Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Kína

Akciós repülőjegyek Kínába

Érdekességek: Kína

Olcsó repülőjegyet keres Kínába? Szállodát vagy apartmant kedvező áron? A Pelikán oldalán összevetheti a repülőjegyek, szállodák, autókölcsönzők, biztosítások árát, de megtekintheti teljes körű utazási csomagjaink kínálatát is Peking, Sanghaj és Kanton városokba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Kínában

Peking

A 20 milliós lakosságú Peking Kína szíve, kulturális, politikai és propagandaközpontja. A város hivatalos neve, Pej-t’ing, ami annyit tesz: északi főváros. Az elnevezés a dél-kínai katon dialektusokból jött létre.

Peking nagyváros, ahová akár százszor is ellátogathat, mégis minden alkalommal más benyomást nyújt. Nem ejti első látásra bűvöletbe, mégis van benne valami különleges és vonzó. Kína tele van csodás palotákkal, múzeumokkal és templomokkal, de ultramodern épületekből, lenyűgöző sportcsarnokból és felhőkarcolókból sem szenved hiányt.

Ne feledkezzünk meg az ételről sem! A kínai gasztronómiát nem kell bemutatni: csibe- és kacsahúsból készült a rizses és tésztás ételek sokak kedvencei. A helyi különlegességek között találni kirántott skorpiót, de macskafület is. Ha ön is a megszállott, ún. foodies emberek egyike, aki hagyja kihűlni az ételt, mert igyekszik megtalálni a tökéletes szöget, ahonnan lencsevégre kaphatja az ételt, nem fog kilógni a sorból. A kínaiak ugyanis szintén az ételek megszállottjai. Az ételkínálat sokszínűsége is csak azt bizonyítja, hogy a kínaiak a világ legnagyobb ínyencei közé tartoznak.

Pekingben könnyű elveszni a történelemmel kikövezett, ódon utcácskák sokaságában. Készíthet szelfit az ötvenes években emelt szocialista emlékművek előtt, de pózolhat a világ legújabb és leginnovatívabb épületei előtt is. A világ legjobb építészei által tervezett újkori remekművek közé tartozik a CCTV Building, a Galaxy Soho, a koncertterem vagy az Olimpiai játékok stadionja.

Peking Kína kulturális központja, ahol a legkiválóbb kínai művészek, rendezők és zenészek élnek. Csodás galériákat és múzeumokat is találhat itt, hiszen Peking a hagyományos kínai művészet szíve. Érdemes ellátogatnia a Tienanmen térre, avagy a mennyei béke főterére, amely Peking központjában található, méretei 880 x 500 méter. Északi végénél látható Peking jelképe, a mennyei béke vörös kapuja.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából utazhat Pekingbe. Az Austrian Airlines és a China Air közvetlen járatokat indít Bécsből a kínai fővárosba. A repülőút 9 és fél óra hosszú. Kényelmesen repülhet az Emirates, az Aeroflot, a Qatar Airways, a Lufthansa, a KLM, a Finnair, illetve a China Southern légitársaságok járataival is.

Sanghaj

Olcsó repülőjegyet keres Shanghaiba? Szállodát vagy apartmant kedvező áron Shanghaiban? A Pelikán oldalán összevetheti a repjegyek, szállodák, autókölcsönzők és biztosítások árait, valamint megtekintheti a kínai utazási csomagjaink kínálatát is.

A legmodernebb kínai város a világ egyik legemberségesebb városa egyben. Nehéz egyszerre bejárni az egészet, de azért egy próbát megér!

Shanghai legfigyelemreméltóbb emlékműve a Huangpu folyó partján álló tévétorony, az Oriental Pearl Tower. Lehetetlen figyelmen kívül hagyni. Pudong gazdasági körzetben található, s a nagyváros minden pontjáról tökéletesen látni lehet. Nem csoda, hiszen 468 méter magas épületről van szó, amely egyben Ázsia legmagasabb befejezett építménye, valamint a világ harmadik legmagasabb tornya! Televíziós adóként, kilátótoronyként, étteremként, sőt szállodaként is működik.

Yuyuan kétségtelenül a város egyik legnagyobb attrakciója. Naponta többezer ember látogat el erre a mesebeli helyre. 30 pavilon alkotja, amelyben minden egyes bokor, fa, tavacska tökéletes harmóniában van. Vigyázat! A harmónia a látogatókat is átjárja, tehát semmiképpen ne hagyja ki, ha Pekingben jár!

