Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Lengyelország

Akciós repülőjegyek Lengyelországba

Érdekességek: Lengyelország

Varsó, Krakkó, Gdańsk. A hazai és a közeli repülőterekről egyszerűen és kedvező áron utazhatsz az északi ország legszebb és legnagyobb városaiba. Lengyelország elnevezése a „polanie” szóból ered, ami annyit tesz: mezők lakói. Sokan Nowy Targ vagy a Zakopane városok népszerű piacának köszönhetően ismerik Lengyelországot, illetve a Tátra hegység másik oldalát. Az ország számos élményt és látnivalót rejt az Európából és a világ minden tájáról érkező turisták számára.

Az említett Tátra mellett ellátogathatsz a Mazuri-tavakhoz vagy a Balti-tengerhez is, ahol a lengyel nemesfém-kitermelés folyik. Lengyelország területe változatos. Az országot kiterjedt alföld, hegyek és tengerpart borítja. A hegyek télen-nyáron hívogatják a turistákat – csodás természettel, gazdag növény- és állatvilágukkal, lélegzetelállító tavaikkal. A tökéletes szuvenírre vágysz? A krowki és az oscypek az igazi lengyel finomságok közé tartoznak, de vigyázat! Aki egyszer már kóstolta őket, könnyen függővé válhat.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Lengyelországba. A Ryanair, a Laudamotion és a Wizz Air légitársaságoknak köszönhetően gyorsan és kedvező áron utazhatsz Lengyelországba. Gyakran néhány ezer forintért is vásárolhatsz repülőjegyet Varsóba, Krakkóba vagy Gdańskba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Lengyelországba

Varsó

Lengyelország fővárosa a Visztula folyó két partján helyezkedik el. A nagyvárosban a kommunista épületek romjai mellett modern, üveg és acélépületeket is találunk. Annak ellenére, hogy a második világháború után a városban kő kövön nem maradt, Varsó feltámadt hamvaiból, s újjáépítette történelmi műemlékeit.

Múzeumai Chopin örömteli zenéjétől a zsidó gettók tragikus sorsáig ölelik fel a történelmet. Az ország gazdasági központja a legjobb szórakozóhelyekkel és a lengyel konyha nyújtotta kulináris élvezetekkel várja a látogatókat.

A magyarok körében is egyre népszerűbb Varsó tökéletes hely egy hosszú hétvégére. Közvetlen járattal a legolcsóbban Budapestről (Wizz Air, LOT Polish Airlines), Pozsonyból (Wizz Air), Prágából (LOT Polish Airlines) vagy Brünnből (Lufthansa) repülhet Varsóba a Frederic Chopin repülőtérre, vagy a Modlin repülőtérre. Egy átszállással pedig Bécsből az Air France, illetve az Eurowings légitársaságokkal repülhet.

Gdańsk

Ha megkérdeznéd a lengyeleket, melyik az ország legszebb városa, többségük Varsó helyett Gdańskra szavazna. A Lengyelország északi részén fekvő város partjait az azonos nevű öböl mossa. Gdańsk gazdag történelemmel büszkélkedhet, a várost tartják a lengyel szabadság bölcsőjének. A szép belváros mellett a hatalmas tengeri kikötő is a kötelező látnivalók közé tartozik. Gdańsk az egyik legrégibb lengyel város, a három város egyike, amelyet Sopoty és Gdynia városokkal együtt Hármasvárosként is emlegetnek.

A múltban gazdagságáról és a szabadsághoz való ragaszkodásáról volt híres. A gabonaexport már a 16. században fényűző életet biztosított a város lakosainak. Nem akartak sem a király, sem a vallás uralma alá kerülni. A területért folytatott hatalmi harcokban eldönthették, melyik oldalra állnak – a németekére vagy a lengyelekére. Az északi lengyel város ugyanis szorosan kötődött a németekhez. Végül a kereskedelem állását figyelembe véve döntöttek.

Gdańsk történelmi városában számos székesegyház, templom és a régi korokat idéző utcácska van, de a modern kor számos vívmányával is találkozhatunk. Ellátogathatsz Lengyelország egyik legnagyobb állatkertjébe, a számos múzeum egyikébe, a kikötőben megcsodálhatod a lenyűgöző építészeti remekműveket, a világítótornyot vagy a Tengerészeti Múzeumot. A város sokak számára Koppenhágát és Amszterdamot idézi.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából utazhatsz Gdańskba. Bécsből repülhetsz a Wizz Air légitársaság közvetlen járataival, vagy egy átszállással a LOT, a Lufthansa, illetve a KLM légitársaságok járataival. A közvetlen járat megközelítőleg egy óra 15 perces.

