (Budapest, Bécs), és az Air Malta (Bécs) üzemelteti. A közvetlen repülés körülbelül két és fél órát vesz igénybe.

A máltai nyaralás jó választás a gyönyörű strandok miatt, de ennek a kis szigetországnak a történelme miatt is. Az építészetet az ókori rómaiak, de később az olaszok és a britek is befolyásolták. Málta csak fél évszázaddal ezelőtt szerezte meg a függetlenséget az angoloktól.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Máltáról

Úti okmányok Máltára

Ha Máltára utazol, elég, ha érvényes a személyi igazolványod vagy az útleveled. Az irataidnak a hazautazásodat követő 6 hónapig érvényesnek kell lenniük. A gyerekeknek saját útlevéllel kell utazniuk.

A máltai időjárás

Máltán hosszú, forró a nyár. Az év legmelegebb hónapja a július 27 °C átlaghőmérséklettel, ami napközben feljebb is emelkedhet. A tél mérsékelt és enyhe. A leghidegebb hónap a január 13 °C átlaghőmérséklettel, esetenként esőzésekkel. Az év legcsapadékosabb hónapja a november, átlagosan 108,6 mm csapadékkal.

Mikor érdemes Máltára látogatni? Ha élvezni szeretnéd a tengert, a legideálisabb, ha a májustól októberig tartó időszakban érkezel, amikor a tenger vize fürdésre csábít (15–27 °C).

A máltai árak

A Máltán használatos pénznem az euró, bármelyik pénzváltóban vagy a reptéren is beválthatod a forintot.

Szállást keresel Máltán? A legolcsóbban 8000–9800 forintért (fő/éj) foglalhatsz szállást. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Máltán kiváló a tömegközlekedés. Hiába keresnéd a síneket, Máltán a sárga-piros autóbuszok közlekednek mindenfelé. A járatok Vallettából indulnak, és ide térnek vissza. Jegyet a sofőrnél válthatsz. Nyáron a kétórás menetjegy ára 650 Ft, az éjszakai járatra pedig 970 Ft. Kedvező áron, 6800 forintért vásárolhatsz hétnapos jegyet, amellyel korlátlanul közlekedhetsz. Bővebb információt a szolgáltató internetes oldalán találsz. Málta, Gozo és Comino szigetek között hajókompok közlekednek.

Ha egyedül szeretnél bejárni Máltát, bérelj autót. A közlekedés nem okoz nagy nehézséget, csak hozzá kell szoknod a máltaiak vezetési stílusához, illetve a baloldali közlekedéshez. Érdemes a repülőtéren kocsit bérelned, a Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Amennyiben profikra bíznád az utazás megszervezését, a Pelikán oldalán máltai nyaralásokat is foglalhatsz.

Védőoltások a máltai utazás előtt

Ha Máltára utazol, köteles vagy beszerezni a tetanusz, a torokgyík és a gyermekbénulás elleni védőoltásokat. Tehát elég, ha ügyelsz rá, hogy a hazánkban kötelező védőoltások hatása még érvényes legyen.

Máltán nem ingyenes az orvosi ellátás, ezért fontos, hogy magaddal vidd a nemzetközi egészségügyi biztosításodat igazoló iratokat, esetleg az európai egészségügyi igazolványodat (EHIC).

Hány óra van Máltán?

Málta ugyanabban az időzónában található, mint Magyarország.

Mit érdemes megnézni Máltán?

10 érdekesség Máltáról

1
Málta egy szigetcsoport, a három legnagyobb sziget alkotja: Málta, Gozo és Comino
2
150 év brit fennhatóság után Málta végül 1964-ben vált önállóvá
3
Málta fehér-piros zászlóját a brit Szent György-kereszt díszíti. VI. György brit király ajándékozta Máltának 1942-ben a lakosok Máltáért folytatott csatában tanúsított bátorságának jeléül
4
Málta két hivatalos nyelve a máltai és az angol
5
Bár Málta főként az építészetével és csodás strandjaival nyűgözi le a látogatókat, az erdők, hegyek és folyók is említést érdemelnek
6
Málta lakosainak száma megközelítőleg 450 000
7
Málta a hollywoodi filmek gyakori forgatási helyszíne. A Gladiátort, Tróját, de a Trónok harca című tévésorozatot is itt forgatták
8
Az ország területe 316 km2. Málta a világ egyik legkisebb állama
9
Annak ellenére, hogy Málta többé már nem brit gyarmat, a szigetcsoporton még mindig a „rossz” oldalon közlekednek az autók
10
Málta legszebb partjai a Blue Lagoon, a Golden Bay és a Mellieha
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)