Zhujiajiao Shanghai Velencéje. Ha elsőre sikerül helyesen elolvasnia ezt a nevet, akkor fogadja elismerésünket. A Shanghai külvárosában található Zhujiajiao rendkívül népszerű a turisták körében. Történelme az 1700 évvel ezelőtti időkbe nyúlik vissza. Számtalan fa-, kő- és márványhidat találni itt, amelyek átszövik a városka folyórendszerét. A hely látványosságai közé tartoznak a halászok is, akik megengedik, hogy a hídról a folyóba dobva szabadul eressze a halat.

A modern építészeti alkotások és az új városnegyed, Nanjing Road több millió turistát vonzz a világ minden tájáról. Bár a 19. század első felében jött létre, csak egy évszázaddal később vált vásárlási csomóponttá. Ha este vagy éjszaka jár erre, feledhetetlen élményben lesz része. A Nanjing Road két részre – nyugati és keleti részre – oszlik. Ha megunná a kínai konyhát, az utóbbiban kedvére talál európai éttermeket és bárokat.

A legolcsóbb repülőjegyek Shanghaiba Budapestről, Bécsből és Prágából találhatóak. Az Austrian Airlines és az Air China Bécsből indít közvetlen járatok a városba. A repülőút körülbelül 10 óra hosszú. Rendkívül népszerűek a Prágából induló közvetlen járatok is, amelyeket a Hainan Airlines légitársaság működtet. Kényelmesen utazhat a Lufthansa, a SAS, a China Eastern légitársaságokkal Bécsből, az Emirates és az Aeroflot járataival Budapestről, illetve a Prágából induló Qatar Airways és a SWISS légitársaságok járataival is.

Hongkong

A város a felhőkarcolók lélegzetelállító sziluettjével ámulatba ejti, kaotikus forgalmával sokkolja, szépséges, rendezett parkjai látványával pedig meglepi látogatóit.

Rövid idő alatt is sokat megtapasztalhat a városból! Fürödhet a tengerben, túrázhat a közeli hegyekben, útba ejtheti a luxus butikokat is, később pedig belevetheti magát egy hamisítatlan éjszakai buliba. Ezt mind megteheti egyetlen nap alatt. Minden este nyolc órától kezdetét veszi a fényshow – a fényárba boruló felhőkarcolók látványa híven tükrözi a város energiáját, szellemét és sokszínűségét.

Hongkong, avagy kínaiul illatos kikötő, több mint 200 szigetből áll, s a világ legemberségesebb városainak egyike. Hongkong vezető helyet foglal el a világ városai között az egy négyzetkilométerre eső felhőkarcolók számát illetően. A hajdani brit gyarmat 1997-ben került vissza Kína fennhatósága alá közigazgatási egységként.

A város főként jelentős gazdasági és üzleti központként ismert. Az égbetörő felhőkarcolók és a nyüzsgő éjszakai élet keveredik a helyi hagyományokkal. A modern nagyvárosban az örök ellentétek találkoznak, s élnek szimbiózisban: a modern építészeti alkotások a történelmi és kulturális műemlékekkel, a lakóépületek végeláthatatlan sora az érintetlen természettel, és a gazdagság a szegénységgel.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából utazhat Hongkongba. Az Austrian Airlines közvetlen járatokat indít Bécsből az ázsiai városba. A repülőút 16 óra hosszú. Bécsből kényelmesen utazhat az Emirates, a Lufthansa, a SWISS vagy a Finnair légitársaságokkal. Budapestről repülve élvezheti az Emirates, a Qatar Airways, a KLM vagy az Aeroflot légitársaságok szolgáltatásait. Prágából az Air France és a ČSA légitársaságok járataival utazhat Hongkongba.

Kanton

A legenda szerint Katonban élt az öt halhatatlan, akik az égből érkeztek kecskeháton, és megmentették a helyi lakosokat az éhhaláltól. Ezért viselte régen Kanton a Kecskeváros nevet.

Kanton ma a leggazdagabb kínai provincia fővárosa és a legnagyobb kínai városok egyike. Hipermodern felhőkarcolói közül kiemelkedik a kantoni tévétorony, amely 610 méteres magasságával jelenleg a világ második legnagyobb tornya (nem épülete).