Krakkó

A város, amely őrzi a királyok és hercegnők, de a második világháború és a kommunizmus emlékeit is. Krakkó lenyűgöző, izgalmas város, mennyei ételekkel, remek árakkal és barátságos lengyel lakosokkal. Ha úgy véli, „lezavarhatja” egy nap alatt, akkor nagyot téved. Krakkót ugyanis teljes valójában ki kell élvezni.

A legolcsóbban Budapestről és Bécsből repülhet Krakkóba. Budapestről a LOT Polish Airlines légitársaság, Bécsből pedig a Ryanair, az Austrian Airlines, illetve a LOT Polish Airlines indít közvetlen járatokat a volt lengyel fővárosba.

Hasznos infók Lengyelországról

Úti okmányok Lengyelországba

Ha Lengyelországba utazol, elég, ha érvényes a személyi igazolványod vagy az útleveled.

A lengyelországi időjárás

Lengyelországban mérsékelt az éghajlat, meleg, száraz nyárral és fagyos téllel. A nyarak olykor hidegebbek, olykor melegebbek, s ugyanez elmondható a télről is. Télen havazásra lehet számítani, főként a hegyekben, de olykor az alföldön is. Érdemes tavasszal vagy ősszel Lengyelországba látogatni, ilyenkor kellemes az időjárás és kevesebb a turista.

A lengyelországi árak

A Lengyelországban használatos pénznem a lengyel złoty, ami 100 fillérre osztható. Az érmék oldalai egyenetlenek. Bármelyik hazai vagy lengyel pénzváltóban beválthatja a forintot. Tarts magadnál készpénzt is, sok helyen nem lehet kártyával fizetni.

A Pelikán oldalán egész évben kedvező áron foglalhatsz szállást a lengyelországi szállodákban és motelekben. A legolcsóbb szállás egy éjszakára 3000 Ft (fő/éj).

Szeretnél autót kölcsönözni? A Pelikán oldalán könnyedén összevetheted az autókölcsönzők árait. Utazd be Gdańsk környékét kedvező áron!

Mennyi az idő Lengyelországban?

Lengyelország ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Repülési statisztikák Lengyelországba

  • Nem szereted az átszállásokat? Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Lengyelországba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Lengyelországba mindössze 10,00 € volt?

  • Ha Lengyelországba utazol, érdemes ellátogatnod Krakkó, Varsó, Gdansk, Katowice, Wroclaw városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 5 nemzetközi repülőtér található.

  • Ryanair. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Lengyelországba.

Látnivalók Varsóban

10 érdekesség Lengyelországról

1
Lengyelország legmagasabb pontja a Rysy, 2499 méter tengerszint feletti magassággal
2
Az első tömeggyártott lengyel autó a Fiat volt, a második világháború előestéjén 10 000 darabot adtak el belőle
3
Lengyelországban születetett a világhírű Marie Curie Sklodowska, az egyetlen tudós, aki két eltérő szakterületen is Nobel-díjjal tüntettek ki
4
A fiatalok 90%-ának középiskolai végzettsége van, s mindössze 50%-uk rendelkezik tudományos fokozattal
5
A lengyel Wyborowa a legrégebbi vízmárka, több mint 500 éves
6
Ha Lengyelországban a második emeletre szeretne feljutni a felvonóval, az egyes gombot kell megnyomnia. Az első emeletet ugyanis nullával jelölik
7
A lengyelek megközelítőleg 45,4 milliárd tonnás feketeszén-készlettel rendelkeznek, ami 500 évre elegendő az ország ellátására
8
Lengyelország (Polska) elnevezése a Polanie törzs nevéből származik, ami annyit tesz: mezőn élő emberek
9
Wroclawban található Európa legrégebbi étterme. A Piwnica świdnicki 1275-ben nyitotta meg kapuit
10
A lengyelek imádják a csokoládét és a cukorkákat. Az élelmiszerboltok kínálatának nagy része édességekből áll
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?