Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Peking

Akciós repülőjegyek Pekingbe

Érdekességek: Peking

A 20 milliós lakosságú Peking Kína szíve, kulturális, politikai és propagandaközpontja. A város hivatalos neve, Pej-t’ing, ami annyit tesz: északi főváros. Az elnevezés a dél-kínai katon dialektusokból jött létre.

Peking nagyváros, ahová akár százszor is ellátogathat, mégis minden alkalommal más benyomást nyújt. Nem ejti első látásra bűvöletbe, mégis van benne valami különleges és vonzó. Kína tele van csodás palotákkal, múzeumokkal és templomokkal, de ultramodern épületekből, lenyűgöző sportcsarnokból és felhőkarcolókból sem szenved hiányt.

Ne feledkezzünk meg az ételről sem! A kínai gasztronómiát nem kell bemutatni: csibe- és kacsahúsból készült a rizses és tésztás ételek sokak kedvencei. A helyi különlegességek között találni kirántott skorpiót, de macskafület is. Ha ön is a megszállott, ún. foodies emberek egyike, aki hagyja kihűlni az ételt, mert igyekszik megtalálni a tökéletes szöget, ahonnan lencsevégre kaphatja az ételt, nem fog kilógni a sorból. A kínaiak ugyanis szintén az ételek megszállottjai. Az ételkínálat sokszínűsége is csak azt bizonyítja, hogy a kínaiak a világ legnagyobb ínyencei közé tartoznak.

Pekingben könnyű elveszni a történelemmel kikövezett, ódon utcácskák sokaságában. Készíthet szelfit az ötvenes években emelt szocialista emlékművek előtt, de pózolhat a világ legújabb és leginnovatívabb épületei előtt is. A világ legjobb építészei által tervezett újkori remekművek közé tartozik a CCTV Building, a Galaxy Soho, a koncertterem vagy az Olimpiai játékok stadionja.

Peking Kína kulturális központja, ahol a legkiválóbb kínai művészek, rendezők és zenészek élnek. Csodás galériákat és múzeumokat is találhat itt, hiszen Peking a hagyományos kínai művészet szíve. Érdemes ellátogatnia a Tienanmen térre, avagy a mennyei béke főterére, amely Peking központjában található, méretei 880 x 500 méter. Északi végénél látható Peking jelképe, a mennyei béke vörös kapuja.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából utazhat Pekingbe. Az Austrian Airlines és a China Air közvetlen járatokat indít Bécsből a kínai fővárosba. A repülőút 9 és fél óra hosszú. Kényelmesen repülhet az Emirates, az Aeroflot, a Qatar Airways, a Lufthansa, a KLM, a Finnair, illetve a China Southern légitársaságok járataival is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Pekingről

Kínai vízum

Ha Kínába utazik, vízumra, és a hazautazás napjától számított 6 hónapig érvényes útlevélre van szüksége.

Vízumot Budapesten, a Kínai Népköztársaság Nagykövetségén igényelhet. Ehhez szükséges az érvényes útlevél, a kitöltött kérvény, két darab fénykép, valamint az utazás célját igazoló iratok felmutatása.

Ha egyedül utazik, kérhetik a megfelelő anyagi fedezet igazolását, az ujjlenyomatvételt, valamint egy beszélgetésen való részvételt.

Ha csak átutazóban van Pekingben, kérvényezheti a 144 órás vízummentes tartózkodást.

A pekingi időjárás

Peking éghajlata kontinentális jellegű, nagymértékben befolyásolják a monszunok – nyáron a párás, kelet-ázsiai monszun, télen pedig a száraz, hideg szibériai anticiklon. Míg a nyári hónapokban az átlaghőmérséklet 26 °C körül mozog, télen mindössze -3,7 °C az átlaghőmérséklet. Évente mintegy 570 mm a csapadékmennyiség, főként júniustól augusztusig tart az esős időszak. Tavasszal és ősszel kevés a csapadék.

A pekingi árak

A Kínában használatos pénznem a kínai jüan (8 RMB körülbelül 300 Ft). A kínai konyha kivételesen olcsó. Az árak még a thaiföldieknél is alacsonyabbak. Ha az utcai árusoktól vásárol ételt, mindössze 10 RMB-t költ majd egy főre. Az étteremben egy tányér étel ára körülbelül 15 RMB.

A szállodák sem tartoznak a magasabb árkategóriájú szolgáltatások közé. Már 50 RMB-ért is foglalhat légkondicionált szállást, ingyenes wifivel és higiéniai eszközökkel.Szállodát keres Kínában? Az óriási kínálatból nehéz választani. A szállás kiválasztásánál ügyeljen arra, hogy vannak szállodák, amelyek megtagadják a külföldi turisták elszállásolását, ezt azonban nem tüntetik fel az ismertetőnél, csak a foglaláskor. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

Ha autóval szeretné bejárni a vidéket, érdemes a repülőtéren kölcsönöznie. A foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is.

Milyen oltás szükséges az utazás előtt Kínába?

A Kínába való utazás előtt nem kötelező a védőoltások beadása. Az utazók leggyakrabban az A és B típusú hepatitisz, a hasi tífusz, esetleg a kolera ellen oltatják be magukat. Utazás előtt ellenőrizze a tetanusz- és a gyermekbénulás elleni oltások érvényességét.

Hány óra van Pekingben?

Peking és Magyarország között 7 óra az időeltérés.

Repülési érdekességek Pekingben

  • Nem szereted az átszállásokat? Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Pekingbe.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Pekingbe mindössze 409,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

  • Ezek a légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Pekingbe: Air China.

Peking látnivalói

10 érdekesség Kínáról

1
A legendák szerint Kína 4000 évvel ezelőtt, egy hatalmas áradás során jött létre
2
Kína egyes területein a nap 10 órakor kel csak fel
3
Kínában cenzúrázzák a cenzúra szót
4
Kínában máig 35 millió ember él barlangokban
5
Kínában 5 naponta új felhőkarcolót emelnek
6
A kínaiak évente 45 milliárd pár fa evőpálcikát használnak el
7
Kínában be van tiltva a Playstation játékkonzol
8
Kínában 4-szer gyakoribb a halálbüntetés, mint a világ többi országában összesen
9
Kínában van egy híd, amelyen megfordul a közlekedés iránya jobboldaliról baloldalira
10
Brad Pitt ki van tiltva Kínából a Hét év Tibetben című filmszerepe miatt
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?