Kanton a kulináris élvezetek paradicsoma, csodás üdülőhely, emellett a legemberségesebb kínai városok egyike. A kellemes szubtrópusi éghajlat tökéletes azok számára, akik kedvelik a meleg, változékony időjárást. További előny, hogy óriási mennyiségű egzotikus gyümölcs és zöldség terem itt, mint a friss cukornád, a durian, a guave, a kaktuszfüge, a pitahaya, a karambola, a licsi vagy a hurmikaki. Ha kedvére való a helyi konyha, ne felejtse el hangos böfögéssel kinyilvánítani tetszését – ez nem mítosz! Ha eltelt Kanton látnivalóival, átugorhat akár a közeli Hongkongba vagy Makaóba is.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Kantonba. A környező országokból nem indul közvetlen járat a városba. Kényelmesen repülhet Bécsből egy átszállással az Air France, a KLM, a China Southern, a Finnair, a China Airlines, a Turkish Airlines vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal, Budapestről indulva pedig élvezheti az Emirates, a Qatar Airways vagy az Air China társaságok szolgáltatásait. Prágából a népszerű Hainan Airlines indít járatokat Kantonba.

További városok
Csengtu

Csengtu, Szecsuan tartomány fővárosa a pandák hazája. Két dologról vált ismertté: a pandákról és a helyi konyháról.

Csengtu 4 milliós lakosságával Délnyugat-Kína nagyvárosai közé tartozik. Nagy előny, hogy összes emlékmű a városközpontban található. Számos buddhista és taoista templomot találhat itt, de megtekintheti a csodás parkokat és az uralkodók sírhelyeit is.

A városközponttól mintegy 10 kilométerre, északkeletre található a világhírű óriáspanda tenyésztő állomás, ahol sokkal jobban gondozzák a pandákat, mint bárhol máshol Kínában. Ne szalassza el az alkalmat, és látogasson el ide!

A húsos és a csípős ételek kedvelői is otthonra lelnek a városban. A szecsuani ételekre jellemző különleges fűszerek csodásan illatoznak. Egyszerűen meg kell kóstolni!

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából utazhat Csengtuba. A Sichuan Sirlines Prágából indít közvetlen járatokat a városba. A repülőút 9 óra 15 perc hosszú. Kényelmesen repülhet Bécsből egy átszállással az EVA Air, a Thai Airways, az Austrian Airlines és az Air China légitársaságok járataival is.

Makaó

Makaó a Kínai Népköztársaság része, mégsem kell vízum a beutazáshoz. A város ámulatba ejt hipermodern épületeivel és a portugál gyarmati történelmével. Nem mellesleg, a kis területű Makaó a hazárdjátékok paradicsoma, s egyben a világ egyik legsűrűbben lakott városa.

Felejtse el Las Vegast. Makaó a hazárdjáték kínai fővárosa. Ez nem csak szójáték. Statisztikai adatok bizonyítják, hogy Makaón hétszer magasabb a szerencsejáték forgalma, mint Las Vegasban! Mégsem szerencsés ily módon beskatulyázni a várost. Makaó több mint 500 éven át portugál fennhatóság alá tartozott, s mindössze 1999-től tartozik Kína közigazgatási területei közé. Ennek köszönhetően a város a kínai és a portugál kultúra különös elegye.

Makaó érdekessége a tengerre épült leszállópálya. A városban található a velencei stílusban épült Venetian bevásárlóközpont, ahol – ha hiszi, ha nem – gondolák is közlekednek. Ha Makaóban jár, érdemes ellátogatnia Hongkongba is, amely hajóval vagy helikopterrel mindössze 70 kilométerre van a várostól.

Turistaidényben olcsóbbak a hongkongi repülőjegyek, mint a thaiföldiek, noha a két hely viszonylag távol esik egymástól, repülővel könnyen megközelíthetőek. Tehát ha Thaiföldön jár, akár Kínába is ellátogathat. Makaóban két világ találkozik kis területen. Két nap alatt bejárhatja az egész várost, de nem bánja meg, ha több időt eltölt Makaóban.

Bár Makaónak van saját repülőtere Taipa-szigetén, amelynek kifutópályája a tengerre épült, Európából mégsem közlekednek közvetlen járatok Makaóba. Ugyanakkor Thaiföldről, Malajziából vagy Szingapúrból könnyen és kedvező áron juthat el a kínai városba.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Makaóba. Kényelmesen utazhat Bécsből egy átszállással az EVA Air vagy az Austrian Airlines járataival, de repülhet Budapestről vagy Prágából is két, esetenként pedig három átszállással.

Hasznos infók Kínáról

Kínai vízum

Ha Kínába utazik, vízumra, és a hazautazás napjától számított 6 hónapig érvényes útlevélre van szüksége.

Vízumot Budapesten, a Kínai Népköztársaság Nagykövetségén igényelhet. Ehhez szükséges az érvényes útlevél, a kitöltött kérvény, két darab fénykép, valamint az utazás célját igazoló iratok felmutatása.

