Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Gdańsk

Akciós repülőjegyek Gdanskba

Érdekességek: Gdansk

Ha megkérdeznéd a lengyeleket, melyik az ország legszebb városa, többségük Varsó helyett Gdańskra szavazna. A Lengyelország északi részén fekvő város partjait az azonos nevű öböl mossa. Gdańsk gazdag történelemmel büszkélkedhet, a várost tartják a lengyel szabadság bölcsőjének. A szép belváros mellett a hatalmas tengeri kikötő is a kötelező látnivalók közé tartozik. Gdańsk az egyik legrégibb lengyel város, a három város egyike, amelyet Sopoty és Gdynia városokkal együtt Hármasvárosként is emlegetnek.

A múltban gazdagságáról és a szabadsághoz való ragaszkodásáról volt híres. A gabonaexport már a 16. században fényűző életet biztosított a város lakosainak. Nem akartak sem a király, sem a vallás uralma alá kerülni. A területért folytatott hatalmi harcokban eldönthették, melyik oldalra állnak – a németekére vagy a lengyelekére. Az északi lengyel város ugyanis szorosan kötődött a németekhez. Végül a kereskedelem állását figyelembe véve döntöttek.

Gdańsk történelmi városában számos székesegyház, templom és a régi korokat idéző utcácska van, de a modern kor számos vívmányával is találkozhatunk. Ellátogathatsz Lengyelország egyik legnagyobb állatkertjébe, a számos múzeum egyikébe, a kikötőben megcsodálhatod a lenyűgöző építészeti remekműveket, a világítótornyot vagy a Tengerészeti Múzeumot. A város sokak számára Koppenhágát és Amszterdamot idézi.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából utazhatsz Gdańskba. Bécsből repülhetsz a Wizz Air légitársaság közvetlen járataival, vagy egy átszállással a LOT, a Lufthansa, illetve a KLM légitársaságok járataival. A közvetlen járat megközelítőleg egy óra 15 perces.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Gdańskról

Úti okmányok Lengyelországba

Ha Lengyelországba utazol, elég, ha érvényes a személyi igazolványod vagy az útleveled.

A gdański időjárás

Lengyelországban mérsékelt az éghajlat, meleg, száraz nyárral és fagyos téllel. A nyarak olykor hidegebbek, olykor melegebbek, s ugyanez elmondható a télről is. Télen havazásra lehet számítani, főként a hegyekben, de olykor az alföldön is.

A lengyelországi árak

A Lengyelországban használatos pénznem a lengyel złoty, ami 100 fillérre osztható. Az érmék oldalai egyenetlenek. Bármelyik hazai vagy lengyel pénzváltóban beválthatja a forintot. Tarts magadnál készpénzt is, sok helyen nem lehet kártyával fizetni.

A Pelikán oldalán egész évben kedvező áron foglalhatsz szállást a lengyelországi szállodákban és motelekben. A legolcsóbb szállás egy éjszakára 3000 Ft (fő/éj).

Szeretnél autót kölcsönözni? A Pelikán oldalán könnyedén összevetheted az autókölcsönzők árait. Utazd be Gdańsk környékét kedvező áron!

Repülési érdekességek Gdanskban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Gdanskba mindössze 24,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Gdańskban?

10 érdekesség Lengyelországról

1
Lengyelország legmagasabb pontja a Rysy, 2499 méter tengerszint feletti magassággal
2
Az első tömeggyártott lengyel autó a Fiat volt, a második világháború előestéjén 10 000 darabot adtak el belőle
3
Lengyelországban születetett a világhírű Marie Curie Sklodowska, az egyetlen tudós, aki két eltérő szakterületen is Nobel-díjjal tüntettek ki
4
A fiatalok 90%-ának középiskolai végzettsége van, s mindössze 50%-uk rendelkezik tudományos fokozattal
5
A lengyel Wyborowa a legrégebbi vízmárka, több mint 500 éves
6
Ha Lengyelországban a második emeletre szeretne feljutni a felvonóval, az egyes gombot kell megnyomnia. Az első emeletet ugyanis nullával jelölik
7
A lengyelek megközelítőleg 45,4 milliárd tonnás feketeszén-készlettel rendelkeznek, ami 500 évre elegendő az ország ellátására
8
Lengyelország (Polska) elnevezése a Polanie törzs nevéből származik, ami annyit tesz: mezőn élő emberek
9
Wroclawban található Európa legrégebbi étterme. A Piwnica świdnicki 1275-ben nyitotta meg kapuit
10
A lengyelek imádják a csokoládét és a cukorkákat. Az élelmiszerboltok kínálatának nagy része édességekből áll
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)