Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Shanghai

Akciós repülőjegyek Sanghaiba

Érdekességek: Shanghai

Olcsó repülőjegyet keres Shanghaiba? Szállodát vagy apartmant kedvező áron Shanghaiban? A Pelikán oldalán összevetheti a repjegyek, szállodák, autókölcsönzők és biztosítások árait, valamint megtekintheti a kínai utazási csomagjaink kínálatát is.

A legmodernebb kínai város a világ egyik legemberségesebb városa egyben. Nehéz egyszerre bejárni az egészet, de azért egy próbát megér!

Shanghai legfigyelemreméltóbb emlékműve a Huangpu folyó partján álló tévétorony, az Oriental Pearl Tower. Lehetetlen figyelmen kívül hagyni. Pudong gazdasági körzetben található, s a nagyváros minden pontjáról tökéletesen látni lehet. Nem csoda, hiszen 468 méter magas épületről van szó, amely egyben Ázsia legmagasabb befejezett építménye, valamint a világ harmadik legmagasabb tornya! Televíziós adóként, kilátótoronyként, étteremként, sőt szállodaként is működik.

Yuyuan kétségtelenül a város egyik legnagyobb attrakciója. Naponta többezer ember látogat el erre a mesebeli helyre. 30 pavilon alkotja, amelyben minden egyes bokor, fa, tavacska tökéletes harmóniában van. Vigyázat! A harmónia a látogatókat is átjárja, tehát semmiképpen ne hagyja ki, ha Pekingben jár!

Zhujiajiao Shanghai Velencéje. Ha elsőre sikerül helyesen elolvasnia ezt a nevet, akkor fogadja elismerésünket. A Shanghai külvárosában található Zhujiajiao rendkívül népszerű a turisták körében. Történelme az 1700 évvel ezelőtti időkbe nyúlik vissza. Számtalan fa-, kő- és márványhidat találni itt, amelyek átszövik a városka folyórendszerét. A hely látványosságai közé tartoznak a halászok is, akik megengedik, hogy a hídról a folyóba dobva szabadul eressze a halat.

A modern építészeti alkotások és az új városnegyed, Nanjing Road több millió turistát vonzz a világ minden tájáról. Bár a 19. század első felében jött létre, csak egy évszázaddal később vált vásárlási csomóponttá. Ha este vagy éjszaka jár erre, feledhetetlen élményben lesz része. A Nanjing Road két részre – nyugati és keleti részre – oszlik. Ha megunná a kínai konyhát, az utóbbiban kedvére talál európai éttermeket és bárokat.

A legolcsóbb repülőjegyek Shanghaiba Budapestről, Bécsből és Prágából találhatóak. Az Austrian Airlines és az Air China Bécsből indít közvetlen járatok a városba. A repülőút körülbelül 10 óra hosszú. Rendkívül népszerűek a Prágából induló közvetlen járatok is, amelyeket a Hainan Airlines légitársaság működtet. Kényelmesen utazhat a Lufthansa, a SAS, a China Eastern légitársaságokkal Bécsből, az Emirates és az Aeroflot járataival Budapestről, illetve a Prágából induló Qatar Airways és a SWISS légitársaságok járataival is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Sanghajról

Kínai vízum

Ha Kínába utazik, vízumra, és a hazautazás napjától számított 6 hónapig érvényes útlevélre van szüksége.

Vízumot Budapesten, a Kínai Népköztársaság Nagykövetségén igényelhet. Ehhez szükséges az érvényes útlevél, a kitöltött kérvény, két darab fénykép, valamint az utazás célját igazoló iratok felmutatása.

Ha egyedül utazik, kérhetik a megfelelő anyagi fedezet igazolását, az ujjlenyomatvételt, valamint egy beszélgetésen való részvételt.

Ha csak átutazóban van Pekingben, kérvényezheti a 144 órás vízummentes tartózkodást.

Shanghai időjárás

Sanghaj éghajlata általánosságban véve mérsékelt. Érdemes tavaszra vagy őszre időzíteni a látogatást, tehát március végétől június elejéig, vagy szeptember közepétől november végéig utazni. A nyarak és telek hosszúak.

A legforróbb napokon a hőmérséklet akár 38 °C fölé is emelkedhet. Februárban a leghidegebb az idő, a hőmérséklet fagypont alá is eshet. A magas páratartalom fokozza a hő-, illetve a fagyérzetet. Bár Sanghajban nem létezik a központi fűtés, a szállodák, a bevásárlóközpontok, az éttermek, a bárok és más nyilvános helyek légkondicionáltak.

Az esős időszak két-három hétig tart, június végétől július közepéig. Esetenként tájfun is pusztíthat Sanghajban. A tájfunok a májustól novemberig tartó időszakban alakulnak ki, s a keleti, illetve a nyugati partot veszélyeztetik.

Árak Shanghaiban

A Kínában használatos pénznem a kínai jüan (8 RMB körülbelül 300 Ft). A kínai konyha kivételesen olcsó. Az árak még a thaiföldieknél is alacsonyabbak. Ha az utcai árusoktól vásárol ételt, mindössze 10 RMB-t költ majd egy főre. Az étteremben egy tányér étel ára körülbelül 15 RMB.

A szállodák sem tartoznak a magasabb árkategóriájú szolgáltatások közé. Már 50 RMB-ért is foglalhat légkondicionált szállást, ingyenes wifivel és higiéniai eszközökkel. Szállodát keres Kínában? Az óriási kínálatból nehéz választani. A szállás kiválasztásánál ügyeljen arra, hogy vannak szállodák, amelyek megtagadják a külföldi turisták elszállásolását, ezt azonban nem tüntetik fel az ismertetőnél, csak a foglaláskor. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

Ha autóval szeretné bejárni a vidéket, érdemes a repülőtéren kölcsönöznie. A foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is.

Milyen oltás szükséges az utazás előtt Kínába?

A Kínába való utazás előtt nem kötelező a védőoltások beadása. Az utazók leggyakrabban az A és B típusú hepatitisz, a hasi tífusz, esetleg a kolera ellen oltatják be magukat. Utazás előtt ellenőrizze a tetanusz- és a gyermekbénulás elleni oltások érvényességét.

Hány óra van Shanghaiban?

Sanghaj és Magyarország ideje között 6 óra eltérés van.

Repülési érdekességek Shanghaiba

  • Nem szereted az átszállásokat? Budapest, Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Sanghaiba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Sanghaiba mindössze 416,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

  • Ezek a légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Sanghaiba: Shanghai Airlines, Austrian Airlines.

Sanghaj látnivalói

10 érdekesség Kínáról

1
A legendák szerint Kína 4000 évvel ezelőtt, egy hatalmas áradás során jött létre
2
Kína egyes területein a nap 10 órakor kel csak fel
3
Kínában cenzúrázzák a cenzúra szót
4
Kínában máig 35 millió ember él barlangokban
5
Kínában 5 naponta új felhőkarcolót emelnek
6
A kínaiak évente 45 milliárd pár fa evőpálcikát használnak el
7
Kínában be van tiltva a Playstation játékkonzol
8
Kínában 4-szer gyakoribb a halálbüntetés, mint a világ többi országában összesen
9
Kínában van egy híd, amelyen megfordul a közlekedés iránya jobboldaliról baloldalira
10
Brad Pitt ki van tiltva Kínából a Hét év Tibetben című filmszerepe miatt
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?