Ha egyedül utazik, kérhetik a megfelelő anyagi fedezet igazolását, az ujjlenyomatvételt, valamint egy beszélgetésen való részvételt.

Ha csak átutazóban van Pekingben, kérvényezheti a 144 órás vízummentes tartózkodást.

A kínai időjárás

Ami az éghajlatot illeti, a Kína nyugati és keleti része közötti határvonalat a Nagy Chingan, a Tchaj-chang és a Szecsuan hegységek képezik. Ezek nagymértékben befolyásolják mindkét országrész éghajlatát, hiszen akadályozzák a délkeletről érkező meleg, párás, nyári monszun haladását a belső-ázsiai területekre, valamint a Szibériából érkező hideg, száraz, téli monszun lecsapódását Kína keleti régióiban.

Általánosságban elmondható, hogy az időjárást Kína területeinek jelentős részén a monszun ciklusai befolyásolják. Kína nyugati részének éghajlata érezhetően szárazföldi jellegű. A tél hideg, a nyár pedig forró. Ürümcsiben a januári átlaghőmérséklet -15 °C körül mozog, míg a júliusi napokon a hőmérséklet 22–40 °C között mozog. A Turfani-medencében már 47,6 °C-ot is mértek.

Napközben jelentős hőmérséklet-változás megy végbe. A Tibeti fennsík területein kemény, alpesi éghajlat jellemző, kevés csapadékkal. Egyes helyeken a hőmérséklet télen akár -35 °C alá is zuhanhat. A kontinentális elhelyezkedésének köszönhetően a leghidegebb területek Mongólia belső részén találhatóak, ahol a januári átlaghőmérséklet -25 °C. Chaj-la-et kerületben jegyezték fel a legalacsonyabb hőmérsékletet, ez -51,5 °C volt.

A kínai árak

A Kínában használatos pénznem a kínai jüan (8 RMB körülbelül 300 Ft). A kínai konyha kivételesen olcsó. Az árak még a thaiföldieknél is alacsonyabbak. Ha az utcai árusoktól vásárol ételt, mindössze 10 RMB-t költ majd egy főre. Az étteremben egy tányér étel ára körülbelül 15 RMB. A szállodák sem tartoznak a magasabb árkategóriájú szolgáltatások közé. Már 50 RMB-ért is foglalhat légkondicionált szállást, ingyenes wifivel és higiéniai eszközökkel.

Szállodát keres Kínában? Az óriási kínálatból nehéz választani. A szállás kiválasztásánál ügyeljen arra, hogy vannak szállodák, amelyek megtagadják a külföldi turisták elszállásolását, ezt azonban nem tüntetik fel az ismertetőnél, csak a foglaláskor. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

Ha autóval szeretné bejárni a vidéket, érdemes a repülőtéren kölcsönöznie. A foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is.

Milyen oltás szükséges az utazás előtt Kínába?

A Kínába való utazás előtt nem kötelező a védőoltások beadása. Az utazók leggyakrabban az A és B típusú hepatitisz, a hasi tífusz, esetleg a kolera ellen oltatják be magukat. Utazás előtt ellenőrizze a tetanusz- és a gyermekbénulás elleni oltások érvényességét.

Repülési statisztikák Kínában

  • Nem szereted az átszállásokat? Budapest, Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Kínába.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Kínába mindössze 409,00 € volt?

  • Ha Kínába utazol, érdemes ellátogatnod Peking, Shanghai, Guangzhou, Chengtu, Hangzhou városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 6 nemzetközi repülőtér található.

  • Shanghai Airlines, China Southern Airlines, Austrian Airlines. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Kínába.

Sanghaj látnivalói

10 érdekesség Kínáról

1
A legendák szerint Kína 4000 évvel ezelőtt, egy hatalmas áradás során jött létre
2
Kína egyes területein a nap 10 órakor kel csak fel
3
Kínában cenzúrázzák a cenzúra szót
4
Kínában máig 35 millió ember él barlangokban
5
Kínában 5 naponta új felhőkarcolót emelnek
6
A kínaiak évente 45 milliárd pár fa evőpálcikát használnak el
7
Kínában be van tiltva a Playstation játékkonzol
8
Kínában 4-szer gyakoribb a halálbüntetés, mint a világ többi országában összesen
9
Kínában van egy híd, amelyen megfordul a közlekedés iránya jobboldaliról baloldalira
10
Brad Pitt ki van tiltva Kínából a Hét év Tibetben című filmszerepe miatt
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?